Zo kun je WhatsApp berichten afdrukken

WhatsApp is één van de meest gebruikte applicaties ter wereld. Maandelijks maken ruim een miljard mensen gebruik van de gratis berichten app en gezamenlijk versturen ze maar liefst ongeveer 3.000.000.000.0000 (!) berichten per maand.

Een miniem gedeelte van die drie biljoen berichten zijn waarschijnlijk afkomstig van jou en het kan natuurlijk altijd eens voorkomen dat je een gedeelte daarvan afgedrukt wil hebben. Maar hoe doe je dat? In dit artikel leggen we het je stapsgewijs uit.

Mail

Eén van de meest gemakkelijke manieren om je WhatsApp berichten af te drukken is door deze allereerst naar jezelf door te mailen om ze vervolgens via de computer uit te printen.

Dit is vooral handig wanneer het zakelijke of juridische informatie betreft. Je krijgt alles immers netjes in een tekstdocument doorgestuurd. Om je WhatsApp berichten op deze manier te versturen moet je de volgende stappen ondernemen:

 1. Open het gesprek waarvan je een afdruk (van een gedeelte) wil maken.
 2. Druk rechtsboven in het gesprek op de drie bolletjes om het menu te openen
 1. Druk op ‘meer’ en kies voor ‘Chat exporteren’.
 1. Vervolgens word je gevraagd om media toe te voegen. Deze worden dan als afzonderlijk bestand toegevoegd.
 1. Vervolgens krijg je een aantal opties te zien om het gesprek naar te exporteren. Wanneer je een moderne printer hebt en het gehele gesprek wil printen dan kan deze direct afgedrukt worden met bluetooth of WiFi-Direct. In alle andere gevallen kies je voor mail en mail je het gesprek naar jezelf door.
 1. Open je mail op de computer en download het tekstbestand. Verwijder de tekst die je niet wil printen en druk het bestand af.
 1. Selecteer de juiste printer en kies voor ‘Afdukken

Applicatie

Een andere manier om WhatsApp berichten af te drukken is door speciale software te gebruiken. Dit is vooral handig wanneer je de opmaak van WhatsApp wil behouden.

Bijvoorbeeld voor een professionele campagne op basis van een WhatsApp gesprek of wanneer je een grappige afdruk wil maken voor één van je vrienden of bekenden zonder dat het een saaie bedoening van enkel tekst wordt en de helft van de context verloren gaat.

Hier bestaan verschillende programma’s voor, hieronder geven we de uitleg om het gemakkelijk met het gratis programma iMazing te kunnen doen.

 1. Download, installeer en open iMazing
 2. Sluit je telefoon aan op je computer door middel van een USB-kabel
 3. Selecteer je telefoon links in het menu van iMazing. iMazing maakt eerst een back-up van je WhatsApp gesprekken omdat WhatsApp berichten enkel maar via een back-up door een derde partij geopend kunnen worden
 4. Vink bovenaan ‘show contact details’ en ‘show time for all messages’ aan zodat de print er zo waarheidsgetrouw mogelijk uit komt te zien.
 5. Open de chat waarvan je de berichten wil afdrukken. Selecteer vervolgens alle berichten die geprint moeten worden.
 6. Druk op ‘print’. Het afdrukmenu opent zich waarin je nog een aantal aanpassingen aan de afdruk kan maken, zoals bijvoorbeeld de ligging en grootte. Druk vervolgens om ‘print’ om de afbeeldingen daadwerkelijk af te drukken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Hatchback Auto’s Van Dit Moment

Top 30 Leukste Goedkope Stedentrips in Europa