Zijn er Fletcher hotels in Duitsland?

Ben je fan van het verblijven in Fletcher hotels, maar wil je het ook wel eens uitproberen over de grens? Helaas, Fletcher heeft (nog) geen vestigingen in ons buurland.

Er zijn geen Fletcher hotels in Duitsland. Wel zijn er Fletcher hotels dicht aan de Duitse grens. Binnen Duitsland zijn er hotelketens die dezelfde soort service bieden.

Waarom zijn er geen Fletcher hotels in Duitsland?

Op het moment heeft Fletcher alleen Nederlandse vestigingen. Ook in België zijn er dus geen Fletcher hotels.

Duitsland is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Het is dus niet zo’n gek idee dat Fletcher uit zou breiden naar het oosten.

Directeur van Fletcher, Rob Hermans, heeft aangegeven interesse te hebben in een uitbreiding naar Duitsland, maar dat het bedrijf nog niet het goede moment heeft gevonden.

Fletcher is op het moment namelijk nog druk bezig met het onderhouden en uitbreiden van hotels in Nederland. Ze geven aan dat bij zo’n 125 Nederlandse vestigingen het werk in Nederland ‘af’ is.

Met 108 vestigingen is Fletcher dus nog niet klaar in het binnenland.

Daarnaast heeft de coronacrisis een rem gezet op de uitbreiding van de branche. Hoewel Fletcher de pandemie goed is doorgekomen, is het een onverstandig moment om te investeren.

Hermans benadrukt echter wel dat Duitsland de volgende stap is. Dit zal niet geleidelijk gaan; er zullen meteen meerdere vestigingen worden geopend.

Er is volgens Hermans de mogelijkheid om zo’n 300 hotels op te zetten. Een concreet actieplan is er echter nog niet.

Welke Fletcher hotels liggen dicht bij de Duitse grens?

Omdat Fletcher hotels heeft door het hele land heen, zijn er dus ook vestigingen te vinden dicht bij Duitsland. Bij een verblijf kan je dus zo op en neer de grens overgaan.

De Fletcher hotels die het dichtst bij de Duitse grens liggen, zijn de volgende:

  • Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein in Kerkrade, Limburg. Dit ligt dicht bij het drielandenpunt. Je bent dus zo in Duitsland én België.
  • Fletcher Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein in Winterswijk, Gelderland. De Gelderse Achterhoek grenst direct aan Duitsland. Met een kort autoritje ben je in Münster of Essen.
  • Fletcher Hotel-Restaurant Rooland in Arcen, Limburg. Dit hotel ligt pal naast de grens, op korte afstand van Duisburg en Düsseldorf.
  • Fletcher Hotel-Restaurant ByZoo Emmen in Emmen, Drenthe. Wil je iets noordelijker zitten? In Emmen bereik je snel de snelweg naar Hamburg.
  • Fletcher Parkhotel Val Monte in Berg en Dal, Gelderland. Wil je wat Duitse natuur meepakken? Deze vestiging ligt naast het Duitse natuurreservaat de Kellener Altrhein.

Hotelketens in Duitsland

Natuurlijk kom je met de Fletcher hotels aan de grens niet snel bij plekken die iets oostelijker in Duitsland liggen.

Als je daadwerkelijk in Duitsland wilt verblijven, zal je een ander hotel moeten vinden.

Uiteraard zijn in Duitsland ook hotelketens met vestigingen door het hele land heen. Hier zetten we een paar alternatieven voor Fletcher hotels voor je op een rijtje:

Van der Valk

Wil je toch graag een Nederland bedrijf steunen, ook al ben je in het buitenland? Van der Valk heeft acht vestigingen in Duitsland.

Sommige Van der Valk hotels zijn dicht bij snelwegen gelegen om makkelijker bereikbaar te maken.

In Duitsland bieden sommige vestigingen aan die puur bedoeld zijn om tot rust te komen. Er zijn zelfs resorts.

De meeste Van der Valk hotels in Duitsland liggen in het westen van het land, redelijk dicht bij Nederland dus.

Interhotel

Interhotel werd in 1965 opgericht in het voormalige Oost-Duitsland. Het bestaat uit drie- en viersterrenhotels en heeft 37 vestigingen.

Interhotel heeft locaties in grote steden in Oost-Europa, zoals Berlijn en Leipzig.

Voor het vallen van de Duitse muur, vielen de vestigingen van Interhotel onder controle van de toerisme-afdeling van Stasi.

Internationale toeristen werden dus goed in de gaten gehouden door de politie. Leuk om te weten als je een Interhotel bezoekt!

Steigenberger

Steigenberger is een keten van hotels en resorts en valt onder het bedrijf Deutsche Hospitality (opgericht in 1931). Dit bedrijf heeft ook hotelketens in andere landen.

Steigenberger heeft 21 vestigingen in Duitsland, vaak in en rondom de grote steden. Het gaat om luxehotels die geschikt zijn voor zowel vakanties als zakenreizen.

Komt de naam je bekend voor? Er zit namelijk ook een Steigenberger hotel in Nederland! Deze bevindt zich dicht bij Schiphol in Amsterdam.

B&B Hotels

B&B Hotels is van oorsprong een Franse hotelketen dat is opgericht in 1990. Het heeft maar liefst 152 vestigingen door heel Duitsland heen.

B&B Hotels bieden een echte bed and breakfast ervaring aan. Je kunt op budget verblijven in mooie natuurgebieden of historische Duitse steden.

Conclusie

Er zijn geen Fletcher hotels in Duitsland. Wel denkt het bedrijf na over uitbreiding naar Duitsland.

Als je toch van een Fletcher hotel wilt genieten en wat Duitse cultuur wilt meepakken, kan je ervoor kiezen om een verblijf te boeken in een Fletcher vestiging dicht bij de grens. Dan ben je zo in Duitsland.

Interesse in een verblijf in Duitsland? Ook in ons buurland heb je keuze in hotelketens met meerdere locaties en luxe kamers.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel inwoners had Nederland in de Gouden Eeuw?

Wat is de grootste dierentuin van België?