Zo ziet een kruising tussen een ezel en zebra (Zezel) eruit

In Kenia is een wel heel apart dier geboren, namelijk een zogenaamde ‘zezel’ of ‘zonkey’. Dit is een kruising tussen een ezel een zebra.

Uit het wildreservaat Tsavo East National Park ontsnapte waarschijnlijk in mei 2019 een zebra. Meerdere weken lang zou het dier geleefd hebben tussen andere dieren, waaronder ezels. Toen de nogal opvallende zebra opgemerkt werd door lokale media, werd er direct actie ondernomen. Het gestreepte zoogdier werd overgeplaatst naar een beschermd park: het Chyulu National Park.

Om te kijken of de zebra wel kon wennen aan deze nieuwe omgeving, werd het dier met enige regelmaat in de gaten gehouden door de natuurbeschermingsorganisatie Sheldrick Wildlife Trust. Op een dag was opeens te zien hoe er een zebraveulen bijgekomen was, althans dat dacht de organisatie eerst.

Kruising

Dat het kleintje opvallend bruin was, werd in eerste instantie geweten aan een modderpoel. Toen het veulen echter goed geobserveerd werd, bleek toch echt iets anders. Het bleek namelijk een kruising tussen een zebra en een ezel.

Of de zebra met een ezel paarde nadat het ontsnapte uit het wildreservaat, is niet duidelijk. Het Sheldrik Wildlife Trust denkt van wel. Of er meer ‘zezels’ van dit veulen zullen komen is iets wat wel duidelijk is. Het veulen is namelijk onvruchtbaar en kan dus zelf geen veulens krijgen.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is hoe je droge handen behandeld (gebruik geen lotion)

Dit is hoe je verticaal kunt tuinieren in een kleine tuin