Top 10 Zelfstandige Beroepen Met Het Beste Salaris

Het is moeilijk om aan te geven welk zelfstandig beroep het meest verdiend. Er zijn heel veel verschillende factoren die een rol spelen, zoals de grootte van het bedrijf en aantal jaren ervaring. Maar we gaan het toch proberen!

Van de zelfstandig ondernemers verdiend de zelfstandig directeur van een Plastische Chirurgie-kliniek het meest. Wil jij weten wat de 10 meest betaalde zelfstandige beroepen zijn? Lees snel verder!

1. Directeur Kliniek Plastisch Chirurgie

Directeur Kliniek Plastisch Chirurgie

Gemiddeld salaris: 435.000 euro bruto per jaar

10 jaar geleden was plastische chirurgie iets wat je alleen onderging als je een ‘defect’ had, zoals grote flaporen of een joekel van een haakneus, een vervelende wrat of een lelijk litteken.

Maar al snel zagen de plastische chirurgen hun vak steeds en steeds meer esthetisch worden. Terwijl het in eerste instantie alleen om de Hollywood-sterren leek te gaan is de gekte nu naar het grote publiek overgeslagen.

Door de komst van het internet en in de tijd van selfies is het werk van de plastisch chirurg enorm belangrijk geworden.

We willen allemaal grotere borsten, een betere neus, botox tegen de rimpels, buikcorrectie, zichtbare buikspieren en vooral er jong blijven uitzien. En natuurlijk willen we dit allemaal zonder sporten of dieet. Dit heeft de plastisch chirurg geen windeieren gelegd.

Een gemiddelde plastische chirurg in loondienst verdiend al gauw anderhalve ton per jaar. Als directeur van een particuliere praktijk plastische chirurgie zit je dus bovenop een goudmijn!

2. CEO van een beursgenoteerd eigen bedrijf

CEO

Gemiddeld salaris: 200.000 euro per jaar

Bij de eindverantwoordelijkheid van een privébedrijf hoort natuurlijk een goed salaris.

Het gemiddelde inkomen van Algemeen Directeur of Financieel Directeur (CEO of CFO) in het midden of klein bedrijf in Nederland ligt rond de 200.000 euro bruto per jaar. En natuurlijk, hoe groter het bedrijf, des te meer verantwoordelijkheid en dus des te meer inkomen.

Behalve een goed inkomen heb je als Algemeen Directeur vaak ook nog andere voordelen zoals een auto van de zaak, gratis internet, zakentelefoon, reisvergoeding enzovoort. Maar directeur van een bedrijf wordt je niet zomaar! Een goed business-idee en uitstekende leidinggevende kwaliteiten met een vooruitziende blik zijn enkele van de eigenschappen die je als persoon moet hebben.

3. Piloot van een privévliegtuig

Piloot van een privévliegtuig

Gemiddeld salaris: 180.000 euro bruto per jaar

Het volgen van een pilotenopleiding is niet voor iedereen weggelegd. En de meeste piloten gaan daarna voor een vliegtuigmaatschappij werken. Het gemiddelde salaris voor een piloot in loondienst ligt rond de 45.000 euro per jaar.

Voor 2020 was er voldoende werk te vinden als piloot, maar als gevolg van de COVID-19 pandemie zijn heel veel piloten in loondienst ontslagen en naar de privésector vertrokken.

Mocht het je lukken om een baan als piloot in de privésector te bemachtigen, dan zit je goed. Niet alleen blijven de rijken gebruik maken van hun privéjet om van A naar B te reizen, maar de privéjets worden ondanks de hogere brandstofprijzen veel vaker gebruikt nu de lijnvluchten aan allerlei regels moeten voldoen. Tja, in dienst zijn van de rijken wordt goed beloond!

4. Minister

Gemiddeld salaris: 170.000 euro bruto per jaar

Net zoals in het zakenleven telt ook in de politiek dat hoe hoger je functie en eindverantwoordelijkheid, des te meer salaris er binnen komt. Maar, ondanks dat je als bestuurder van het land veel meer verantwoordelijkheid hebt dan een CEO van een middelgroot bedrijf, ligt het salaris toch een stuk lager. Men zegt ook wel dat minister worden een roeping is, en niet echt een carrière.

Toch heb je het als minister zeker niet slecht. Naast een redelijk riant salaris kun je rekenen op de extraatjes zoals een auto met chauffeur, vaak eersteklas of met een privévliegtuig vliegen, zakendiners, relatiegeschenken, en de verschillende onkostenvergoedingen. Plus na je ‘diensttijd’ zijn er vele erebaantjes die voor een leuk extra inkomen kunnen zorgen.

5. Advocaat

Advocaat

Gemiddeld salaris: 165.000 euro bruto per jaar

Het salaris van een advocaat loopt op naarmate je meer ervaring hebt. Als beginnend advocaat ligt het salaris rond de 45.000 euro per jaar. Hiervoor behandel je het standaardwerk en heb je een vaak adviserende functie bij juridische conflicten in de privé of zakelijke sfeer zoals huurgeschillen, afsluiten en ondertekenen van contracten en familieproblemen.

Na ongeveer 7 jaar ervaring mag je belangrijke strafzaken behandelen en kwesties met een hoger financieel belang. Hiermee kan je een lekkere 165.000 euro bruto per jaar verdienen!

6. Notaris

Notaris

Gemiddeld salaris: 150.000 euro bruto per jaar

Een notaris biedt hulp bij het vastleggen van rechtsgeldige en bindende afspraken, bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis, zakelijke overeenkomsten en het opstellen van een samenlevingscontract.

De afspraken worden in een notariële acte vastgelegd. Mocht een van de partijen de vastgelegde afspraken niet nakomen dan kan de advocaat van nummer 5 ingeschakeld worden om de zaak voor een rechter te krijgen, en mocht de verliezende partij veroordeeld zijn tot het betalen van een som en dat niet doen, dan is er weer werk voor de deurwaarder van nummer 8.

Het gemiddelde inkomen van een notaris in 2019 ligt rond de 150.000 euro bruto per jaar. Als directe partners van de advocaten zorgen deze twee beroepsgroepen goed voor elkaar op financieel gebied.

Natuurlijk zijn er bij de advocaten en notarissen onderling grote verschillen. Het inkomen hangt uiteraard sterk samen met de aard van de praktijk.

7. Tandarts en orthodontist

Tandarts

Gemiddeld salaris: 110.000 euro bruto per jaar

Voor een goed onderhouden, mooi gebit moet je wat over hebben. We weten allemaal hoe duur een tandartsbehandeling is, omdat deze kosten niet in de basisziektekosten verzekering gedekt worden. De hoogte van de tandartsrekening komt niet alleen door de materialen maar ook door het salaris.

Natuurlijk kost de inrichting van een tandartspraktijk ook bakken met geld, en dat geld moet ook ergens vandaan komen, maar mede door de halfjaarlijkse controle verplichting is er geen tandarts die verlegen zit om werk.

Het wel een beroep wat niet voor iedereen aantrekkelijk is. Het werken met rotte tanden en zenuwachtige mensen met een slechte adem is niet voor iedereen weggelegd.

8. Deurwaarder

Deurwaarder

Gemiddeld salaris: 100.000 euro bruto per jaar

Een deurwaarder is iemand die probeert om de openstaande schulden voor anderen te incasseren. Wanneer mensen weigeren te betalen mag hij beslag leggen op iemands spullen of loon en overgaan tot het ontruimen van een pand.

Voor deze dienst dien je natuurlijk wel te betalen. En omdat het vaak gaat op grote geldelijke belangen is het bedrag wat de deurwaarder in rekening zal brengen ook aan de hoge kant.

9. Hoogleraar en wetenschappers

Hoogleraar

Gemiddeld salaris: 100.000 euro bruto per jaar

Natuurlijk zijn ook in deze beroepsgroep weer grote onderlinge verschillen in de verdiensten. De meeste wetenschappers gaan niet voor het grote geld, maar worden gedreven door hun behoefte naar kennis. We willen graag blijven geloven dat dit voor de meeste hoogleraars en wetenschappers geldt. Helaas kan je daar tegenwoordig niet meer van uitgaan.

Door de farmaceutische industrie wordt bijvoorbeeld flink veel ‘weggegeven’ aan wetenschappers die willen verklaren dat hun product het beste is. Een wetenschapper in dienst van een farmaceutisch bedrijf is natuurlijk niet geheel objectief over de producten die door datzelfde bedrijf op de markt worden gebracht.

10. Burgemeester

Burgemeester

Gemiddeld salaris: 95.000 euro bruto per jaar

Het salaris van een burgemeester hangt net als bij andere bestuursleden af van het aantal onderdanen of inwoners per gemeente.

Het daadwerkelijke salaris is niet zo hoog, maar daarnaast ontvangen politici nog behoorlijk wat aan onkostenvergoedingen, ambtstoelages en tegemoetkomingen die het jaarlijkse inkomen flink opkrikken. Een burgemeester van een kleine gemeente verdiend minimaal 95.000 euro per jaar.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Steden van Amerika Om Te Wonen

Top 10 Goedkoopste Steden Van Amerika Voor Een Citytrip