Dit is de reden waarom Zeeman tientallen filialen gaat sluiten

Zeeman heeft aangegeven dat het tientallen filialen gaat sluiten. Volgens de CEO van Zeeman gaat het wel goed met het bedrijf maar om winstgevend te blijven wil het de winkels die slechter lopen gaan sluiten. Toch blijft het bedrijf ook naar nieuwe mogelijkheden en locaties zoeken voor nieuwe filialen.

500 Zeeman winkels

Er zijn op dit moment meer dan 500 Zeeman filialen in Nederland. De directeur geeft aan dat dit aantal binnen 5 jaar verminderd zal zijn met 60 tot 70 winkels. In voorgaande jaren hebben meerdere filialen al hun deuren moeten sluiten.

Toch worden er ook nog nieuwe winkels geopend. Op deze manier blijven alleen de winstgevende Zeeman winkels over. Zeeman geeft aan dat ze een sluiting van een winkel vaak al van tevoren aan zien komen waardoor het personeel op een andere locatie kan worden ingezet.

Webshop

Verder geeft Zeeman aan dat ze veel gaan investeren in de webshop. Omdat Nederlanders steeds meer online hun kleding kopen wilt zeeman ook de online activiteiten gaan uitbreiden.

Uitbreiden

In de landen om ons heen groeit de kledingwinkel erg hard. In Duitsland, Frankrijk en Spanje slaat het concept duidelijk aan en worden er veel nieuwe winkels geopend.

Bron: AD

Wat vond je van dit artikel?

Slecht nieuws voor Patricia Paay op dierendag

Met deze truc kijk je een jaar lang gratis Netflix