Alle winnaars van wie is de mol van de afgelopen 10 jaar

Beeld: AVROTROS

Wie is de Mol is al twintig jaar een bekend een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie en lijkt ieder jaar enkel maar meer populair te worden. Waar de eerste seizoenen nog gespeeld werden door onbekende mensen werd het programma vooral een succes toen Bekende Nederlanders hun plaats in namen.

Over al die tijd hebben er al veel grote persoonlijkheden deelgenomen aan het spel maar toch waren de meeste winnaars op z’n minst verrassend te noemen. We frissen je geheugen even op. Dit zijn alle winnaars van Wie is de Mol van de afgelopen 10 jaar.

2020 – Buddy Vedder

Beeld: AVROTROS

Seizoen 20 van Wie is de Mol is het eerste seizoen dat als jubileum twee verschillende spellen kent waarbij de laatste eind 2020 opgenomen wordt en allemaal verliezers van vroegere edities zal bevatten. Het eerste gedeelte werd uitgezonden van 11 januari tot 14 maart 2020 en in een zinderende finale won Buddy Vedder van Miljuschka Witzenhausen. Buddy Vedder is (stem)acteur, danser, zanger en presentator maar men zal hem vooral kennen door zijn rol als Rover Dekker in Goede Tijden, Slechte Tijden.

2019 – Sarah Chronis

Beeld: AVROTROS

Seizoen 19 gaat van start met een frisse presentator en wel de vroegere winnaar Rik van de Westelaken. Het seizoen neemt je mee naar het Zuid-Amerikaanse Colombia waar Sarah Chronis in de finale Merel Westrik ontmaskerde als Mol en hierdoor weer terug het vliegtuig op mocht stappen met een extra 10.050 euro. Zij won de finale van zanger Niels Littooij, beter bekend als Nielson. Sarah Chronis zelf is vooral bekend van soapseries als Onderweg Naar Morgen en Goede Tijden, Slechte Tijden.

2018 – Ruben Hein

Beeld: AVROTROS

In het laatste seizoen onder leiding van presentator Art Rooijakkers waren de kandidaten in de eerste aflevering verdeeld over de vijf post-Sovjetstaten Armenië, Azerbeidzjan, Kazachstan, Oekraïne en Rusland. De rest van het spel werd gespeeld in Georgië. De finale ging tussen zanger Ruben Hein en modeontwerpster Olcay Gulsen, geflankeerd door Mol Jan Versteegh. De winst was voor Ruben Hein die bij het grote publiek nog niet erg bekend is doch vaak te zien is als artiest in grote TV-shows of als begeleider of voorprogramma van grote artiesten.

2017 – Sanne Wallis de Vries

Beeld: AVROTROS

Voor het eerst in de 17-jarige historie van het programma zet Wie is de Mol voor het eerst voet aan de grond in de Verenigde Staten van Amerika en wel in de staat Oregon. De tien spelers speelden bij elkaar bijna 25 duizend euro bij elkaar, het hoogste bedrag in ruim 10 jaar Wie is De Mol. Cabaretière Sanne Wallis de Vries was uiteindelijk de gelukkige die met het grote geldbedrag weer terug naar Nederland mag keren. Hoewel velen haar zullen kennen als cabaretière kent heel Nederland haar in een andere rol: Als stem die de bonusaanbiedingen van de Albert Heijn in de televisiereclames aankondigt.

2016 – Tim Hofman

Beeld: AVROTROS

Voor het 16e seizoen van de immer populaire televisieserie trad presentator Klaas van Kruistum op als presentator. In de finale namen Radio-DJ Annemieke Schollaardt en presentator Tim Hofman het tegen elkaar op voor de pot van 13.020 euro. Schollaardt vormde geen partij voor de scherpe Hofman zodat hij de finale probleemloos kon winnen. Hij is bekend als prijswinnende presentator van de BNN-VARA show #BOOS en Spuiten en Slikken. Ook trad hij veelvuldig als internetspecialist op in De Wereld Draait Door.

2015 – Rik van de Westelaken

https://youtube.com/watch?v=mSwrvxUSw6Y%3Ffeature%3Doembed

Seizoen 15 vond plaats in het tropische Sri Lanka. De spelers hebben in totaal 10.500 euro bij elkaar gespeeld dat in de finale gewonnen ging worden door Marlijn Weerdenburg of Rik van de Westelaken. Na een spannende finale ging uiteindelijk laatstgenoemde met de geldprijs weer terug naar huis. Rik van de Westelaken is vooral bekend voor zijn werkzaamheden voor de NOS, waar hij ook voor lange tijd het NOS journaal gepresenteerd heeft. Verder in deze lijst gaan we zijn naam ook nog vaker terugkeren.

2014 – Sofie van den Enk

Beeld: AVROTROS

Van 2 januari tot en met 20 maart 2014 was het 14e seizoen van Wie is de Mol op TV te zien. De tien spelers namen het in Hongkong en de Filipijnen tegen elkaar op. Presentatrice Sofie van den Enk won in de finale van Freek Bertels. Met de winst was 16.700 euro gemoeid. Susan Visser trad deze editie op als Mol. Het televisiepubliek kent haar onder andere van The Passion, Keuringsdienst van Waarde, en De Rekenkamer. Ook was ze twee jaar lang de zien als Jakhals in De Wereld Draait Door.

2013 – Paulien Cornelisse

Beeld: AVROTROS

Het 13e seizoen was het eerste seizoen dat er voor- en nabeschouwingen gegeven werden, de zogeheten ‘Moltalk’. Voormalig winnaar Art Rooijakkers nam wederom de presentatie op zich en de finale is uiteindelijk gewonnen door Paulien Cornelisse nadat zij Carolien Borgers verslagen heeft. Zij won een geldbedrag van 17.120 euro. Mol was Volendammer Kees Tol. Paulien Cornelisse is bekend als schrijfster van bijvoorbeeld de bestseller ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’. Ook schrijft ze columns voor het NRC, De Volkskrant en in JAN.

2012 – Hadewych Minis

Beeld: AVROTROS

Tweede op deze lijst is Hadewych Minis die het twaalfde seizoen van Wie is de Mol gewonnen heeft. Deze editie vond plaats in zowel Spanje als IJsland en in de finale waren Mol Anne-Marie Jung, Hadewych Minis en Liesbeth Staats aanwezig. Hadewych won door te winnen 12.601 euro. In het dagelijks leven is ze actrice en zangeres die voor haar rollen in “Bloed, zweet en tranen” en “Borgman” een Gouden Kalf heeft gewonnen.

2011 – Art Rooijakkers

Beeld: AVROTROS

Seizoen 11 van Wie is de Mol vond plaats in El Salvador, Nicaragua. De presentatie is gedaan door Pieter Jan Hagens en de finale is gewonnen door Art Rooijakkers die het daaropvolgende seizoen het programma ook presenteerde. Hiermee verdiende hij 19.540 euro. Hij speelde de finale met Mol Patrick Stoof en Soundos El Ahmadi. Rooijakkers heeft jaren later ook De Slimste Wens nog eens gewonnen en heeft tweemaal de Gouden Televizier-Ring Gala gepresenteerd.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Warmste Zomers In Nederland Ooit Gemeten

Top 10 beste antidepressiva met de minste bijwerkingen