Wie is de oprichter van het grootste internetbedrijf ter wereld?

Heb jij je wel eens verdiept in internetbedrijven en in de eigenaren hiervan? Schaam je niet als je dit nog nooit gedaan hebt.

Zo vreemd is dat namelijk niet. De laatste jaren heeft internet een enorme opkomst gemaakt.

Een opkomst die tientallen jaren geleden nog niet aan de orde was. Het internet heeft door de jaren heen zelfs nieuwe banen gecreëerd – banen die in die periode nog niet eens bestonden.

Hierdoor zijn er steeds meer internetondernemers bijgekomen. Wie is de oprichter van het grootste internetbedrijf ter wereld? Het grootste internetbedrijf ter wereld is feitelijk gezien een webshop.

De webshop zal je vast niet onbekend voorkomen. Dit is namelijk Amazon. De oprichter hiervan is Jeff Bezos.

Wil je hier wat meer over te weten komen? Lees dit artikel dan helemaal tot het eind.

Amazon

Internetbedrijf Amazon

Amazon wordt dus gezien als het grootste internetbedrijf ter wereld. Daarmee kunnen we dus ook stellen dat het de grootste webshop ter wereld is.

Tenslotte weet iedereen waar je het over heb als je Amazon noemt.

De webshop zou je het beste kunnen vergelijken met het Nederlandse Bol.com. De website maakt voornamelijk gebruik van producten die door verkopers van buitenaf worden aangeboden en verkocht.

Behalve de verkopers, beschikt Amazon ook over veel eigen producten. Echter, meer dan de helft van de producten is afkomstig van andere verkopers.

Wat je hieruit zou kunnen opmaken, is dat Amazon geen Nederlandse webshop is. Deze is namelijk Amerikaans.

Het is wel steeds meer mogelijk om er in Nederland gebruik van te maken. Dit komt langzaam aan op gang.

Aanbod van Amazon

Om uit te kunnen groeien tot het grootste internetbedrijf ter wereld, zal je wat betreft producten van verre huize moeten komen – zeker omdat veel Amerikanen hier graag veelvuldig gebruik van maken.

Zoals eerder gezegd, verkoopt Amazon óók zelf. Daarnaast kunnen verkopers van buitenaf op dit platform hun producten aanbieden en vervolgens verkopen.

De laatste statistieken geven aan dat Amazon met zo’n 2,5 miljoen verkopers samenwerkt en hiervan de producten aanbiedt.

Geschiedenis van Amazon

Als je zou weten welke geschiedenis achter Amazon zit, kan je maar moeilijk geloven dat het tot zoiets groots is uitgegroeid.

Alle producten die vandaag de dag worden aangeboden, zijn van de laatste paar jaren.

Amazon begon maar met een handjevol producten. Dit waren geen uiteenlopende producten zoals nu, maar alleen boeken. Hoe bizar is dat?

Mocht je meer willen weten over de geschiedenis, lees dan vooral even verder.

Jaarlijkse omzet Amazon

jaaromzet Amazon

Door het vele gebruik van Amazon, is het bedrijf uitgegroeid tot een winstgevend internetbedrijf. Het is tenslotte niet voor niks het grootste bedrijf ter wereld.

De jaarlijkse omzet van Amazon schommelt hier en daar nog wel eens. Wel is het duidelijk dat het jaarlijks om miljarden gaat.

Er wordt zelfs geschat dat het dagelijks om een omzet van 1 miljard dollar gaat.

Bovendien heeft ook de coronacrisis bijgedragen aan de omzet van het internetbedrijf. Deze omzet steeg namelijk met maar liefst 44%.

Jeff Bezos

Oprichter Amazon Jeff Bezos

“Wie is de oprichter van het grootste internetbedrijf ter wereld?’’ Dit is de Amerikaanse ondernemer Jeff Bezos.

Allemaal leuk en aardig. Met wie hebben we dat te maken? Dat gaan we je vertellen.

De oprichter van Amazon is Jeff Bezos. Geboren op 12 januari 1964, in Albuquerque. Nadat hij in 1986 is afgestudeerd aan Princeton Universiteit, besluit hij de zakenwereld in te duiken, werkend op Wall Street.

Het gebruik van het internet. Jeff wilde dit niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. Voor zijn gevoel had het internet iets groots voor hem in het verschiet. Dit kon hij toch niet zomaar negeren?

Van zijn werkplek op Wall Street, besloot hij zijn plannen door te gaan zetten. Na zich wat te hebben ingelezen over het internet en webshops, besloot hij boeken te gaan verkopen.

Hiermee stond Amazon officieel in de startblokken.

Echter, de webshop heette toen nog geen Amazon. Pas vanaf 1995 besloot Jeff er voor de volle 100% voor te gaan en werd Amazon een feit.

Kan Nederland gebruikmaken van Amazon?

Nederland Amazon

De wortels van Amazon liggen officieel in de Verenigde Staten. Dat maakt dat de webshop vooral door Amerikanen gebruikt wordt. Zo kent de webshop maandelijks meer dan 213 miljoen bezoekers.

Een groot percentage hiervan doet of heeft wel eens een aankoop gedaan. Het gaat hierbij om meer dan de helft van de bezoekers.

De aankopen worden dus voornamelijk gedaan door de Amerikaanse bevolking. Hoe zit dat eigenlijk met Nederland? Kunnen wij hier als consument ook gebruik van maken?

Sinds kort is het inderdaad mogelijk om een aankoop op Amazon te doen vanuit Nederland. Zo is een groot deel van de website zelfs vertaald naar het Nederlands.

Dat maakt het doen van een dergelijke aankoop makkelijker.

Vanuit Amerika wordt betaald met de Amerikaanse dollar en met de creditcard. Vanuit Nederland is het voor de meeste producten mogelijk om met iDeal te betalen.

De mogelijkheid met creditcard blijft echter ook nog steeds. Mocht je de verzendkosten te hoog vinden, dan kan hier zelfs een abonnement voor worden afgesloten.

Zo kan je altijd genieten van gratis verzendkosten. Dit is het Prime-abonnement van 3 euro per maand.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is het gemiddelde IQ van een Duitser?

Hoe kun je de ondertiteling op Netflix groter maken?