Wetenschappers vinden verdacht DNA in het meer van het monster van Loch Ness

Het monster van Loch Ness bezorgt ons al jaren de kriebels. Bestaat hij of zij echt? Zo ja, wat is het? Waar verstopt dit gigantische dier zich? Is het er één of zijn het er meerdere? En wat eten zij, is zeker niet onbelangrijk. Op al die vragen is nu mogelijk een antwoord. Nessie is misschien een reuze paling!

Het mysterie van het monster van Loch Ness

Nessie past in het rijtje met Atlantis, aliens en zeemeerminnen. Althans, zo denken de meesten erover. Er is echter een groep die hard believers die van mening is dat er in het meer van Loch Ness een groot monster huist. Een dier zo groot dat het ons al eeuwen fascineert. Mensen hebben er geen bewijs voor, behalve een paar schimmige foto’s, video’s en ooggetuigenverklaringen. Zijn of haar bestaan is niet bewezen maar toch, het is ook niet bewezen dat het allemaal larie is.

Het kan een boomstam zijn, verkeerde en suggestieve lichtval, een reeds bekend dier, maar neen, zelfs Suske en Wiske wijdden er een kort verhaal aan (Het monster van Loch Ness) en zelfs the X-Files pikte in 1996 een graantje mee van dit sensationele verhaal.
Maar is het dan toch waar? Het zou toch kunnen? Wat denk jij?

Onderzoek naar het monster van Loch Ness

Wij mensen willen altijd bewijs. Bewijs om iets te ontkrachten of om aan te tonen dat wij gelijk hebben. De tegenstanders proberen daarom al jaren aan te tonen dat Nessie een sage is, een uit de hand gelopen fabel of misschien zelfs een marketing truc om meer toeristen te trekken. Daar tegenover staan de fervente believers.

Zij proberen al jaren bewijs te verzamelen dat Nessie écht is. Wanneer er een foto opduikt, zitten zij erbovenop. Wie zou er gelijk hebben? En dat is het vervelende in dit hele verhaal, geen van hen wint de strijd. Vorige week woedde deze strijd heftig want er was nieuw bewijs, maar wat toonde dit precies aan? Wie heeft gelijk?

Een reuzenaal of onzinverhaal?

Geneticus Neill Gemmel zorgde begin september voor veel commotie met zijn bevindingen. Hij zei: “Er bevindt zich een zeer aanzienlijke hoeveelheid aal-DNA in het meer”. En deze woorden hebben believers nog meer overtuigd dat Nessie dus wel een aal moet zijn. Dit werd al eerder gedacht maar hier was geen bewijs voor. Dr Gemmel zei echter ook: “We hebben geen DNA-bewijs gevonden voor iets wat ook maar in de buurt komt van een dergelijk monster”. Tja, dan is daarmee de kous af, einde verhaal.

De hoeveelheid DNA van aal wat gevonden is, zorgt echter voor nog meer verwarring: “We weten niet hóé groot ze zijn, maar gezien de grote hoeveelheid materiaal die we hebben gevonden, kunnen we niet uitsluiten dat er gigantische palingen in Loch Ness leven.”

Zitten er gewoon héél veel kleine palingen of is het één super grote enge variant van?

Wie zal het zeggen? Zullen wij het mysterie van het monster van Loch Ness ooit oplossen?

Bron: Nu.nl | The Guardian

Wat vond je van dit artikel?

Dit is waarom wij denken dat Ali Express een winkel in Nederland gaat openen

Dit is hoe de snijplank van de toekomst eruit ziet