Welk meer in Italië heeft de bijnaam Benaco?

In Italië vind je veel prachtige en grote meren. Slechts één van deze meren draagt de prachtige bijnaam Benaco.

Die eer is weggelegd voor het Gardameer; dit is het grootste meer van Italië én is ook het meest populaire meer.

Waar komt de bijnaam Benaco vandaan?

Gardameer Torri del Benaco

Waar de bijnaam Benaco precies vandaan komt, is niet met zekerheid te stellen. Mogelijk heeft deze bijnaam iets te maken met het plaatsje Torri del Benaco.

Het plaatsje Torri del Benaco is één van de fraaiste en belangrijkste plaatsen rondom het Gardameer.

Heb je nog niet eerder van de bijnaam Benaco gehoord? Dat is goed mogelijk. Het Gardameer heet in ons land namelijk ‘gewoon’ het Gardameer.

In Italië wordt dit meer overigens aangeduid als Lago di Garda. Als je in de buurt van het Gardameer op de wegen rijdt, zie je dat voortdurend op de bordjes staan.

Grootste meer van Italië

Het Gardameer staat te boek als het grootste meer van Italië. Dit meer heeft een oppervlakte van 370 vierkante kilometer; dit is groter dan de gemeenten Amsterdam en Apeldoorn bij elkaar.

Dit meer is niet alleen vanwege het oppervlakte beroemd in Italië, maar ook door de prachtige omgeving. Het meer zelf is prachtig, maar dit geldt ook voor de bergen rondom het meer.

Bovendien vind je rondom dit meer allerlei leuke en fraaie plaatsjes. In deze plaatsjes is het heerlijk vertoeven; met name in de zomerperiode.

Toeristisch hoogtepunt in Italië

Toeristen uit buitenland

Italië mag jaarlijks de nodige toeristen uit het buitenland verwelkomen. Onder meer veel Nederlanders en Duitsers trekken jaarlijks naar dit land toe.

Daarbij kiezen veel toeristen ervoor om naar het Gardameer toe te gaan. Waarom? Dat heeft met de volgende redenen te maken:

  • Aangenaam weer: in de zomermaanden is het rondom het Gardameer aangenaam weer. De temperaturen liggen behoorlijk hoog, terwijl het aantal zonuren ook dik in orde is. Rondom dit meer kan het echter ook spoken; door de bergen kan het weer soms onheilspellend zijn.
  • Veel leuke plaatsjes: rondom het Gardameer zijn veel leuke plaatjes te vinden. Het eerder genoemde plaatsje Torri del Benaco is daar slechts één van de vele voorbeelden van.
  • Veel te doen en te zien: rondom het Gardameer is ook veel te doen en te zien. Sommige mensen kiezen ervoor om dagelijks in het Gardameer te zwemmen, terwijl andere mensen juist ervoor kiezen om de natuur te ontdekken. Ongeacht wat je vakantievoorkeuren zijn, sluit het Gardameer op je vakantievoorkeuren aan.
  • Veel accommodaties: rondom het Gardameer vind je ongekend veel accommodaties waar je kunt verblijven. Met name de grote campings zijn ongekend populair in deze regio. Mocht je de voorkeur aan iets meer luxe geven, kun je daarvoor terecht in één van de fraaie hotels rondom dit meer.

Bijnamen van het Gardameer

Zoals je eerder in dit artikel hebt kunnen lezen, is Benaco de bijnaam van het Gardameer. Door de jaren heen heeft dit meer echter meerdere bijnamen verkrijgen.

Dit geldt niet alleen voor het meer zelf, maar vooral voor plaatsen rondom het meer. Zo zijn er veel mensen die de volgende bijnamen gebruiken voor plat:

  • Citroenstad: dit is de bijnaam van het leuke stadje Limone sul Garda. Zoals de Italiaanse naam al doet vermoeden, draait in en rondom dit dorpje alles om limoen en citroen.
  • Parel van het Gardameer: het plaatsje Malcesine wordt aangeduid als de Parel van het Gardameer. Volgens veel kenners/liefhebbers is dit het prachtigste plaatsje van deze regio.

Gardameer bezienswaardigheden

Monte Baldo Gardameer

Ben je van plan om binnenkort naar het Gardameer toe te gaan? En wil je je graag goed voorbereiden op je vakantie aan het Benaco meer?

Dan raden wij je onder meer onderstaande bezienswaardigheden aan.

Monte Baldo

Dit is één van de hoogste bergen rondom het Gardameer. Deze berg biedt een prachtig uitzicht over het meer en is erg geliefd onder sporters.

Onder meer paragliders en mountainbikers trekken jaarlijks in grote getalen naar deze berg toe.

Om de Monte Baldo te beklimmen, kun je voor de kabelbaan kiezen. Met deze kabelbaan ga je helemaal naar de top.

Op de weg naar de top geniet je vanuit de cabine van een 360 graden kijkveld over het Gardameer. Adembenemend en indrukwekkend.

Sirmione

Eén van de populairste plaatsjes rond het Gardameer is Sirmione. Dit plaatsje is op een schiereiland aan de zuidkant van het Gardameer gelegen en is gewoonweg prachtig.

Je vindt in dit stadje een historische binnenstad, een prachtige haven en een prachtige toren. Deze toren behoort tot het kasteel van Sirmione.

Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en over het Gardameer.

Riva del Garda

Dit is één van de grotere plaatsen rondom het Gardameer. Dat deze plaats groot is, merk je echter niet aan de gezelligheid.

In en rondom Riva del Garda is het super gezellig, waarbij onder meer het historische centrum een hoogtepunt is.

Salò

Palazzo del Podesta

Gaat je voorkeur uit naar een pittoresk dorpje rondom Benaco? Dan is het aan te raden om een bezoek aan Salò te brengen.

Dit is één van de mooiere plaatsjes en beschikt over een autovrije boulevard. Bij deze boulevard is het Palazzo del Podesta (het stadhuis) hét hoogtepunt.

Wat vond je van dit artikel?

Hoeveel inwoners heeft Rusland?

Wat is de kortste snelweg van Nederland?