Top 9 Beste Manieren Om WD-40 Te Gebruiken

WD-40, wie kent dat nou niet? Nou, dat zijn eigenlijk nog veel te veel mensen. WD-40 staat voor -Water Displacement – 40th attempt. Met andere woorden, WD-40 is een water verdrijvend middel dat is ontwikkeld na 40 pogingen.

Na al deze pogingen lukte het eindelijk de Amerikanen om in 1953 een middel te ontwikkelen die in de ruimtevaart gebruikt kon worden om de apparatuur en voertuigen roestvrij te houden.

Dit wondermiddel heeft ondertussen de hele wereld veroverd en is niet meer weg te denken in vele huishoudens. Want ja, niet alleen in de ruimtevaart geeft WD-40 geweldige resultaten. Juist voor de gewone burger is gebleken dat WD-40 onmisbaar is. En waarom dit is, leggen wij je graag uit aan de hand van de volgende 9 tips.

1. Roest verwijderen

Met WD-40 kun je gemakkelijk roestvorming tegengaan. Hier is het middel ook oorspronkelijk voor gemaakt. Spuit of smeer WD-40 op bijvoorbeeld je tuingereedschap of fiets en de roest zal loskomen.

Tegelijkertijd zal er een beschermlaagje ontstaan op het oppervlakte die verdere roestvorming terugdringt. Je kunt dit trucje toepassen op alle metalen voorwerpen.

2. Smeer je schep

Maak het leven een stuk eenvoudiger met deze simpele WD-40 hack. Iedereen die wel eens heeft moeten graven in de achtertuin weet dat dit een zwaar klusje is.

In plaats van je rug te breken kun je een beetje WD-40 op je schep of spade sprayen voordat je gaat graven. Het gaat nu veel gemakkelijker en je glijdt zo de grond in!

3. Reinigingsmiddel

WD-40 is daarnaast ook nog eens een perfect reinigingsmiddel voor de meest uiteenlopende gevallen. Of je nou je auto van buiten weer mooi stralend schoon wilt hebben of juist je badkamer, keuken of oven. Zelfs je schoenen poets je met gemak wonderschoon met wat WD-40.

Pak een sponsje en poetsen maar. Behalve dat je jezelf nogal wat kosten bespaard om allemaal verschillende middelen aan te schaffen, bereik je ook nog eens het perfect resultaat zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

4. Schimmel verwijderen

We hebben er allemaal wel eens mee te maken gehad. Schimmel op de muur of het plafond in de keuken, badkamer of slaapkamer. Je wilt hier natuurlijk zo snel mogelijk van af komen. Ook dan biedt WD-40 uitkomst.

Schimmels verwijder je eenvoudig door het gebied even goed in te sprayen met de spuitbus. Laat het even goed intrekken en vervolgens kun je het eenvoudig verwijderen met een sponsje of doek.

5. Kauwgom verwijderen

Een van de nachtmerries van velen. Kauwgom op het tapijt, onder je schoenen of in je haar. Wat te doen als er kauwgom in je haar is verwikkeld? Na vele pogingen tot het weghalen ervan, eindigt menigeen bij de kapper om de boel kort te knippen.

Lekker makkelijk, maar niet altijd even prettig. Zeker als je zo lang hebt gedaan over het lang laten groeien van je haar. WD40 biedt hier een oplossing voor. Je hoeft je haar niet af te knippen. Spray je haar nat met wat WD-40 en laat dit enkele minuten inwerken. Je kunt vervolgens je haar direct ontdoen van het vastzittende kauwgom.

6. Smeermiddel

WD-40 is bijzonder goed geschikt voor het soepel laten maken van vele huis-, tuin- en keukenspullen. Heb je last van een vastzittende rits van je koffer of spijkerbroek? Gaan je sloten maar stroef open en dicht?

Loopt de ketting van je fiets niet meer fijn? Zitten je glazen helemaal vast aan elkaar? Krijg je de LEGO van je kinderen niet meer los? Dit zijn slechts een aantal voorbeelden waar WD-40 je uit de brand kunt helpen. WD-40 smeert eigenlijk alles wel wat vastzit.

Zelfs je trouwring krijg je er na vele jaren dragen met WD-40 gemakkelijk zó weer af. Smeer of spray er een laagje WD-40 op en je hebt deze problemen verholpen in een fractie van een paar minuten.

7. Contactspray

Het verdrijven van vocht is een van de primaire functies van WD-40. En deze functie speelt een hele belangrijke rol voor het onderhouden van verschillende elektronische apparaten. Met contactspray zorg je er namelijk voor dat je printer, schakelaar, printerkaarten en meer eenvoudig worden onderhouden.

Je verwijderd simpel en snel olie, vuil en andere resten op deze moeilijk bereikbare plaatsen in een handomdraai. De spray heeft als voordeel dat het veilig te gebruiken is en zeer snel opdroogt zonder resten achter te laten.

8. Hardnekkige vlekken/strepen verwijderaar

Je kent het vast wel, met volle enthousiasme schrijf je het whiteboard vol en je komt er veel te laat achter dat dit gebeurt met een permanente stift. Of wat te denken aan het snel even wat pakken met je schoenen aan?

Hele strepen, vaak zwart op je mooie gelakte of betegelde vloer. Niets voor niets mogen kinderen niet de gymzaal in met zwarte schoenen. Dit soort vegen en strepen krijg je er bijzonder moeilijk uit met de traditionele schoonmaakmiddelen.

En niet te vergeten dat wanneer u hier wel in slaagt, het gepoetste een aanslag hiervan heeft. WD-40 helpt je hier ook weer uit de brand. Eenvoudigweg door het middel aan te brengen, wat in te laten weken en je veegt er het vuil mee weg.

9. Anti-aanplak laag

Een andere zeer welkome functie van WD-40 is dat het een anti-aanplak laag creëert op de onderdelen waar je het middel aanbrengt. Zo kun je bijvoorbeeld WD-40 toepassen op de scharen van je grasmaaier of op de sneeuwhark.

Je hebt er dan geen last van dat er allemaal gras of sneeuw aan je apparaten blijft zitten. Ook voor het tegengaan van slakken in je planten is dit een oplossing. Spray de plantenbak met WD-40 en slakken en andere insecten kunnen er niet meer in klimmen. Geweldig toch?

Kortom, WD-40 is je beste vriend voor de vele verschillende klussen, problemen en handige oplossingen in en rondom het huis. Dit was slechts een greep uit de bijna 2000 mogelijkheden die WD-40 biedt.

Heb jij nog één of meerdere goede tips waarvoor je WD-40 kunt gebruiken? Laat het hieronder weten in een reactie.

Wat vond je van dit artikel?

One Comment

  1. Voordat je grijpt naar methodes als zandstralen is WD-40 inderdaad een uitstekende roestomvormer. Ik kijk wel erg op van de andere gebruiksmogelijkheden. Ik heb het nu ook al succesvol toegepast voor de verwijdering van schimmel. Ben wel blij dat er geen aanleiding bestond om het in iemands haar te spuiten voor de verwijdering van kauwgom.

Deze ‘naaktfoto’ van Doutzen Kroes wordt niet goed ontvangen

Top 8 Beste Keukenspullen Die Elke Student Moet Hebben