Wat is uTorrent?

uTorrent is een BitTorrent Client. Dit zijn computerprogramma’s die gebruikt worden om torrents mee te downloaden.

Torrents zelf zijn kleine bestanden met informatie waarmee het voor in dit geval uTorrent mogelijk wordt om via een netwerk samen met andere gebruikers grote bestanden uit te wisselen.

Denk in dat geval aan bijvoorbeeld software, grote videobestanden of computerspellen.

uTorrent bestaat al sinds het jaar 2005 en is sindsdien uitgegroeid tot buiten China de grootste BitTorrent Client ter wereld.

Het is daarom een beproefde en goede methode om torrents mee te downloaden.

Wie gebruik wil maken van uTorrent hoeft dit enkel maar te downloaden en installeren.

Hoe je dat het beste doet leggen we hieronder voor je uit.

Hoe installeer je uTorrent

 1. Ga allereerst naar de website http://www.utorrent.com
 2. Klik op ‘products’ en vervolgens de ‘desktop’ versie (de webversie die groot op de hoofdpagina voorgesteld wordt mag je links laten liggen)
 3. Je hebt dan de keuze uit een aantal verschillende producten. Voor de meeste mensen is de gratis versie van het product meer dan genoeg. Klik daarvoor op ‘Free Download For Windows’.
 4. Open de download wanneer deze gereed is. Een nieuw venster wordt geopend waarin gevraagd wordt of deze applicatie toegestaan wordt om instellingen aan te passen. Druk op ‘ja’ of ‘yes’.
 5. De installatie-wizard wordt vervolgens geopend. Klik op ‘next’.
 6. Hierna volgt een scherm waarin de gebruikersvoorwaarden en dergelijke genoemd worden. Je moet op accepteren drukken voor je naar het volgende scherm mag gaan.
 7. Opgelet: Het daaropvolgende scherm is een promotie voor de Avast Antivirus Scanner. Wanneer je deze niet wil installeren, klik dan op ‘decline’. Anders wordt er direct een nieuwe installatie-wizard geopend.
 8. Opgelet: Ook in het volgende scherm wordt een promotie voorgesteld. Ontvink ‘install Opera browser’ wanneer je hier geen gebruik van wil maken en druk dan op ‘next’.
 9. Nu mag je aangeven welke installatie-opties je wenst. Je hebt de keuze uit een opname in het startmenu, een icoon op het desktop of uTorrent als icoon in de Quick Launch balk toe te voegen.
 10. Het komende scherm is belangrijk. Wanneer je geen uitzondering toevoegt in de Firewall zullen veel binnenkomende verbindingen via de Client geblokkeerd worden. Deze kan je dus best aangevinkt laten. Het is daarentegen niet nuttig om uTorrent al samen met Windows op te laten starten bij het aanzetten van de computer. Dit mag dus gerust uitgeschakeld worden. Ook de drie volgende vinkjes mogen aanblijven. Deze zijn alleen maar om aan te geven voor welke bestanden uTorrent als hoofdclient gebruikt moet worden.
 11. De installatie is voltooid en je kan uTorrent nu gebruiken!

Wat zijn de beste torrent websites?

Na de installatie van uTorrent ben je helemaal klaar om op zeer snelle wijze alles van het internet te kunnen downloaden. Houd er wel rekening mee dat het niet altijd legaal is om bestanden te downloaden.

Denk hierbij aan bestanden waarop bijvoorbeeld een auteursrecht geldt. Veel video’s, muziek en programma’s zijn uiteraard ook zonder al deze restricties te verkrijgen.

Je vindt downloads bijvoorbeeld op speciale torrent websites. Dit zijn websites waarop gebruikers torrents toevoegen. Jij hoeft alleen het kleine torrent bestandje van de website te downloaden en uTorrent verzorgt de rest.

Op veel torrent websites wordt gelinkt naar illegaal materiaal (de eerdergenoemde bestanden waarop auteursrecht geldt).

Daarom is er een actief beleid om veel van deze websites geblokkeerd te krijgen. Dan is het enkel mogelijk wanneer jij je in een land bevindt waar deze niet geblokkeerd is.

Sommige mensen gebruiken daarom een VPN om alsnog toegang te kunnen krijgen tot deze websites. Hiermee wordt je verbinding namelijk omgeleid via een ander land. Hieronder een kort overzicht van de bekendste torrent websites.

Bekijk hier de top 20 beste torrent websites

1. The Pirate Bay

The Pirate Bay is één van de grootste namen in de torrent wereld. Al een aantal keer gesloten geweest en wie weet gebeurt dat nog eens maar vooralsnog de grootste naam van alle torrent websites en direct ook één van de beste sites. Overzichtelijk, veel gebruikers en vele miljoenen torrents.

2. RARBG

Deze torrent website heeft een goede naam wegens de hoge kwaliteit van de torrents die worden aangeboden. Een lange historie maar eveneens vaak problemen blokkades van bepaalde internetproviders, ook in Nederland.

3. 1337x

Deze torrent site is een favoriet van velen dankzij de eenvoudige gebruikersomgeving. Omdat een aantal veiligheidsrisico’s verholpen zijn is 1337x nu niet één van de populairste maar ook één van de veiligste torrent websites.

4. TorLock

Torlock heeft net als de voorgaande websites een intuïtieve interface en vele miljoenen torrents in de aanbieding. In vergelijking met andere aanbieders relatief veel anime en leesmateriaal waardoor het een trouwe supportersschare verkregen heeft.

5. YTS

Misschien wel de beste en mooiste lay-out van alle torrent websites waar je direct verwend wordt met een afbeelding van wat je zoekt in plaats van een lange tekst. Daarentegen enigszins beperkt omdat de focus volledig op films ligt.

6. Torrentz2

In tegenstelling tot YTS hierboven vind je bij Torrentz2 muziek, muziek en nog eens muziek en is de indeling zeer minimalistisch. Omdat het voornamelijk muziek betreft blijven seeders vaak langer bestaan.

7. EZTV

Wederom een torrent website die zich op een niche richt. In het geval van EZTV zijn dat televisieprogramma’s van over de gehele wereld.

Wat vond je van dit artikel?

Hoe voeg je ondertitels toe aan een MP4 video?

Hoe kun je YouTube ondertiteling uitzetten op Android?