Wat is het grootste pretpark van Europa?

Europa kent veel pretparken. Een aantal goede voorbeelden hiervan zijn Disneyland Parijs, de Efteling en Legoland. En zo is er nog een aantal populaire varianten die over heel Europa te vinden zijn.

Als pretparkliefhebber kan het bijna niet anders dan dat je veel pretparken van binnen hebt gezien en niet alleen herkent van de plaatjes. Maar – wat is nu het grootste pretpark van Europa?

Het grootste pretpark van Europa bevindt zich praktisch naast de deur. Deze bevindt zich namelijk in Duitsland.

Het gaat om Europa-Park. Met zijn meer dan 100 attracties en 95 hectare aan oppervlakte, is die naam meer dan verdiend.

Europa-Park

attractiepark Europa-park

“Wat is het grootste pretpark van Europa?” Niet alleen is Europa-Park het grootste pretpark van Europa. Dit is namelijk ook een van de bekendste.

Bovendien heeft het park al meerdere prijzen op zijn naam staan.

Het park bevindt zich in een klein, wellicht onbekend dorpje in Duitsland. Dit is het dorpje Rust.

De geschiedenis van het park gaat heel wat jaren terug in de tijd. Namelijk tot aan de 18e eeuw.

Echter is Europa-Park niet direct begonnen als een attractiepark. Het familiebedrijf van de familie Mack is namelijk begonnen als bedrijf voor de wagenbouw.

Het bedrijf maakte onder meer attracties voor kermissen. Daarmee kregen ze naamsbekendheid. Toch is het hier niet direct mee begonnen.

Hoe Europa-Park is begonnen

houten achtbaan bouwen

De wagenbouw is begonnen in de 18e eeuw. Het jaar 1780. De familie Mack startte een bedrijf op, dat zich specialiseerde in het bouwen van koetsen.

De jaren daarna heeft het bedrijf zich verder ontwikkeld in het bouwen van draaiorgels, waarna de kermisattracties al vrij snel volgden.

In 1920 werd zelfs de eerste achtbaan ontwikkeld en gebouwd – een houten weliswaar.

Na het bouwen van de houten achtbaan, kwamen de wildste ideeën naar boven; het idee voor het bouwen van een waar pretprak.

Als gevolg daarvan besloten Franz Mack en zoon Roland om af te reizen naar de Verenigde Staten.

Hier bezoeken de twee meerdere pretparken, voor meer ideeën en inspiratie. Ook aan Disneyland wordt een bezoek gebracht.

Bij thuiskomst zien de twee het al helemaal voor zich en starten ze met de bouw van het daadwerkelijke park.

Toch begon het niet direct als een pretpark. De attracties stonden er in de beginjaren puur als showdecoratie als voorbeelden voor mogelijke klanten.

Pas in 1975 werden de eerste échte bezoekers verwelkomd in het park.

Bezoekersaantal per jaar

Het bezoekersaantal van de jaren 70 is in niets te vergelijken met die van nu. Europa-Park opende zijn deuren op 12 juli 1975.

Daarmee begon het park met een bezoekersaantal van 250.000 bezoekers per jaar.

Nu, vele jaren later, neemt het bezoekersaantal van het park andere vormen aan. Vandaag de dag spreken we namelijk over meer dan 5,7 miljoen bezoekers per jaar.

Inmiddels kunnen we niet meer spreken over een wagenpark of over een showroom. Nu spreken we namelijk over het grootste Pretpark van Europa, dat zijn naamsbekendheid hoe dan ook heeft verdiend.

Kosten van een kaartje

prijs ticket

Om het grootste pretpark van Europa te kunnen bezoeken, dien je van tevoren tickets te kopen. De kosten hiervan zijn nogal uiteenlopend.

Behalve de tickets dien je daarbij ook een aparte parkeerkaart te kopen.

Er zijn wat betreft de tickets meerdere mogelijkheden. Hierbij kunnen zowel dagkaarten als 2-dagentickets aangeschaft worden.

Mocht je een dagkaart aanschaffen, dan kost deze voor volwassenen 55 euro.

De prijs voor de kinderen en senioren ligt lager en hiervoor betaal je dezelfde prijs. De prijs voor beide tickets bedraagt namelijk 47 euro.

Daarbij wordt het parkeerkaartje nog opgeteld, die 7 euro kost.

Behalve de dagkaarten, beschikt het park ook over 2-dagentickets. Hierbij heb je dus twee dagen toegang tot het park. Voor zowel volwassenen, kinderen als senioren zijn de kosten hiervoor 87 euro.

Attracties in Europa-Park

Mede door het ruime aanbod aan attracties, mag Europa-Park zich het grootste pretpark van Europa noemen. Het park beschikt namelijk om 100 attracties.

100 attracties binnen één dag? Dat wordt een lastige zaak.

Alleen al het aantal achtbanen is verbluffend. In het park zijn maar liefst 13 verschillende achtbanen te vinden.

Hiermee onderscheidt het park zich duidelijk van andere pretparken. Dit vind je namelijk nergens.

Wat is het grootste pretpark ter wereld?

Walt Disney World pretpark

Dacht je dat Europa-Park Duitsland al groot was?

Nou, dat kan nog best een stapje verder. Want behalve het grootste pretpark van Europa, is er natuurlijk ook nog het grootste pretpark van de wereld. Om welk park gaat dit precies?

Het kan bijna niet anders dan dat het grootste pretpark van de wereld in Amerika te vinden is. Het land is dan ook vele malen groter dan bijvoorbeeld Nederland.

Grote kans dat het park je bekend voorkomt. Dit is namelijk het Walt Disney World pretpark. Niet in Parijs maar in Orlando, Florida.

Het park is een grote verzameling van maar liefst 4 verschillende parken.

Net als in Disneyland Parijs, is het mogelijk om een verblijf te boeken op het park en te genieten van de verschillende attractie.

Ook hier zal iedere attractie verwijzen naar een bekend Disney-figuur.

Ook de bezoekersaantallen liegen er niet om. Houd je vast, want Disneyland Orlando ontvangt dagelijks zo’n 10 miljoen bezoekers per dag!

Wat vond je van dit artikel?

Wat betekent Satudarah?

Wat is het grootste pretpark van Nederland?