Wat is het diepste meer van Italië?

Het Gardameer is qua oppervlakte het grootste meer van Italië. Maar, is dit meer ook het diepste meer van Italië?

Het diepste meer van Italië is het Comomeer.

Uit onderzoek is gebleken dat de bodem in dit meer op maar liefst 425 meter onder de grond ligt. Daarmee is het Comomeer één van de diepste meren ter wereld.

De diepte bij het Comomeer

Hoe het komt dat het Comomeer een dergelijke diepte heeft? Dat is vooral te danken aan de ligging van het meer.

Ten eerste is het al opvallend dat Como op een hoogte van maar liefst 198 meter hoogte ligt. Veel meren liggen een stuk lager, waardoor het Comomeer ‘meer ruimte aan de onderzijde’ heeft.

Bij het Comomeer is er bovendien sprake van gigantische hoogteverschillen. De maximale diepte in het Comomeer is een indrukwekkend 426 meter, maar dat is uiteraard niet de gemiddelde diepte.

De gemiddelde diepte van het Comomeer is vastgesteld op 154 meter. Concreet betekent dit dat sommige delen van dit meer allesbehalve diep zijn.

Andere delen zijn echter wel erg diep, waardoor de hoogteverschillen immens zijn.

Diepte van het Gardameer

Is het Comomeer nou echt heel diep? Om de diepte goed te duiden, hebben we ook gekeken naar de diepte van het Gardameer.

Het Gardameer heeft een gemiddelde diepte van 136 meter. Daarmee is de gemiddelde diepte van het Comomeer dus 18 meter dieper.

Het diepste punt in het Gardameer is op 346 meter diepte gemeten. Ten opzichte van het Comomeer scheelt dit ongeveer 80 meter. We kunnen dus gerust stellen dat het Comomeer écht diep is.

Het Comomeer

In Italië zijn honderden prachtige meren te vinden. In totaal telt Italië meer dan 1500 meren, maar lang niet al deze meren kunnen op veel lovende woorden rekenen.

Die vlieger gaat wel op voor Como: het Comomeer is volgens veel mensen één van de mooiste meren in Italië.

Dit is onder meer te danken aan alle pracht en praal rondom het Comomeer. Rondom dit meer vind je prachtige dorpen en steden, waarbij veel draait om luxe.

Rondom dit meer vind je allerlei luxe dorpjes, maar ook heel veel luxe vakantieaccommodaties.

Geef je de voorkeur aan een luxe en indrukwekkende vakantie? Dan doe je er verstandig aan om eens naar het Comomeer toe te gaan. Grote kans dat je dit meer nooit gaat vergeten.

Zwemmen in het Comomeer

Ga je naar het Comomeer op vakantie? Of ben je op dit moment wellicht van een heerlijke vakantie aan het Comomeer aan het genieten?

Dan is het goed om te weten dat je een heerlijke, verfrissende duik in dit meer kunt nemen.

Mocht je dat doen, moet je goed rekening houden met de diepte. De diepte valt bij de oever uiteraard reuze mee, maar het meer wordt op sommige plekken al snel heel diep.

Mocht je hier een liefhebber van zijn, is dat uiteraard erg gaaf. Voor bijvoorbeeld kleinere kinderen kan dit echter gevaarlijk zijn. Houd daarom als ouder altijd goed een oogje in het zeil.

Waar ligt het Comomeer?

Italiaanse Alpen

Het Comomeer is te vinden in de Italiaanse regio Lombardije. Deze regio bevindt zich in het noorden van Italië en ligt in de buurt van de Italiaanse alpen.

De combinatie van de hoge bergen en dit diepe meer is een indrukwekkende combinatie.

Qua oppervlakte is het Comomeer één van de grotere meren van Italië. Het meer heeft een oppervlakte van maar liefst 146 vierkante meter; daarmee behoort het tot de 4 grootste meren van Italië.

Steden bij het Comomeer

Het prachtige Comomeer staat om meerdere eigenschappen bekend. Uiteraard geldt dit voor de diepte van het meer, maar ook voor de luxe rondom het meer.

Deze luxe is in enkele steden rondom het Comomeer goed terug te zien.

Como

Eén van de leukste steden rondom het Comomeer is de stad Como. Deze stad werd door de Romeinen gesticht en heeft een rijke historie.

Je kunt in deze stad heerlijk wandelen, genieten van alle pracht en praal en uitkijken over het Comomeer.

Lecco

Een andere oude stad rondom het Comomeer is Lecco. Deze stad werd al in de 2e eeuw voor Christus gesticht en is een lust voor het oog.

Door de jaren heen is Lecco bovendien in de handen gewest van onder meer de Oostenrijkers, de Fransen en de Spanjaarden.

Dát heeft ervoor gezorgd dat dit één van de meest diverse steden in deze regio is.

Bellagio

De Parel van het Comomeer; dat is de manier waarop het plaatsje Bellagio omschreven wordt.

Dit is één van de fraaiste plaatsen rondom het meer, onder meer dankzij de prachtige villa’s. Als je een bezoekje aan Bellagio brengt, is het goed mogelijk dat je hier bekendheden aantreft.

Bekendheden

George Clooney bekenheid

Veel bekendheden kiezen ervoor om rondom het Comomeer te leven. Het is hier heerlijk vertoeven, terwijl deze bekendheden in dit gebied ook van de gewenste privacy kunnen genieten.

Onder meer George Clooney heeft aan het Comomeer een prachtige villa gekocht.

Alle bekendheden die hier wonen, delen één gemeenschappelijk kenmerk: ze hebben een villa aan het water. Waarom?

Omdat ze dan vanaf één kant sowieso geen last van pottenkijkers hebben. Vanaf het water zie je immers niet zoveel de villa’s in, waardoor de bekendheden van de gewenste privacy genieten.

Wat vond je van dit artikel?

Wat is een post-master opleiding?

Wat is het grootste land van Afrika?