Dit is de reden waarom Walibi de act met levende spinnen en slangen aangepast heeft

Enge spinnen en slangen passen bij nader inzien toch niet helemaal bij het publiek van het themapark Walibi Holland. Deze act, die speciaal bedacht werd voor Halloween, jaagde menig bezoeker de stuipen op het lijf. Deze kritiek heeft er toe geleid dat Walibi aanpassingen heeft gemaakt.

Spooky days introductie

De Spooky days die hun debuut zouden moeten maken, waren te eng. De act was namelijk gericht op het publiek van kinderen tot 12 jaar en liep bijna in de soep. De bezoekers van het park vonden de spinnen en slangen angstaanjagend. Gillende, schreeuwende en rennende kinderen was het gevolg.

Niet diervriendelijk

Niet alleen vanwege het feit dat de echte spinnen en slangen te eng waren, is de act zo slecht beoordeeld. Ook klaagden dierenliefhebbers terecht dat de diertjes in zeer koude temperaturen geplaatst zijn. Dit levert de spinnen en slangen veel stress op wat zowel mentaal als fysieke nadelen zal geven.

Bezoekers klagen via social media

Enkele bezoekers spreken zich fel tegen het park. Een bezoeker geeft bijvoorbeeld  aan dat hij het “ronduit schandalig” vindt dat Walibi zo slecht omgaat met de dieren. De diertjes gaan van het ene naar het andere  kind en er ontbreekt toezicht. Kortom, er wordt niet goed voor ze gezorgd.

Reactie Walibi

Het themapark heeft de kritiek serieus genomen en diverse maatregelen getroffen. Zo zijn de diertjes in een nieuwe ruimte geplaatst onder betere begeleiding en milieu. De dieren staan nu niet meer midden in de menigte om zomaar opgepakt te worden. Kinderen die echte durfals zijn, mogen een voor een, het onderkomen betreden om de dieren onder ervaren begeleiding aan te raken. Zo is er een gulden middenweg voor het probleem gevonden.

Wat vond je van dit artikel?

Zo maak je eenvoudig een muggenval 

Dit is de beste Marie Kondo tip om snel je huis op te ruimen