Zo kun je verwijderde WhatsApp berichten toch nog terughalen

Het is al een tijdje mogelijk om berichten van Whatsapp te verwijderen. Zowel in privé gesprekken als in groepsgesprekken. Je kunt berichten voor jezelf of voor iedereen verwijderen. Tenminste, dat laatste lijkt toch niet helemaal waar te zijn. De berichten zijn namelijk toch nog terug te halen door de ontvanger.

Het bericht wordt namelijk opgeslagen op je telefoon en is eenvoudig te herstellen met de Whatsapp backup functie.

De backup functie van Whatsapp slaat standaard elke dag al je berichten op, maar dit is ook in te stellen naar andere intervallen zoals wekelijks of maandelijks.

Verwijderde berichten terughalen

Als je een verwijderd bericht wilt lezen kun je eenvoudig Whatsapp verwijderen van je telefoon en het vervolgens weer herinstalleren. Als je bij het herinstalleren kiest voor het herstellen van een backup zal je zien dat al je gesprekken, inclusief het verwijderde bericht, weer getoond worden.

Notificatie geschiedenis apps

Er zijn ook nog andere mogelijkheden om verwijderde Whatsapp berichten terug te lezen. Zo zijn er diverse notificatie geschiedenis apps, die al je notificaties weer tevoorschijn kunnen toveren. Als het verwijderde bericht is ontvangen als notificatie kun je deze op deze manier teruglezen. Deze methode werkt vaak slechter want je moet wel de notificatie gezien hebben.

Wat vond je van dit artikel?

Ferhat Gorgülü en Jelle Wagenaar onder contract

Vrouw vindt 3.72 karaat diamant terwijl ze YouTube filmpje bekijkt over diamanten zoeken