13 verborgen telefoonfuncties waarvan je geen idee had dat ze bestonden

Tegenwoordig heeft iedereen een smartphone op zak. Maar niet iedereen kent alle verborgen functies die je met bepaalde toetsencombinaties kunt inschakelen. Er zijn veel van dit soort codes. Sommige werken op alle soorten smartphones en sommige alleen op bepaalde modellen. Maar ze geven je allemaal nieuwe functionaliteiten die je waarschijnlijk nog niet kende.

We hebben voor jou de beste functies op een rij gezet, wist je bijvoorbeeld dat je je telefoonnummer kunt verbergen voor alle oproepen die je doet? Je hoeft hier alleen maar een bepaalde code voor te gebruiken. Lees snel verder en ontdek alle geheime functies.

1. IMEI nummer

Met deze simpele code, die beschikbaar is voor Android en iOS toestellen kun je eenvoudig je IMEI nummer vinden. Voer de volgende code in op je toestel *#06# en de code komt tevoorschijn op het scherm. Dit is een unieke code voor je telefoon en deze kun je nodig hebben in een aantal gevallen. De code verschilt voor iedere telefoon. Met het IMEI nummer kun je bijvoorbeeld je telefoon blokkeren via je provider als de telefoon is gestolen. Ook de politie maakt veel gebruik van dit nummer bij diefstallen. Gebruik nu de code om uit te vinden wat het IMEI nummer van jouw telefoon is. Je weet maar nooit wanneer je het nodig zult hebben.

2. Nummerherkenning

Met de code *#30# kun je nummerherkenning aan of uit zetten. Als je je nummer wilt verbergen voor anderen kun je deze code op je telefoon invoeren. Deze code werkt alleen op iPhones.

3. Geheime statistieken van je telefoon

Met de combinatie *#*#4636#*#* open je een geheim menu dat afhankelijk is van je telefoon. Als je een Android toestel hebt zie je informatie over het Wi-Fi signaal, batterijgebruik en het CPU gebruik van je telefoon. Onder het batterijgebruik kun je het niveau, de status en temperatuur zien. Op sommige telefoons opent deze code een geheim menu.

4. Geen uitgaande gesprekken

Deze code werkt alleen voor iPhones. Met deze code kun je alle uitgaande oproepen blokkeren op je telefoon. Soms is dit een zeer handige code om te gebruiken. Als je het eens wilt uitproberen toets je de volgende combinatie in op je telefoon *33*#. Nu zul je geen telefoontjes kunnen plegen. Je kunt de functie ten allen tijden uitschakelen met de combinatie #33*PIN#.

5. Fabrieksinstellingen herstellen

Voor Android gebruikers is dit een handige functie. Je kunt je toestel direct terug instellen naar de fabrieksinstellingen door deze code te activeren. Nadat je de code *#*#7780#*#* hebt gebruik zal je telefoon alle Google account instellingen en app bestanden verwijderen. Deze code kun je niet ongedaan maken, dus gebruik deze combinatie nooit zomaar.

6. Telefoon herinstalleren

Met de code *2767*3855# zullen alle gegevens van je telefoon worden gewist. Ook zal de firmware opnieuw geïnstalleerd worden. Ook deze actie is niet ongedaan te maken dus denk goed na voordat je dit uitvoert. Deze combinatie werkt trouwens alleen op Android devices.

7. Verbeterd bereik

Met de code *3370# kun je op iPhones de EFR modus aanzetten. Dit verbetert het bereik van je telefoon maar dit gaat wel ten koste van de levensduur van je batterij. Als je deze functie aanzet zal je telefoon veel sneller leeg raken dan normaal. Je kunt de functie altijd weer uitzetten door dezelfde code in te voeren.

8. Beltegoed bekijken

Natuurlijk is er ook een functie beschikbaar waarmee je je resterende belminuten kunt bekijken. Deze functie is vaak alleen beschikbaar voor prepaid telefoons en op Galaxy telefoontoestellen. Je krijgt een berichtje met de informatie als je de code *646# invoert. Voor iPhones kun je de code *777# gebruiken.

9. Luister naar jezelf

Met deze geheime Android code kun je naar jezelf luisteren tijdens de laatste 20 gesprekken die je hebt gevoerd. Je gebruikt hiervoor de code *#*#8351#*#*. Je kunt deze functie gewoon voor de lol gebruiken of omdat je iets bent vergeten.

10. Snel uitschakelen

Wist je dat je de functie van de power button kunt veranderen? Normaal als je de power button indrukt krijg je een pop up scherm met een aantal opties. Door het gebruik van de code *#*#7594#*#* kun je de knop zo instellen dat deze het toestel direct uitschakelt. Werkt alleen voor Android toestellen trouwens.

11. Service menu

Samsung Galaxy gebruikers kunnen snel toegang krijgen tot het service menu door de toetsencombinatie *#0011# in te voeren. Je vindt hier allerlei gegevens van je telefoon.

12. Alle inkomende gesprekken direct naar voicemail doorschakelen

Soms kun je of wil je echt even geen telefoontjes beantwoorden. Bijvoorbeeld als je je wilt focussen op iets belangrijks of gewoon als je even een avondje alleen wilt zijn zonder afleidingen. In dit geval kun je de code *#21# op iPhones gebruiken om inkomende oproepen direct door te schakelen naar voicemail. Geen ongewenste telefoontjes meer. Je kunt deze functie altijd weer uitzetten door dezelfde toetsencombinatie te gebruiken.

13. Bellen met anoniem nummer

Wist je dat je gemakkelijk met een anoniem nummer kunt bellen door een speciale code in te voeren voor het nummer dat je wilt bellen? De code is #31#TELEFOONNUMMER en is geschikt voor zowel Android als iOs toestellen. Door een telefoonnummer op deze manier te bellen zal jouw nummer als anoniem worden weergegeven bij de ontvanger.

Wat vond je van dit artikel?

Dit is wanneer de PlayStation 5 uitkomt

Dit zijn 4 Dingen die je nu kunt doen om er jonger uit te zien