Zo speel je het verborgen spel in Google Chrome

Google Chrome heeft een geheim spel verborgen in de webbrowser. Het zou kunnen dat het je nog nooit is opgevallen. Je kunt het spel namelijk alleen starten als je geen internetverbinding hebt.

Je rent met een dino en je goal is om een zo hoog mogelijke high score te behalen. Dit doe je door alle obstakels te vermijden. Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker het wordt.

Hoe start je het spel?

Het spel start je door op de spatiebalk te drukken. Maar let op: dat kan alleen als je geen actieve WiFi verbinding hebt en bovenstaand scherm ziet. Ook op Android kom je dit spelletje tegen dat in de Chrome browser zit.

Google heeft het spel ontworpen om verveling tegen te gaan. Bijvoorbeeld als je internetverbinding weer eens is weggevallen. Of als je in het vliegtuig zit.

Schakel je WiFi en mobiele internet uit om de ‘Geen internet’ pagina te bereiken. Als je op deze pagina bent tik je op je scherm of op de spatiebalk. Dan zal het spel beginnen en zie je dat de dino gaat lopen. Door te tikken op het scherm of de spatiebalk te gebruiken kun je de obstakels ontwijken.

Het spel is niet erg bekend, waarschijnlijk omdat het niet zo opvalt. Je kunt het al sinds 2014 spelen. Volgens Google wordt het spel elke maand 270 miljoen keer gespeeld. Niet verrassend: de meeste spelers komen uit landen met onbetrouwbaar internet.

Er is nog een manier om het spel te spelen zonder je internetverbinding uit te schakelen. Je kunt ook chrome://dino in je browser intypen om het spel te openen.

Wat vond je van dit artikel?

Met deze truc val je snel en moeiteloos in slaap

6 nieuwe Disney films die binnenkort in de bioscoop te zien zijn