Dit Is De Beste Truc Om Je Vaatwasser Schoon Te Krijgen

Handig hoor zo een vaatwasser maar wat kan zo een apparaat stinken! Zichzelf grondig reinigen doet de vaatwasser ook niet. Dat moet je eens in de maand dus zelf doen. Lijkt een heel gedoe, maar het valt reuze mee als je onze handige methode gebruikt. Wil je in een mum van tijd af van vieze en nare luchtjes in de vaatwasser? Hiermee kom je er vanaf.

Waarom moet je de vaatwasser regelmatig reinigen?

Het is storend, zo een vies luchtje. De onaangename walm die je tegemoet komt zodra je vuile vaat opruimt. Nog veel erger is wat dit eigenlijk betekent. Niet alleen vuil, maar ook zeepresten van al die wasbeurten, blijven achter. Dit hoopt zich op en na een tijd komt dat geurtje, wat je zo goed kent en haat, vrij. Maar dan is het al te laat en was je in feite je vuile vaat “schoon” in een vieze machine.

Het allerergste moet nog komen. Die stank vertelt je eigenlijk dat je vaatwasser een goede poetsbeurt nodig heeft en dat dit nog verder kan gaan. Het kan zelfs zo zijn dat het vuil zich zodanig ophoopt, dat jouw mooie apparaat het op een goede dag plots begeeft.  Maar wat als je dit kunt voorkomen met een goedkoop en simpel trucje?

De gouden tip voor een schone vaatwasser

Gouden tip, nee joh. Het is juist super goedkoop en simpel! Hier komt het, hou je vast. Snij een paar schijfjes citroen, leg die onderaan de vaatwasser, in het zeepbakje mag ook, maar hou wel ruimte over voor het geheime ingrediënt.

Baking soda

Wij verklappen het maar, want eerlijk gezegd is het niet zo wonderbaarlijk vernieuwend. Sterker nog, als je dit aan je moeder of oma vraagt, kennen zij het geheid. Probeer eens baking soda uit. Dat is iets wat je altijd in huis hebt, het is goedkoop en het is een schoonmaakmiddel waar je u tegen zegt. Een keer de machine het werk laten doen zodat deze mix zich goed overal kan verspreiden en nog geen uur later ben je van de onaangename lucht en kans op stuk gaan af.

De combinatie citroen (azijn mag overigens ook) en baking soda bestaat al jaren en werkt nog steeds even goed en in sommige gevallen beter dan alle andere dure wondermiddeltjes. Heb jij het al eens geprobeerd? Laat het ons weten in een reactie. Waar gebruik jij baking soda en citroen trouwens nog meer voor?

Lees ook onze handige tips over schoonmaken met koffieprut!

Wat vond je van dit artikel?

Dit is waarom ruim 65.000 mensen zich hebben aangemeld om een nachtje te slapen bij Gordon

Maar Yolanthe, wat doe je nou?