Top 5 Beste Manieren Om Uien Te Snijden Zonder Te Huilen

Goed nieuws voor alle huilebalken! Wij hebben 5 manieren gevonden om uien te snijden zonder te huilen. Wil jij geen traantjes meer wegpinken tijdens het kokkerellen? Let dan goed op!

Waarom wij huilen tijdens het uien snijden

Wees gerust, bijna iedereen huilt tijdens het snijden van uien. Daar is ook een wetenschappelijke verklaring voor. In het programma Clipphanger wordt het keurig uitgelegd.

Barst jij ook altijd spontaan in tranen uit bij de aanblik van een vers gesneden ui? Goed nieuws: het ligt niet aan je emotionele toestand, maar aan het vermaledijde gas synpropaanthial-S-oxide“.

Uien snijden op een slimme manier

Wij hebben nu de wetenschappelijke reden waarom wij huilen tijdens het snijden van uien uitgelicht. Daar heb je veel aan, maar niet heus. Hoe voorkomen wij dat gejank? Doorgelopen mascara is geen gezicht. Dat gehuil in de keuken moet nou eens voorbij zijn! Vanaf vandaag snijden wij uien zonder te huilen! En wij hebben 5 tips zodat jij ook verlost bent van de dagelijkse huilbui.

1. Gooi je uien even in de vriezer

Voor deze truc moet je even geduld hebben. Leg de uien in de vriezer. Na 15 minuten kun je ze probleemloos snijden. Laat ze niet bevriezen!

2. Leg een stuk droog brood in je mond

Zuig tijdens het snijden op een stuk brood. Tranen zullen niet stromen omdat het brood de synpropaanthial-S-oxide absorbeert.

3. Een beetje citroen doet wonderen!

Deze handige tip neemt weinig tijd in beslag. Smeer het mes van tevoren in met citroensap en de enzymen van de uien worden geneutraliseerd.

4. Slijp jouw messen!

Een scherp mes beschadigt de ui minder en zo komen die stofjes waar je van gaat huilen bijna niet vrij. Slijp jij jouw messen wel eens?

5. Zet je zonnebril op!

En als je een hippe zonnebril hebt, dan hoef jij je nergens voor te schamen. Zet dat paar gewoon binnen even op en snijden maar! Wij zullen je niet uitlachen. ;0)

Maak het jezelf helemaal gemakkelijk met deze bonus tip

De belangrijkste tip slaan wij niet over. Het is gemakkelijk en gegarandeerd huilvrij. Haal bij de supermarkt een voorgesneden zakje! Dat hoeft uiteraard niet iedere dag want dat is niet goed voor de portemonnee.

Heb je trouwens groene vingers? Dan kun je er ook voor kiezen om zelf uien te planten. Simpel, goedkoop en ook voor deze tip geldt, nooit meer huilen. Tijdens het snijden van uien dan.

Wat vond je van dit artikel?

Nostalgie! Pippi Langkous terug in de bioscoop

Zo ziet Anna Nooshin eruit zonder BH