Met deze truc heb je nooit meer last van een stinkende wasmachine

Je doet meerdere malen de was per week. Het kan daarom zo zijn dat je wasmachine gaat stinken. Soms is het zelfs zo dat je wasmachine zo gaat stinken dat de was zelf gaat stinken. Het kost dan meerdere wasbeurten voor je kleren schoon en geurvrij zijn . Dit wil je natuurlijk niet en daarom hebben we in dit artikel tips om een stinkende wasmachine weer als vanouds te laten ruiken. En omdat voorkomen beter is dan genezen, hebben we ook tips om een stinkende wasmachine te voorkomen.

Waar komt de stank vandaan?

Als eerste is het handig om te weten waarom je wasmachine in de eerste plaats gaat stinken. Dit komt omdat er veel was doorheen gaat, die keer op keer restjes achterlaten. Denk aan schimmel, onopgelost wasmiddel, stof, pluisjes of haren. Deze restjes zelf kunnen gaan stinken, maar kunnen daarnaast ook het filter laten verstoppen. Hierdoor kan het afvalwater moeilijker wegstromen, wat je vervolgens ruikt.

De stank verhelpen

Het is daarom van belang dat je zo nu en dan kijkt of het filter nog schoon is en mits nodig, vervangt. En omdat er dus ook restjes in de trommel kunnen blijven zitten, dien je deze ook goed te reinigen . Laat de rubberen band hierbij niet ongecontroleerd.

Een andere manier om de wasmachine op te schonen, is door een zogenaamde kookwas te draaien. Dit doe je eens per maand door zonder wasgoed op 90 °C te wassen. In plaats van wasmiddel gebruik je hierbij natuurazijn of bleekwater. Door zo’n was te draaien komen kalkresten los en verdwijnen bacteriën. Je wasmachine zal hierna als van ouds ruiken.

Nooit meer een stinkende wasmachine

Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen en daarom zijn er drie dingen waar je rekening mee moet houden als je de was draait. Daarmee beginnen we vóór het draaien van de was: maak gebruik van vloeibaar wasmiddel in plaats van poeder. Dit blijft namelijk veel minder snel vastzitten in de wasmachine. Heb je de wasmachine gebruikt? Haal je was er dan op tijd uit, zodat er geen schimmel ontstaat. Nadat je de was eruit hebt gehaald, kun je voor een betere ventilatie het deurtje open laten staan. Het vocht kan dan beter verdampen.

Hopelijk heb je met bovenstaande tips voortaan een geurvrije en frisse wasmachine!

Wat vond je van dit artikel?

Dit is de reden waarom we niks meer horen van Ben Saunders

Zó viel Adele tientallen kilo’s af met het sirtfood dieet