Top 6 Beste Kleine Smartphones Van Dit Moment

Door de jaren heen zijn smartphones steeds groter geworden, maar voor velen zijn ze hierdoor niet meer normaal vast te houden. Daarom zijn er gelukkig tegenwoordig ook genoeg kleinere smartphones beschikbaar.

Hierdoor hebben wij ervoor gekozen om de 10 beste kleine smartphones van dit moment op een rijtje te zetten.

1. iPhone 12 Mini

Het is voor het eerst dat Apple een kleinere iPhone heeft uitgebracht met nieuwe specs. En dat hebben ze gelijk heel goed gedaan. Qua specificaties is de iPhone 12 mini namelijk volledig gelijk aan zijn grotere broer, de normale iPhone 12.

Met een schermgrootte van 5,4 inch is deze telefoon een stuk handzamer dan de meesten. Je krijgt 5g support, de beste smartphone camera die er is, een zeer snelle processor en de goede software van Apple. Kan niet mis gaan!

2. iPhone SE 2020

De iPhone SE 202 is wat minder dan de iPhone 12 mini qua specs, maar ook een stuk goedkoper. Alsnog kan de SE 2020 prima mee met de hedendaagse toppers. Het scherm is 4,7 inch groot, maar de telefoon is zelf groter dan de 12 mini.

Dit komt door de randen rondom het scherm. Qua power loopt hij ook een jaartje achter, maar toch is hij erg snel. Alleen de batterij had wat beter gekund, wat ons betreft.

3. Google Pixel 5

De Pixel 5 is het vlaggenschip van Google, maar met een schermgrootte van 6 inch past hij (nog net) bij de kleine smartphones. Dit komt door het volledige landloze design. De Pixel 5 is een hele goede telefoon, en een van de beste Android telefoons die je kunt krijgen.

De batterij is al jarenlang een van de beste van de industrie. Het scherm is qua resolutie prima, niet perfect. Wel is de software de echte Android ervaring, wat een verademing is.

4. Google Pixel 4a

De 4a is wat minder nieuw dan de Pixel 5, en bovendien net een stukje kleiner. Wel heeft hij dezelfde camera als de 5, en is dus heel goed.

De batterij van de 4a is wel een zorgenkindje. Je zal vaak genoeg niet het einde van de dag halen. Ook met het design merk je dat er is bezuinigd.

5. Sony Xperia 10 II

De Sony Xperia 10 II heeft een 6 inch scherm en loopt op de nieuwste Android versie. Bovendien heeft het scherm geen inkeping voor de camera, wat er erg mooi uitziet. Sowieso is het scherm heel scherp en heeft het prachtige kleuren.

De camera valt wel echt tegen, en dat zijn we niet gewend van Sony. De batterij is verder prima, en qua design raakt deze telefoon precies de juiste snaren.

6. Samsung Salaxy S10e

De kleine versie van de S10 is zeer goed. Een scherm van ongeveer 5.8 inch, en een goede camera, namelijk dezelfde als die van zijn grote broer. Jammer dat er geen vingerafdrukscanner is, en dat de telefoon relatief dik is. Hierdoor heb je wel een redelijke batterij.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Draadloze Bluetooth Oortjes Van Dit Moment

Top 10 Meest Gevolgde Nederlandse Twitch Streamers