Top 30 Leukste Dingen Om Te Doen In Los Angeles, USA

Los Angeles is één van de populairste steden in de hele wereld. Het weer is er nagenoeg altijd goed, de palmbomen liggen er mooi bij en de hele vibe is iets waar veel mensen van houden.

Het leukste om te doen in Los Angeles is het bezoeken van de Griffith Observatory. De Griffith Observatory is een sterrenwacht met een prachtig omliggend park gelegen in de Hollywood Hills.

Vanuit het park, en de sterrenwacht, zijn de uitzichten over de hele stad niet normaal mooi. Tevens kun je vanaf hier de zee en de Hollywood-sign goed bewonderen.

Maar waar begin je nou, wanneer je een lijstje moet maken van de leukste dingen om te doen in zo’n geweldige stad. Dat is erg lastig. Je hebt de kilometers uitstrekkende suburbs, afgewisseld met het levendige downtown en de prachtige omliggende natuur. De stad heeft zoveel moois, dat het immens lastig is alles in een lijstje van 30 op te sommen.

Je zou dagen lang vol kunnen plannen met geweldige activiteiten zonder Hollywood überhaupt te zien. Terwijl ook in Hollywood vele fantastische dingen te doen zijn. De stad is zo uitgebreid, divers en groot dat er enorm veel fantastische activiteiten te doen zijn. Dit lijstje is dan ook zeker niet alles wat er te doen is in de stad, er is veel meer!

Weten welke 29 andere leuke dingen er in het lijstje staan? Lees dan snel verder!

1. Griffith Observatory

Griffith Observatory

Nummer 1 op de lijst is Griffith Observatory. Griffith Observatory is een sterrenwacht, gelegen in Los Angeles. De sterrenwacht ligt in een park, Griffith Park, dat ongeveer 16,1 miljoen vierkante meter groot is.

Het is een prachtig park met veel flora, wandelpaden en dieren. Maar beter dan al dat, het uitzicht is er prachtig. Vanuit het park kun je uitkijken over de hele stad en zie je bijvoorbeeld ook de zee. Veel mensen zullen het gebouw misschien kennen van Grand Theft Auto 5.

Een ander pluspunt van deze locatie, is dat je vanaf hier een mooi uitzicht hebt over de Hollywood sign. Als jij iemand bent die van uitzichten houdt is er in Los Angeles geen enkele betere plek voor je.

2. The Getty Center

The Getty Center

The Getty Center is een museum, gelegen in Los Angeles. Het trekt jaarlijks enorm veel bezoekers, voornamelijk toeristen. Deze bezoekers komen niet alleen voor de kunst die er hangt en staat, maar ook omdat het gebouw zo prachtig is. Het is werkelijk een architectuur masterpiece.

Het gebouw werd ontworpen door Richard Meier en hij kreeg een budget van miljarden. Naast het The Getty Center in Los Angeles ontworp hij bijvoorbeeld ook het stadhuis van Den Haag.

Het museum werd geopend in 1954 door J. Paul Getty. Hij verzamelde erg veel kunst en bouwde door de jaren heen een portfolio van miljoenen op.

3. Santa Monica

Santa Monica

Los Angeles ligt aan het strand, dat weet bijna iedereen wel. Veel foto’s van Los Angeles op het internet zijn namelijk foto’s van het strand. De palmbomen aan de straten en mensen in auto’s met open daken. Het is hét ‘clichébeeld’ van de stad.

Santa Monica is één van de hoogtepunten aan deze Los Angeles-kustlijn. Santa Monica is een suburb van Los Angeles die aan het strand ligt. De suburb heeft 92.500 inwoners en staat vooral bekend om zijn pier.

Bij Santa Monica ligt een pier op het water en op het strand. Op de pier liggen verschillende attracties, zoals achtbanen en eettentjes. Zeker een aanrader!

4. Hollywood Walk of Fame

Hollywood Walk of Fame

Bijna de hele wereld heeft wel eens een film gezien die gemaakt is in Hollywood. Het is het walhalla van de filmwereld. Vele sterren hebben er hun doorbraak gekend.

Veel van deze sterren worden dan ook geëerd in de stad Los Angeles, waar Hollywood ligt. De Hollywood boulevard is de ideale plek voor bijvoorbeeld een actrice of acteur om hun speciale plekje te krijgen.

De Hollywood Walk of Fame is een trottoir van 2500 stervormige tegels waarin de namen van bekendheden vanuit onder andere film- en televisiewereld.

5. Zuma Beach

Zuma Beach

Zuma Beach is onder de Nederlandse een stuk minder bekend. Sommige mensen zullen er misschien nog niet eens ooit van gehoord hebben. Zuma Beach is een strand dat net iets verder weg van Los Angeles dan Malibu ligt.

Zuma Beach is één van de populairste stranden van het stedelijk gebied van Los Angeles. Het strand staat bekend om zijn lange, brede stranden. Het is tevens één van de beste stranden om te surfen in de regio van Los Angeles.

Wanneer je naar Los Angeles gaat voor een zomerse strandvakantie en de echte LA-vibes wil meemaken, móet je naar Zuma Beach zijn geweest. Je kunt het echt niet gemist hebben.

6. Sunset Boulevard

Sunset Boulevard

Onder de Nederlandsers is Sunset Boulevard erg populair. Het is de ideale plek als in Los Angeles bent om zo veel mogelijk bekendheden te ontmoeten. Dit is namelijk waar ze te vinden zijn. Het ligt namelijk in de buurt van Beverly Hills, waar vele beroemdheden wonen.

De straat, Sunset Boulevard, is plus minus 35 kilometer lang. De straat gaat van Figueroa Street (wat in het centrum van de stad ligt) tot aan de Pacific Coast Highway (wat aan het strand ligt). De vele beroemdheden die er wonen hebben veel geld te besteden. Precies om deze reden liggen er dan ook veel dure winkels in de straat. Wil je duur shoppen? Dan is dit ook waar je moet zijn.

7. Los Angeles County Museum of Art

Los Angeles County Museum of Art

Het Los Angeles County Museum of Art ligt op de Wilshire Boulevard in Los Angeles. Deze straat ligt in het Hancock Park.

Het Los Angeles County Museum of Art is een complex van verschillende musea waarin meer dan 100.000 kunstwerken te zien zijn. De kunst die er te aanschouwen is varieert van oude kunst tot kunst van vandaag de dag.

De belangrijkste musea in het complex zijn de Ahmanson Building, de Art of the Americas Building, de Broad Contemporary Art Building, de Hammer Building en de LCMA West. Tevens zijn er het Pavilion for Japanese Art en het Beeldenpark te vinden.

8. The Broad

The Broad

The Broad, ook wel het Broad Contemporary Art Museum, is een museum in Los Angeles. In het museum is veel modern kunst te bewonderen. Pas 6 jaar geleden werd het museum geopend, maar in de afgelopen 6 jaar zijn er al ontzettend veel bezoekers binnen geweest.

Niet alleen de kunst in het museum, maar ook het gebouw zelf is erg bijzonder. De architect besloot na lang na te denken het gebouw te ontwerpen in de vorm van een parallellepipedum. In totaal zijn er 3 verdiepingen die bestaan uit een oppervlakte van 6000 m2 waarop kunst tentoongesteld kan worden.

Het gebouw is ontwoorpen door Diller Scofidio + Renfro en was erg duur. In totaal werd er een kolossaal bedrag van $140.000.000 voor het gebouw neergelegd.

9. Runyon Canyon Park

Runyon Canyon Park

Ongeveer 10 kilometer buiten het stadscentrum ligt het Runyon Canyon Park. Het park is ongeveer 65 hectare groot, dat is dus ongeveer 130 voetbalvelden.

De wandelroutes en uitzichten zijn geweldig in het park. Ook is het park goed te bereiken met de auto, alleen met parkeren moet je oppassen niet weggesleept te worden. Het is vaak erg druk in het park en het is tevens een plek waar beroemde mensen graag gaan wandelen.

De uitzichten zijn ook werkelijk prachtig, evenals de wandel- en fietsroutes. Echt een aanrader dus!

10. Paramount Pictures Studios

Paramount Pictures Studios

Je kent het wel. Je zit in de bioscoop en voor de film zie je de herkenbare puntige, met sneeuw bedekte berg. De sterren draaien om de berg en de bekende Paramount letters komen in beeld te staan.

De films waarvoor je deze intro ziet, worden opgenomen in de Paramount Pictures Studios door het bedrijf Paramount Pictures. Verschillende films die hier zijn opgenomen zijn bijvoorbeeld: The Godfather, The Godfather: Part II en de Titanic.

Deze studio’s kun je ook bezoeken. Het bedrijf biedt tours aan door de studio’s. Je ziet dan de studio’s van dichterbij dan ooit! Als je geluk hebt wordt er op dat moment zelfs gefilmd.

11. Rodeo Drive

Rodeo Drive

Rodeo Drive is de duurste winkelstraat van Los Angeles. De straat is ongeveer 3,2 kilometer lang en ligt in het zuidelijke gedeelte van Beverly Hills, de wijk weer veel beroemdheden en rijke mensen wonen.

Rodeo Drive is tevens een populair ‘item’ in populaire cultuur, bijvoorbeeld films. Zo liep Julia Roberts er als prostituée een winkel (op Rodeo Drive) binnen in de film Pretty Woman, die in 1990 uitkwam. Een andere referentie in de populaire cultuur is het liedje ‘Down Rodeo’ van Rage Against the Machine. Het liedje is vernoemd naar de zin ‘Rolling down Rodeo with a shotgun’, refererend naar de straat Rodeo Drive.

12. Hollywood Bowl

Hollywood Bowl

De Hollywood Bowl is een openluchttheater in Hollywood, dat in Los Angeles in Californië ligt. Het theater, dat opende in 1922 op 11 juli, wordt voornamelijk gebruikt voor optredens van grote muziekartiesten.

Er hebben al enorm veel bekende muziekartiesten en -groepen opgetreden in de Hollywood Bwol. Zo traden The Beatles er bijvoorbeeld in 1964 en 1965 op, de Rolling Stones in 1966 en Elton John in 1973. Ietwat recentere artiesten die er opgetreden hebben zijn bijvoorbeeld Avicii, Lady Gaga en Kanye West.

13. Venice Beach

Venice Beach

Venice Beach is onder de Nederlanders erg bekend. Het ligt ongeveer 20 kilometer van het stadscentrum van Los Angeles vandaan.

Jaarlijks komen er weer miljoenen bezoekers naar Venice Beach. Het wordt dan ook wel de ‘culturele hoofdstad vol met excentriciteiten’ genoemd.

Venice staat bekend om zijn vele creatieve uitingen. Het is een geliefde locatie onder de creatieve kunstenaars. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in de vele gekleurde gebouwen. Venice Beach staat tevens bekend om zijn mooie betonnen wandelpaden langs het stand tussen de palmbomen. Langs dit pad ligt tevens het wereldberoemde skatepark.

14. Walt Disney Concert Hall

Walt Disney Concert Hall

De Walt Disney Concert Hall is een concertlocatie in Los Angeles, uiteraard vernoemd naar Walt Disney. Het concertgebouw heeft een erg bijzonder uiterlijk. Het is ontworpen architect Frank Gehry. Hij ontworp vele andere gebouwen, waaronder het Dansende Huis in Praag en het Weisman Art Museum in Minneapolis.

De Walt Disney Concert Hall werd geopend in 2003, op 24 oktober. In totaal passen er bijna 2,5 duizend bezoekers in de concertlocatie.

De locatie kwam onder andere in SpongeBob Squarepants, The Simpsons en Furious 7 (onderdeel van de Fast and Furious-filmserie) voor.

15. Angeles National Forest

Angeles National Forest

Het Angeles National Forest (ANF) is een enorm bos net buiten de stad, Los Angeles. Het wordt onderhouden door de U.S. Forest Service en het licht tussen (en in) de San Gabriel bergen en de Sierra Pelona bergen.

In het bos lopen onder andere wilde zwarte beren, vossen, herten, hoorngeiten, slangen en coyotes.

16. La Brea Tar Pits

La Brea Tar Pits

De La Brea Tar Pits, in het Nederlands de La Brea-teerputten, is een bijzonder gebied in de stad Los Angeles in Californië. Op deze locatie komt er asfalt vanuit de ondergrond naar boven.

Het bijzondere aan deze locatie is dat er erg veel fossielen gevonden worden. De grootste vondsten zijn die van verschillende zoogdieren, maar er zijn bijvoorbeeld ook tal van fossielen van insecten uit de IJstijd gekomen.

17. California Science Center

California Science Center

Het California Science Center ligt in los Angeles, Californië. Het is een wetenschapsmuseum en is het grootste wetenschapsmuseum aan de westkust van de Verenigde Staten.

Het museum heeft veel verschillende bijzondere stukken, afkomstig van verschillende gebieden. Ze hebben bijvoorbeeld veel over lucht- en ruimtevaar. De spaceshuttle Endeavor, de vijfde spaceshuttle die ooit werd gebouwd, ligt bijvoorbeeld in het museum.

Ook is er bijvoorbeeld een hele vleugel van het museum voor innovatie en uitvindingen.

18. Dodger Stadium

Dodger Stadium

Sport, wie houdt er nou niet van? In Europa is voetbal duidelijk het populairst. In de Verenigde Staten zijn dit verschillende sporten. American Football maakt een goede kans, maar ook basketball en baseball staan hoog op het lijstje.

Het Dodger Stadium is de thuishaven van de Amerikaanse Los Angeles Dodgers. De Los Angeles Dodgers is een honkbalclub uit Los Angeles actief in de MLB (Major League Baseball). De club werd heel vroeger opgericht in New York en heette daar ook de Brooklyn Dodgers. Na de verhuizing naar Los Angeles in 1958 werden ze dan ook vernoemd naar deze stad. Vanaf nu heette de club de Los Angeles Dodgers.

Het stadion werd geopend op 10 april 1962 en wordt ook wel het Chávez Ravine genoemd. In totaal passen er in het stadion 56.000 bezoekers. Het stadion werd gebouwd voor een immens bedrag van $23 miljoen en werd ontworpen door Captain Emil Praeger. Hij ontworp onder andere ook het Shea Stadium, gelegen in Queens, New York City.

19. Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood

De wereldberoemde interview waarbij een wereldbol rond draait en er de letters Universal terechtkomen is natuurlijk van Universal Studios. De meeste films van de Universal Studios worden opgenomen in de Universal Studios Hollywood.

Bij deze studio’s is een themapark gebouwd. In dit themapark zijn verschillende fascinerende attracties én is er een studiotour te doen.

In deze studiotour ga je langs de meeste studio’s en tijdens de tour kom je ook nog langs verschillende bijzondere attracties. Je rijdt bijvoorbeeld langs de set van de film World War Z, waarbij je een neergestort vliegveld ziet. Als je geluk hebt, rijd je ook nog langs een daadwerkelijk werkende set, waar op dat moment gefilmd wordt.

Verschillende attracties die je in het park zelf kunt doen zijn bijvoorbeeld de Jurassic Park: The Ride, The Simpsons Ride en The Wizarding World of Harry Potter.

20. Warner Bros. Studio

Warner Bros. Studio

Hollywood staat natuurlijk bekend om zijn filmwereld. De Warner Brothers Entertainment Company, beter bekend als Warner Bros heeft dan ook een studio in Hollywood. Deze wordt de Warner Bros. Studio genoemd. In deze studio worden verschillende films en televisieprogramma’s opgenomen.

Verschillende succesvolle films van Warner Bros zijn bijvoorbeeld The Dark Night Rises en Inception, beide van de bekende regisseur Christopher Nolan.

In de Warner Bros. Studio in Hollywood kun je, zoals in veel andere filmstudio’s, een studiotour doen. Je komt dan langs verschillende sets en als het mee zit kom je zelfs langs een draaiende set. Je hebt dan dus kans je favoriete filmsterren in het echt te zien!

21. Third Street Promenade

Third Street Promenade

De Third Street Promenade is een winkel-, eten- en entertainment complex dat exclusief te voet bereikbaar is. Het ligt in het centrale gebied van Santa Monica in Californië. Het complex, dat ooit opgericht werd als de Santa Monica Mall, werd voor het eerst geopend op 8 november 1965.

Het wordt gezien als één van de betere winkelgelegenheden in de westzijde van Los Angeles. De bereikbaarheid is erg goed, daar het via de buslijnen te bereiken is.

In het midden van de Third Street Promenade staat een grote fonteinen- en beeldengroep. Deze heet The Dinosaurs of Santa Monica en is ontworpen door het Franse kunstcollectief Les Lalanne.

22. Huntington Library, Kunstcollecties en de Botanische Tuinen

Huntington Library

De Huntington Library, Kunstcollecties en de Botanische Tuinen is een onderzoekscentrum van de overheid in Los Angeles, Californië. Het is dan ook niet de bedoeling winst te maken. Het werd gesticht door Henry E. Huntington in 1919.

Inmiddels is het uitgegroeid tot iets veel groters. Er worden bijvoorbeeld tal van zeldzame boeken, middeleeuwse manuscripten en eeuwenoude kaarten bewaard. Tevens zijn er 3 verschillende kunstcollecties in The Huntington.

Deze 3 zijn: The Huntington Art Gallery, The Virginia Steele Scott Galleries en de William Morris Collection. Daarnaast zijn er in The Huntington de botanische Tuinen. Dit zijn prachtige tuinen die in totaal een oppervlakte van 500.000 m2 hebben.

Ze bestaan uit verschillende zeldzame plantensoorten. Dit zorgt voor fenomenale wandelroutes. Een echte aanrader dus!

23. Getty Villa

Getty Villa

Voordat The Getty Center, wat later in het lijstje naar voren zal komen, überhaupt bestond was er al de Getty Villa. Vanuit de villa heb je een prachtig uitzicht over de Grote Oceaan.

Het gebouw werd gebouwd in 1974 en is een ‘namaak’ van een oude Romeinse Villa, namelijk de Villa dei Pepiri. Deze villa stond net buiten de stadsmuren van Herculaneum. Herculaneum lag in de oudheid tussen Neapolis en de Vesuvius. Echter, na de uitbarsting van de Vesuvius waar onder andere ook Pompeii enorm door getroffen werd, verdween Herculaneum en dus de villa volledig in het as.

Na een lange tijd van reconstructie werd de villa geopend in 2006. Inmiddels wordt het gebruikt als locatie waar Griekse, Romeinse en Etruskische kunst bekeken kan worden. Deze kunst varieert van de periode van 6000 voor Christus tot 400 naar Christus.

24. Venice Canals

Venice Canals

Venice is vernoemd naar Venetië. Ontwikkelaar Abbot Kinney vond het dan ook nodig het uiterlijk enigszins gelijk te stellen. Daarom ontwikkelde hij in de 20e eeuw de Venice Canals. Vanaf nu werd Venice gepromoot als het Venetië van de Verenigde Staten.

De bouw begon in 1905 en aan het einde van de 1920 waren ze volledig af. Met volledig af bedoelen we dat ze er vanaf dat moment uit zagen zoals ze er vandaag de dag uit zien. Echter, in 1990 werden er voetpaden toegevoegd waardoor ze ook daadwerkelijk gebruikersvriendelijk werden.

25. Disneyland Resort

Disneyland Resort

Disneyland Resort is één van de bekendste pretparken op de hele wereld. De parken van Disney zijn er over de hele wereld. Zo zijn ze er in Parijs, Tokio en Hong Kong. Ook is er dus een park van Disney in Los Angeles, het Disneyland Resort.

Het park werd in 1955 geopend door Walt Disney. Verschillende attracties die in het park te vinden zijn, zijn bijvoorbeeld: Alice In Wonderland, Buzz Lightyear Astro Blasters, Donald’s Boat, Finding Nemo Submarine Voyage, Haunted Mansion en Indiana Jones Adventure.

26. Los Angeles Conservancy Wandeltour

Los Angeles Conservancy Wandeltour

Tijdens de Los Angeles Conservancy Wandel Tour bezoek je verschillende delen van downtown Los Angeles. Wanneer je er zelf komt, heb je misschien het idee dat je iets mist of een bijzonder verhaal niet kent. Wanneer je meedoet aan de wandel tour hoef je hier absoluut niet bang voor te zijn.

Er worden verschillende tochten georganiseerd, zoals de Historic Downtown tour, de Millennium Biltmore Hotel tour en de Commercial District tour.

Ben je van plan een tour te doen? Boek dan vroeg genoeg, want ze zitten vaak snel vol.

27. Petersen Automotive Museum

Petersen Automotive Museum

Het Petersen Automotive Museum ligt aan Museum Row, een straat waaraan veel musea liggen. Het museum werd opgericht door Robert E. Petersen in 1994 en werd onlangs nog volledig verbouwd.

In het museum staan verschillende oude modellen van verschillende bijzondere auto’s. Zo zijn er bijvoorbeeld de 1915 Detroit Electric Model 61 Brougham en de eerste zon aangedreven auto, de 1987 Mana La te vinden.

28. Los Angeles City Hall

Los Angeles City Hall

Al meer dan 80 jaar is de Los Angeles City Hall het icoon van de LAPD (Los Angeles Police Department).

Door de jaren heen kwam de Los Angeles City Hall al in veel films voor. Een leuk gebouw om een keer gezien te hebben dus!

29. OUE Skyspace

OUE Skyspace

De OUE Skyspace werd afgerond in 1989. Het bankgebouw is 310 meter hoog en is daarmee het tweede hoogste gebouw in Los Angeles. Tevens is het gebouw het vijftiende hoogste gebouw in de Verenigde Staten.

In de toren zijn verschillende leuke dingen te doen voor het grote publiek. Zo is er bijvoorbeeld een restaurant op de 71e verdieping. Een erg bijzondere ervaring.

30. Pacific Coast Highway

Pacific Coast Highway

De Pacific Coast Highway valt niet écht onder Los Angeles, maar het ligt er wel erg dichtbij en dus ook op rijafstand. De snelweg loopt zelfs door Los Angeles.

Volgens velen is het de allermooiste weg in de wereld en het is voor velen dan ook een droom deze weg eens met een cabrio of een camper te rijden. In totaal is de weg ongeveer 1000 kilometer lang en komt deze langs verschillende toplocaties zoals Los Angeles, Malibu, Carmel en Big Sur.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Beste Amerikaanse Series Ooit Gemaakt

Top 30 Beste Universiteiten ter Wereld