Top 10 Warmste Plekken Van Europa In De Winter

Soms wil je gewoon een week of twee spenderen op de warmste plekken van Europa in de winter. Of misschien zit je er wel aan te denken om een paar maanden te overwinteren in een warmer oord. Voor wat zonneschijn, een goede temperatuur en een aangename omgeving hoef je helemaal niet ver af te reizen naar een land met een tropisch klimaat. 

Europa heeft verschillende plekken waar de zon volop schijnt, ook in de winter. Hier is het een stuk aangenamer dan in het koude Noorden, en voor veel mensen de reden om eens lekker op vakantie te gaan en die zonnestralen die je mist loopt in de wintermaanden op te pakken. Dit zijn de top 10 warmste plekken van Europa in de winter.

1. Lanzarote

Op vier uur vliegen vanaf Nederland kom je in een totaal ander klimaat terecht. De warmste plek van Europa in de winter is Lanzarote. Dagelijks komt hier zelfs in de koude maanden de temperatuur bijna niet onder de 20 graden. 

Lanzarote is een vrij klein eiland, en daardoor perfect om te verkennen met een auto. Ga op ontdekkingsreis, en je komt afgelegen stranden tegen, pittoreske dorpjes en het imposante Timanfaya Nationaal Park. 

2. Sevilla

Met bijna 3000 zonuren per jaar behoort Sevilla tot de meest zonnige steden van Europa. Januari is de koudste maand in Sevilla, maar het blijft dan alsnog minimaal 16 graden, en je krijgt er 6 uren per dag zon bij. Gemiddeld liggen de temperaturen in de winter tussen de 18 en de 27 graden.

Tijdens de winter geniet je van een rustig Sevilla, waar je lekker op het terras kunt zitten, de fenomenale architectuur kunt bewonderen of een rondje door de stad kunt fietsen.

3. Nice

De levendige binnenstad, de mooie stranden, de boulevard en de cultuur. Dit is wat kenmerkend is voor Nice. In deze mooi stad heerst de zon en hangt er een Mediterrane rustgevende sfeer.

Aan de Côte d’Azur blijft het lekker warm, en je kunt Nice gebruiken als uitvalsbasis om onder andere een bezoekje te brengen aan Cannes en Monaco, waar de rijken der aarde graag wat zonnestralen meepakken.

Er gaat niets boven een lekker wijntje en een paar goede gerechten op een terrasje in Nice onder de zon.

4. Malta

Waar de meeste mensen Malta bezoeken in de maanden tussen mei en oktober, heb je een groot deel van het eiland voor jezelf als je het in de winter bezoekt. Het zuidelijke eiland heeft de hele jaar door zon, en ook nog eens een prima wijncultuur. 

Waar je in de warme zomermaanden vooral op het strand ligt, kun je tijdens de winter een auto huren en het eiland rustig verkennen. En vergeet niet om lekker te genieten van de zon op het strand of op een terrasje.

5. Algarve

Waar je in de Algarve gedurende de zomermaanden over de hordes toeristen kunt lopen, is het er in de winter een stuk rustiger. De temperaturen raken vaak de 20+ graden aan, en regen komt er eigenlijk bijna niet voor.

Daarnaast is de Algarve een goede bestemming om te overwinteren en de kou te ontsnappen. De prijzen liggen niet heel hoog, en voor een paar euro kun je een heerlijke Portugese maaltijd geserveerd krijgen bij een authentiek restaurantje.

6. Malaga

De op één na grootste stad van Andalusië is een aantrekkelijke plaats om in de winter te bezoeken. Met een nette 18 tot 22 graden is het zeer goed te doen ,en krijg je het overgrote deel van de maand alleen maar zon.

De temperaturen en het zonnetje zorgen ervoor dat je heerlijk over het strand van Malaga kunt wandelen, of zelfs even de zee in kunt duiken. Malaga is ook de stad van Picasso, je kunt hier allerlei musea vinden en mooie kunstwerken van deze gerenommeerde kunstenaar door de hele stad heen.

7. Sicilië

Waar de Nederlandse temperatuur daalt in de wintermaanden tot onder het vriespunt, blijft op Sicilië het zonnetje lekker schijnen. In de zomer is het er vaak te warm om er op uit te gaan, maar in de winter, wanneer de temperaturen een stuk aangenamer zijn is dit eiland de perfecte plek om de cultuur te ontdekken. 

Huur een auto, en verblijf in een leuk appartementje op Sicilië. Bezoek de pittoreske baroksteden, spannende dorpjes van de maffia en afgelegen strandjes. Als je toch wat behoefte aan sneeuw hebt, beklim dan de Etna.

8. Madeira

Als je nu al tegen de koude wintermaanden opkijkt, dan is Madeira een goede bestemming om te overwinteren of om een vakantie naar te boeken. Op dit Portugese eiland schijnt de zon nog iedere dag, ook in januari. Met gemiddeld 5 zonuren per dag, is het niet te warm op Madeira waardoor je perfect een aantal activiteiten kunt ondernemen.

Madeira wordt ook wel het bloemeneiland genoemd, en ook in de winter is dit eiland een warme plek in Europa, waar de natuur nog volop in bloei staat en het eiland er groen uit ziet. Perfect om heerlijk te wandelen en even te ontspannen aan de kou van Nederland.

9. Kreta

Tijdens de koudere maanden is het op Kreta nog steeds 16 tot 21 graden. Het komt zelfs voor dat het in januari 25 graden of meer is op Kreta. Kreta wordt in de winter een stuk minder bezocht dan in de zomer. En dat is fijn voor mensen die op zoek zijn naar een wat rustiger Grieks eiland in december of januari. 

De watertemperatuur is op Kreta nog steeds goed, en je kunt gewoon in de zee zwemmen. Het is wat makkelijker uit te houden in de winter op Kreta, en de zon schijnt bijna iedere dag. Vliegen vanuit Nederland naar Kreta doe je in de winter via Athene

10. Cyprus

In de zomer kunnen de temperaturen op Cyprus hoog oplopen. Maar in de winter blijft het ook aangenaam warm met temperaturen tot maximaal 20 graden. Dit zorgt ervoor dat Cyprus een perfecte bestemming is in de winter om lekker te wandelen en te genieten van het zonnetje. 

In de wintermaanden kun je op het gemakje Cyprus verkennen, en de lokale cultuur leren kennen zonder dat het heel erg warm is. Bovendien zijn de prijzen voor hotelkamers en appartementen in de winter een stuk goedkoper dan in de zomer. 

Wat vond je van dit artikel?

De Top 10 Gezondste Soorten Broodbeleg Voor Kinderen

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Riviervissen In Nederland