Top 10 Warmste Plekken In Duitsland

Beach bar in Mainz, Germany

Veel mensen trekken jaarlijks naar de warmste plekken in Duitsland. Onze oosterburen hebben net zoals bij ons in Nederland een vrij koel klimaat met veel regenval en sneeuw in de winter. Maar de grootte van Duitsland, en het feit dat een groot deel ver van de kust ligt zorgt ervoor dat sommige plekken en steden een stuk warmer blijven dan veel steden in Nederland.

Ook de hoeveelheid regen verschilt per regio enorm in Duitsland. Het kan in het westen hard regenen, terwijl in het oosten dagenlang het zonnetje schijnt. Zo liggen de temperaturen in het Noorden van Duitsland ook een stuk lager dan die in het zuiden of midden van het land. Wij hebben de plekken op een rijtje gezet die het aangenaamst van Duitsland zijn. Dit zijn de top 10 warmste plekken in Duitsland.

1. Offenbach am Main

De warmste plek van Duitsland is Offenbach am Main. De regio waarin deze plek ligt heeft een subtropisch klimaat het grootste gedeelte van het jaar waardoor zelfs palm- en olijfbomen groeien in de omgeving.

De winters zijn het warmste in Offenbach am Main, en vanaf April al stijgt het kwik regelmatig boven de 20 graden. In de zomers valt er bijna geen regen in Offenbach am Main, en zijn temperaturen boven de 30 graden eerder de norm, dan uitzondering. 

2. Mainz

Mainz is een grote stad in het zuidwesten van Duitsland, en ligt aan de rivier de Rijn. Hoewel de stad niet heel erg naar het zuiden ligt, zorgen de luchtstromen ervoor dat het tot de op één na warmste plek van Duitsland behoort.

Veel mensen kiezen ervoor om grotere steden langs de Rijn te bezoeken, maar Mainz is nog niet zo heel bekend. Toch kun je hier prima een paar dagen rondwandelen. Er staan veel historisch significante gebouwen in de stad, en ze hebben een aantal regionale gerechten waar je jouw vingers bij aflikt.

3. Karlsruhe

Karlsruhe ligt in het westen van Duitsland tegen de Franse grens aan. De ligging in het zuiden zorgt ervoor dat de plek kan meegenieten van het warmere klimaat. De winters zijn hier veel milder dan op andere plekken, en de stad kent de meeste zonuren van Duitsland.

Tijdens de zomer kun je hier heerlijk door de parken en botanische tuinen wandelen. Veel mensen picknicken dan ook in een van de parken tijdens de zomer. Met een gemiddelde temperatuur van meer dan 27 graden, wil je dan ook niet binnen zitten in Karlsruhe tijdens de warme maanden.

4. Frankfurt am Main

Door de goede ligging van Frankfurt am Main, kent de stad een van de warmste zomers van heel Duitsland. De gemiddelde temperatuur ligt in de zomer dan ook boven de 25 graden, met regelmatige uitschieters boven de 30 graden.

Frankfurt am Main is daarom ook tijdens de zomermaanden een populaire bestemming voor een citytrip. De stad heeft een hele leuke cultuur, en staat vol met gezellige restaurantjes. Vergeet niet je zonnebrand mee te nemen, want de zon schijnt in Juli en Augustus bijna iedere dag.

5. Berlijn

Miljoenen toeristen reizen jaarlijks af naar de hoofdstad van Duitsland. Je kunt tijdens de wintermaanden jezelf prima vermaken in deze mooie stad, maar wist je dat Berlijn ook tot de warmste plekken van Duitsland behoort. Een groot deel van het jaar is het weer hier veel beter dan op andere plekken in het land. 

Het is dan ook niet gek dat je veel buiten kunt doen in Berlijn. De stad staat vol met leuke parkjes, en wanneer de eerste zonnestralen doorbreken kun je uit ongelooflijk veel leuke terrasjes kiezen om heerlijk in het zonnetje te zitten in de hoofdstad.

6. Magdeburg

Magdeburg is een grote stad in het midden van Duitsland en kent een wat vochtiger, continentaal klimaat. Doordat de luchtvochtigheid in de regio hoger ligt, kent Magdeburg warmere zomers dan de meeste plekken in Duitsland.

De stad en de omgeving zijn gebouwd in typisch Duitse stijl. Een groot deel van Magdeburg is na de tweede wereldoorlog opnieuw opgebouwd, maar de kathedraal is blijven staan en een hoogtepunt voor iedereen die Magdeburg bezoekt.

7. Wiesbaden

Beeld: Wikimedia / Martin Kraft

In de staat Hesse in het centrale westen van Duitsland ligt het 300.000 inwoners tellende Wiesbaden. De stad kent warme zomers en zachte winters. Tijdens de zomermaanden komen veel mensen naar Wiesbaden om te genieten van de spa faciliteiten.

In de buurt van Wiesbaden liggen natuurlijke bronnen, waardoor er in de omgeving veel wellness centra te vinden zijn. Wiesbaden is dan ook een prima plek om een weekendje in rust door te brengen omgeven door een prachtige natuur.

8. Fürth

Beeld: Wikimedia / Magnus Gertkemper

Fürth staat op de achtste plek en is gelegen in de provincie Bavaria. Deze oude stad is nagenoeg ongeschonden gebleven tijdens de tweede wereldoorlog, en heeft daardoor nog een echt historisch stadshart.

Vooral in de warmere zomermaanden is het heerlijk vertoeven in Fürth. Jaarlijks spenderen er veel Duitsers een weekendje in Fürth, en bezoeken de historische locaties en musea die je overal kunt vinden in en rondom de stad.

9. Erlangen

In de buurt van Nuremberg in de provincie Bavaria ligt Erlangen. Het is een van de fijnste plekken om te wonen in Duitsland, en kent over het algemeen goed weer. De stad ligt in een groen hart, en ademt dan ook veel rust en ruimte uit.

Ondanks dat er maar 100.000 inwoners in de omgeving wonen, heeft Erlangen altijd een belangrijke rol gespeeld in de Duitse geschiedenis. Veel bekende Duitse professoren en acteurs komen uit de regio, maar Erlangen speelt ook een belangrijke rol in het tegengaan van klimaatverandering.

10. Ludwigshafen am Rhein

Ludwigshafen am Rhein is een stad in het zuidwesten van Duitsland. De plek behoort tot de tien warmste plekken van Duitsland, en dit komt vanwege de gunstige ligging in het land. Hoewel we warm relatief moeten zien, krijgt de stad veel zonuren tijdens de warmere maanden in vergelijking tot andere plekken in Duitsland.

De stad speelt een belangrijke, culturele rol in Duitsland. Het is de plek van het Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalz, die jaarlijks vele concerten geven. Ook kent Ludwigshafen am Rhein veel artiesten op het gebied van kunst en cultuur.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Gratis Videobewerkingsprogramma’s

Top 10 Beste DJ’s Ter Wereld