Top 10 Beste Soorten Vlees Voor Op De Barbecue

Tijdens de warme zomermaanden is er niets lekkerder dan een diner met de beste soorten vlees voor op de barbecue. Samen met vrienden of familie genieten van het ondergaande zonnetje, onder het genot van een hapje en drankje.

Maar wat voor vlees moet je nou in huis halen? En welke soorten vlees zijn het meest geschikt voor op de barbecue. Wij hebben een top 10 gemaakt, met daarin de beste soorten vlees die je op jouw barbecue kunt leggen. Verras iedereen met jouw uitstekende barbecue skills en heerlijk mals vlees.

1. Hamburger

Op de eerste plaats staat de meest populaire, en het beste stukje vlees voor op de barbecue, de hamburger. Er gaat niets boven een verse hamburger, die tot perfectie is gegrild op de bbq. Het fijne aan hamburgers is dat je ze eigenlijk altijd op de bbq kunt grillen, ook als je even snel wat wilt grillen voor het avondeten.

Je kunt bij de slager verse hamburgers halen, of deze zelf met gehakt en wat kruiden voorbereiden. Maak jouw hamburger helemaal af door de hamburgerbroodjes even kort te grillen op de barbecue totdat ze knapperig geroosterd zijn. Maak de hamburger af met wat spek van de bbq, ui, tomaat, sla en een sausje. De hamburger staat terecht op nummer 1 als beste soort vlees voor op de bbq.

2. Saté

Op nummer twee staat de beroemde saté. Of je nou voor kip-, varkens-, of rundssaté kiest, het is onmisbaar bij een barbecue. Saté wordt niet alleen in Nederland gegeten, maar bijna overal ter wereld. Een malse saté kun je zelf maken van ossenhaas. Prik de blokjes vlees op een stokje, maar zorg ervoor dat het stokje niet zichtbaar is zodat deze niet verbrand.

Bij een sateetje hoort natuurlijk satésaus! Je maakt deze eenvoudig zelf met pindakaas, kokosmelk, ketjap en wat kruiden. Vrienden en familie zullen versteld staan van jouw heerlijke, eigengemaakte satésaus.

3. Kipfilet

Kipfilet blijft een populair stuk vlees voor op de barbecue. Je kunt kleine blokjes kipfilet marineren en deze op een stokje grillen, maar ook grotere stukken marineren en langzaam op de barbecue laten garen. Maak je eigen marinade met jouw favoriete kruiden, en laat de kipfilet een uurtje vooraf marineren voor het beste smaakeffect. Kipfilet staat terecht in de top 10 van de beste soorten vlees voor op een bbq.

4. Lamskotelet

Een lamskotelet kun je het beste bij een echte slager halen. De beste lamskoteletjes kun je bereiden door ze een kwartiertje van tevoren uit de koelkast te halen, en deze voor te bereiden met wat kruiden en eventueel rozemarijn.

Grill de kotelet perfect door ze eerst 20 seconden dicht te schroeien en ze daarna aan de zijkant van de bbq langzaam te laten garen. Een lamskotelet van de barbecue wordt het beste gegeten met een gepofte aardappel.

5. Speklap

De meeste speklapjes worden voor gemarineerd door de slager. Gegrilde speklappen smakelijk heerlijk en ze zijn daarom ook niet te missen bij een echte bbq. Speklapjes op de barbecue zorgen er vaak voor dat er vet vrij komt, waardoor de kooltjes vlam kunnen vatten.

Om te voorkomen dat kolen vlam vatten, kun je speklapjes het beste op een stukje aluminiumfolie leggen. Zorg ervoor dat ze niet te aangebrand zijn, en serveer ze met een lekkere saus.

6. Biefstuk

Een lekkere biefstuk mag niet ontbreken tijdens een zomerse bbq. Het voordeel van biefstuk is dat het lager is in calorieën dat vele andere soorten vlees, dus ook geschikt is voor mensen op dieet of die eiwitrijke voeding nodig hebben.

Je kunt een biefstuk laten marineren voor extra smaak, maar ook zo op de bbq leggen. Wanneer je veel vrienden of familie verwacht, kan je ook een groter stuk biefstuk op de barbecue grillen. Wanneer je biefstuk op de bbq gaat bereiden, let er dan op dat deze nog even blijft doorgaren.

7. Spareribs

Net als bij braadworst kan je spareribs ook eerst voorkoken, of kant en klaar voor de bbq kopen. Wil je iedereen verrassen, gaar de spareribs dan zelf op de bbq. Dit kost wel ongeveer 3 uur, en je moet ze regelmatig omdraaien. Zorg ervoor dat je een lekkere marinade klaar hebt staan, en zet een lekbakje onder de spareribs.

Voorgegaarde spareribs hoef je alleen op te warmen op de barbecue. Doe dit langzaam, zodat ze lekker mals blijven. Help je gasten door een bakje met lauw water op tafel te zetten om de handen in te wassen!

8. Braadworstjes

Braadworst behoort tot één van de beste soorten vlees voor op de bbq. Je kunt hierbij kiezen uit voorgegaarde braadworst, of verse worst. Bij verse braadworst moet je de worst eerst nog koken voordat je deze kunt grillen op de barbecue.

Je kunt braadworstjes het beste niet te dicht op elkaar leggen zodat ze evenredig gegrild worden. Wil je jouw vlees net iets anders serveren, leg de worst dan op een broodje en serveer deze barbecue saus, gegrilde groenten of kaas.

9. Shaslick

De shaslick mag natuurlijk niet ontbreken bij een echte barbecue. De stukjes vlees in combinatie met spek, ui en paprika zijn favoriet bij veel bbq liefhebbers. Je kunt shaslicks kant en klaar kopen in de supermarkt, maar ook zelf maken.

Marineer het vlees, het liefst varkenshaas, een paar uur van tevoren, en combineer deze met jouw favoriete groentes. Naast ui en paprika kun je ook champignons of courgette gebruiken om jouw eigen ontworpen shaslick samen te stellen. Je kunt het vlees marineren in ketjap, sojasaus, knoflook, peper en zout.

10. Varkensfiletlapjes

Varkensfiletlapjes zijn perfect voor de bbq en vormen dan ook een goede basis. Filetlapjes schroeien op een barbecue snel dicht, waardoor de binnenkant mals en sappig blijft. Je kunt met deze vleessoort alle kanten uit.

Je kunt bijvoorbeeld jouw filetlapjes laten marineren. Wrijf het vlees in met jouw favoriete marinade en laat het minstens een uur afgedekt in de koelkast staan. Leg deze daarna op de barbecue en rooster de filetlapjes tot ze gaar zijn. Over het algemeen zijn varkensfiletlapjes snel klaar, 3 tot 4 minuten per kant is genoeg.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Populairste Interieur Huisstijlen

Top 10 Meest Beroemde Franse Zangers