Top 10 Smartphones Met De Beste Camera’s Van Dit Moment

Het is nog niet zo heel lang geleden dat de eerste smartphones werden gelanceerd, maar tegenwoordig kunnen we niet meer zonder. Eigelijk doe je er bijna alles mee en de techniek in de apparaten heeft een regelrechte vlucht omhoog gemaakt. Zo ook de camera’s van de telefoons.

Waar je beste korrelige foto’s kreeg, kunnen sommige cameramodules tegenwoordig mee met de besten. Aangezien je met alle keus vandaag de dag door de bomen het bos niet meer ziet, hebben we een top 10 gemaakt met de beste camera’s in smartphones. Let wel; over smaak valt niet altijd te twisten.

1. iPhone 12 Pro Max

We beginnen met de iPhone 12 Pro Max. De camera in het vlaggenschip van Apple is geniaal. Met drie lenzen achterop van alle drie 12 megapixel kun je ultrascherpe foto’s maken. Daarnaast is de wijze waarop Apple met kleur en licht omgaat het best.

Samsung heeft vaak wat te verzadigde kleuren, maar die van de iPhone zijn het meest waarheidsgetrouw. Ook de foto’s in het donker zijn heel mooi door de grote sensor.

2. Samsung Galaxy S21 Ultra

Net aangekondigd en nu al lovende kritieken. De S21 Ultra is het absolute vlaggenschip van Samsung. Dat zie je ook aan de camera. 4 lenzen achterop, 10x optische zoom, 108 megapixel main sensor, en ga zo maar door. En zoals je gewend bent van Samsung; hele felle kleuren.

3. Huawei Mate 40 Pro

Misschien een vreemde eend in dit lijstje, maar de Mate 40 Pro van Huawei mag niet ontbreken. Door de grote 3 lenzen achterop de telefoon kun je hele mooie foto’s maken. De belangrijkste lens heeft 50 megapixels tot zijn beschikking.

Daarnaast vind je een lens voor telefoto’s en voor ultrawijde foto’s. Hierdoor is het mogelijk om tot 5x optische zoom te gebruiken – een unieke feature in de smartphonewereld. Met recht een aanrader.

4. iPhone 12

De iPhone 12 doet natuurlijk onder voor zijn grote broer, maar is zeker niet te minste. De module in de iPhone 12 is identiek aan die in de iPhone 12 mini. Er zijn ‘slechts’ 2 lenzen, waardoor het niet mogelijk is om optisch te zoomen met een telefoto lens.

Toch zijn de kleren wederom heel mooi en maakt de telefoon wederom goede foto’s in het donker.

5. Samsung Galaxy Note 20 Ultra

De Note 20 Ultra heeft een sensor met maar liefst 108 megapixel. Echter is er wat ‘mis’ met de software op deze telefoon van Samsung. Soms zijn de foto’s heel mooi, maar in de normale, automatische stand worden de vaak missers maakt.

Hierdoor staat de Note wat lager op het lijstje, terwijl hij qua topprestaties misschien wel bovenaan had kunnen staan.

6. Google Pixel 5

Qua specificaties is de Pixel 5 verreweg de minste van de lijst. De sensor is al enkele jaren oud en heeft slechts twee lenzen, een met 12.2 megapixel en 1 met 16. De software van de telefoon van Google is echter zo goed, dat je hele mooie foto’s kunt maken.

Portretten worden prachtig, en ook de nachtfoto’s zijn goed. Daarnaast heb je veel mogelijkheden omtrent het bewerken van de foto’s op je telefoon.

7. Oppo Find X2 Pro

Oppo is een Chinees merk dat nog niet zo bekend is. De X2 Pro maakt gebruik van een sensor van Sony, met tot wel 48 megapixel. Hierdoor maak je zeer scherpe foto’s met mooie details.

Wederom is er een 5x optische zoom aanwezig door een telefoto lens. Een mooi pakket waardoor je zeker niet de kat in de zak koopt!

8. OnePlus 8 Pro

Jarenlang sloeg OnePlus de plank mis op het gebied van camera’s. Dit deden ze om de telefoon betaalbaar te houden. De 8 Pro heeft echter gebroken met deze trend. Een hele goede camera die mee kan met de beste en daarom zeker een plekje in deze lijst verdient.

De lenzen zijn vergelijkbaar met die in de Oppo en Huawei, met uitzondering van de telefoto lens. Hierdoor kun je ’slechts’ 3x optisch zoomen.

9. Samsung Galaxy S20 & Plus

Hoewel zijn opvolger al is aangekondigd, krijgt de s20 van Samsung toch nog een plekje in deze lijst. Foto’s van een Samsung herken je uit duizenden. Hele felle kleuren en veel detail. Iets té felle kleren is meestal het kritiekpunt.

Ook met de S20 was dit het geval. 8K video’s filmen, 3x optische zoom, en prachtige nachtfoto’s. Nog even in dit lijstje dus!

10. iPhone 11 Pro Max

Net als de S20 krijgt ook de 11 Pro Max van Apple nog een plekje. In de 12 Pro vind je zeker wat verbeteringen, maar de camera in de 11 blijft vergelijkbaar. Je zal zeker prachtige foto’s blijven maken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Sneaker Winkels Van Nederland

Top 10 Beste Tablets Van Dit Moment