Top 10 Slechtste Mensen Die Ooit Hebben Geleefd

Anno 2020 heeft de wereld ongeveer 7 miljard inwoners. Dat zijn er ongeveer 100 miljard minder dan dat er ooit op aarde geleefd hebben.

Van de 107 miljard mensen zullen gelukkig velen een goed hart hebben gehad. Helaas kan dat niet van iedereen worden gezegd. Wat van al die mensen de slechtste zijn geweest voor zover wij weten? Dat lees je hieronder in de top 10 slechtste mensen die ooit hebben geleefd.

1. Adolf Hitler

Beeld: Wikimedia /Bundesarchiv, Bild 183-S33882 / CC-BY-SA 3.0

Adolf Hitler was een Duitse politicus die leider was van de Nazi partij. Kanselier van Duitsland vanaf het jaar 1933 tot 1945 en ‘führer‘ van Nazi Duitsland. In 1939 leidde Hitler de start in van de Tweede Wereldoorlog door Polen binnen te vallen, een oorlog die waarschijnlijk 75 tot 85 miljoen het leven heeft gekost.

Ook is hij de centrale figuur achter de Holocaust waarbij 6 miljoen joden, Roma en politieke tegenstanders in kampen werden opgesloten vooraleer massaal gedood te worden, van staande executies tot en met de gaskamer aan toe.

Toen hij in 1945 zag dat de oorlog niet meer gewonnen kon worden pleegde hij samen met zijn vrouw zelfmoord. Wat er met zijn lichaam is gebeurd is nooit opgehelderd geweest.

2. Joseph Stalin

Joseph Stalin was een Georgische dictator en leider van de Sovjet-Unie, vanaf de jaren ’20 tot aan zijn dood in 1953. Hij geniet nog steeds populariteit in het hedendaagse Rusland als oorlogsheld die van de Sovjet-Unie een absolute wereldmacht heeft gemaakt.

Toch wordt hij door de meeste mensen verdoemd omwille van zijn massale repressie, etnische reiniging, miljoenen executies en door hem veroorzaakte hongersnoden waarbij vele miljoenen mensen het leven lieten.

3. Mao Zedong

Mao Zedong is de grondlegger van de Volksrepubliek China. Zijn Marxistische-Leninistische theorieën, militaire strategieën en politieke beleid is bekend geworden als maoïsme.

Geweld en terreur waren voor Zedong geaccepteerde wijzen om zijn doelen te verwezenlijken. De door Mao Zedong gestarte Grote Sprong Voorwaarts en Culturele Revolutie heeft geleid tot een onvoorstelbaar aantal van 40 tot volgens sommige bronnen zelfs 70 miljoen mensen.

Dit alles is wel de directe aanleiding geweest van alle stappen die van het toen nog agrarische China een wereldmacht hebben gemaakt.

4. Pol Pot

Pol Pot was een Cambodjaans maoïstische revolutionair die leiding gaf over de Rode Khmer. Nadat Pot in 1975 heerser van Cambodja werd voerde hij het agrarisch socialisme in.

Mensen vanuit de stad werden zo gedwongen naar het platteland te verhuizen en op boerderijen te werken.

Tijdens zijn schrikbewind van vier jaar kwamen door dwangarbeid, ondervoeding, slechte medische zorg en vele executies tot zo’n 2 miljoen mensen om het leven. Dit is ongeveer een vijfde van het gehele land.

5. Heinrich Himmler

Beeld: Wikimedia / Bundesarchiv, Bild 183-S72707 / CC-BY-SA 3.0

Himmler was leider van de SS in Nazi-Duitsland en meer dan Adolf Hitler geïnteresseerd in het creëren van een Arische meesterras. Himmler groeide uit tot leider van de SS, Gestapo en hoofd van de concentratiekampen en ‘eindoplossing van het Joodse vraagstuk’.

Himmler wordt gezien als misschien wel grootste hoofdverantwoordelijke van de Holocaust waarbij tussen de 5 en 6 miljoen mensen, voornamelijk joden, het leven lieten.

Na gevangen genomen te zijn pleegde Himmler zelfmoord door een pil met cyanide die hij in een kies verborgen had stuk te bijten.

6. Osama Bin Laden

Osama Bin Laden is de meesterschurk die onder meer verantwoordelijk wordt gehouden voor de aanslagen van 11 september 2001. Bij deze aanslagen vlogen onder andere twee vliegtuigen de Twin Towers in New York binnen.

Omdat beide torens ingestort zijn liep het dodenaantal enorm op, tot net boven de 3000. Dit was de grootste aanslag ooit op Amerikaans grondgebied en hoofdreden voor de ‘Oorlog tegen terrorisme’ die in Afghanistan werd gevoerd.

Tien jaar later is Osama Bin Laden door Navy SEALS door het hoofd geschoten en heeft een anoniem zeemansgraf gekregen.

7. Saddam Hoessein

Saddam Hussein Abd al-Majid ak-Tikriti was de 5e president van Irak en had een sleutelrol in de coupe van 1968 die zijn partij aan de macht bracht in Irak. Hoessein heeft in de Irak-Iran oorlog vele malen chemische massavernietigingswapens gebruikt.

Saddam schroomde er zelfs niet voor om deze middelen op de eigen bevolking in te zetten. Nadat de Verenigde Staten het vermoeden hadden dat Irak ook over kernwapens beschikte wilde Hoessein niet aan de onderzoeken meewerken.

Hierop vielen de VS het land binnen en na een jaar werd Saddam gevangen genomen. Op zaterdag 30 december 2006 is hij door middel van ophanging geëxecuteerd.

8. Vlad Tepes

Vlad III staat ook wel bekend als ‘Vlad the Impaler’ en heeft deze naam niet zonder verkregen. Ondanks dat hij Roemenië lange tijd uit Ottomaanse handen heeft weten te houden ging hij daar absoluut gruwelijk mee om.

Gevangen genomen soldaten werden dagenlang gemarteld en uiteindelijk op een houten staak van een paar meter hoog gespietst. Langzaam maar zeker dringt de paal dieper door in het lichaam tot uiteindelijk de dood hierop volgt.

Naar verluid heeft Vlad 100.000 mensen gespietst al gaan moderne historici eerder uit van ongeveer 30.000 tot 40.000 personen.

9. Kim Jong-il

Al had hier net zo goed zijn vader of zoon kunnen staan, de gehele Noord-Koreaanse Kim-dynastie is door en door verrot. Kim Jong-Il regeerde het land van 1994 tot aan zijn dood in 2011.

Buiten dat ze de Koreaanse burgeroorlog gestart zijn die uiteindelijk tot 3 miljoen doden heeft geleid regeren de Kims al decennia met ijzeren hand over het volk en staat Noord-Korea bekend als meest repressieve staat ter wereld.

De bevolking is verplicht de Kims te vereren. Wanneer iemand niet volgzaam genoeg is worden hij/zij en de gehele familie uitgehongerd, vermoord, opgesloten of mishandeld.

10. Jeffrey Dahmer

We beginnen deze top 10 met Jeffrey Dahmer. De enige niet enigszins politiek geëngageerde persoon in deze lijst. Jeffrey Dahmer is tot zover bekend de gruwelijkste seriemoordenaar die ooit geleefd heeft en heeft in tegenstelling tot de meeste anderen in deze lijst nooit iets goed gedaan.

Dahmer is veroordeeld voor 17 moorden maar heeft er waarschijnlijk meer dan 30 gepleegd. Hij bedwelmde zijn slachtoffers, wurgde ze en had nadien seks met ze voor hij hun hoofden en geslachtsdelen afsneed en op sterk water zette.

Ook heeft hij meermaals geprobeerd ‘sekszombies’ te creëren door bij nog levende slachtoffers kokend water of zoutzuur in de hersenen te gieten. Uiteindelijk is Dahmer op 34-jarige leeftijd door een medegevangene vermoord.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Whisky’s Van Dit Moment

Top 10 Meest Vreemde Weerfenomenen