Dit Zijn De 10 Beste Sauna’s Van Nederland

Wie gaat er niet graag een dagje relaxen in een sauna resort? Uren bubbelen, rustig een boekje lezen of lekker stomen in het stoombad. Daar kan je iedereen toch warm voor krijgen. Er zijn in Nederland een heleboel welnessresorts waar je uren kan doorbrengen. In dit artikel vind je de top 10 beste plekken in Nederland om naar de sauna te gaan.

1. Devarana in Den Bosch

Vele mensen onder ons zoeken steeds meer een moment, een plek om even te ontsnappen uit de dagelijkse drukte. Daarvoor ben je bij Devarana aan het juiste adres. Ze beschikken daarom over vele verschillende soorten sauna’s en baden. Denk aan een zoutgrot sauna, infrarood sauna, een origineel stoombad, whirlpool of een rasul.

Naast de vele sauna’s en baden beschikken ze ook over een heerlijk restaurant en verschillende rustruimtes. Omdat alles zo groots en modern is opgezet lijkt het er nooit druk. Hier kan je echt heerlijk ontsnappen van de buitenwereld en tot jezelf komen. Want dat is toch waar het om draait bij een bezoek aan de sauna? Jezelf vinden en helemaal herboren weer naar buiten stappen.

2. Saré in Deurningen

Saré Thermen & Beauty is een al meer dan 28 jaar een begrip op het landgoed, natuur en recreatiegebied “Het Hulsbeek” nabij Oldenzaal. Hier kom je om te genieten van de rust en aan behandelingen is er ook geen gebrek. Omdat dit complex al zo lang een vaste waarde is in Nederland kon deze niet ontbreken in de lijst van beste sauna’s in Nederland.

3. Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster

Op 20 minuten van Amsterdam vind je dit prachtig sauna complex. Het is zeker niet het grootste sauna complex in deze lijst, maar het is zo goed uitgevoerd dat het er zeker in thuis hoort. Wist je dat er zelfs een strand is? Je waant je hier meteen in een ander land en je kan er zelfs blijven overnachten.

Je kan meteen vanuit de sauna het hotel binnenstappen in je badjas. In de karakteristieke sfeer van het fort ervaart u wellness zoals het bedoeld is en de Spa & Wellness heeft een duurzaam ”eco-chic” karakter. Wat wil je nog meer?

4. Zwaluwhoeve in Hierden

Dit sauna complex hoort bij dezelfde groep als de Veluwse Bron, Elysium, SpaPuur en SpaSense. Dit unieke resort is in de stijl van een authentieke boerderij en hoort sinds twee jaar tot deze groep. Bij de zwaluwhoeve kan u ook één keer in de week gaan genieten met bad kledij.

Het is een ruim opgezet sauna complex met meerdere plekken waar je rustig iets kan knabbelen. Daarnaast hebben ze maar liefst 3 sauna pleinen met allemaal verschillende sauna’s om je nog meer te laten ontspannen.

5. Elysium in Rottemeren

Elysium kan je vinden in de buurt van Den Haag en Rotterdam. Met zijn sfeervolle en wereldse inrichting is elke dag hier een nieuwe ontdekking. Iedere maandag is het badkleding dag en elke laatste donderdag van de maand damesdag. Met 24 verschillende sauna’s is dit het grootste sauna complex in dit lijstje. Ze hebben trouwens ook meerdere restaurants. Voor elk wat wils bij Elysium.

6. Wellnessboot Mill in Nijmegen

Ben jij al eens op een wellness boot geweest? Nee? Dan is nu jouw kans. In Mill, dichtbij Nijmegen kan je ontspannen op deze unieke jacht. De Wellnessboot is 40 meter lang, telt 4 verdiepingen en beschikt over diverse exclusieve sauna- en wellness faciliteiten die uw bezoek aan de Wellnessboot tot een bijzondere ervaring maken. Je kan zelfs massages en behandelingen nemen op de boot. Wil je even zonnen? Geen probleem op het bovendek is er plaats genoeg om even te genieten van het zonnetje.

7. Day Spa Thermen La mer in Almere

Ergens in de bosrijke omgeving van Almere kan je thermen La mer vinden. Wist je dat ze bij thermen La Mer maar liefst 7 verschillende saunarituelen aanbieden? Een Saunaritueel geeft een extra dimensie aan uw saunabezoek en wordt door veel gasten als zeer prettig ervaren. Je kan hier laten verwennen door het gebruik van honing, berkentakken en zoveel meer. Eén van de saunarituelen moet je hier echt meemaken. Na al dat zweten krijg je natuurlijk trek en ook hier hebben ze een subliem restaurant waar je rustig kan genieten van een lekker hapje en drankje.

8. Thermae 2000 in Valkenburg

Thermae 2000 mocht niet ontbreken in dit lijstje. Dit sauna complex is gekend in binnen en buitenland en heeft al meerdere prijzen gewonnen. Hier kan je effectief enkele dagen vertoeven om dan later terug te keren naar de drukke wereld buiten Thermae 2000. Het hotel beschikt over 60 kamers waarbij enkele kamers zelfs een infrarood cabine in de kamer hebben. Als dat geen pure ontspanning is?

Buiten het hotel zijn er meerdere restaurants en bars waar je even kan bekomen van al dat ontspannen. Aan activiteiten ook geen gebrek. Je kan hier genieten van een sauna opgieting, verschillende behandelingen en zelf floaten. Als dit alles je nog niet heeft overtuigd om deze sauna te bezoeken dan kunnen we ook nog de mooie Limburgse stad Maastricht aanbieden. Maastricht ligt slechts op enkele minuten rijden van het complex.

9. Spasereen in Maarsseveen

Je kan SpaSereen vinden in Maarssen, nabij Utrecht. De unieke ligging, direct aan de Maarsseveense Plassen, en het prachtige complex maakt deze sauna bijzonder. “Zo puur, zo aangenaam” is hun leuze. Alles is voorzien om van een saunabezoek een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Je kan hier zelfs genieten van een opgietsessie of een lekker dagmenu in het restaurant.

10. Wellnessresort SpaPuur in Tilburg

Bij wellnessresort SpaPuur in Tilburg kan je terecht voor 6 verschillende sauna’s, een binnenzwembad en een buitenzwembad, een bubbelbad buiten en binnen, een zoutwaterbad en zoveel meer. Wil je tussen al dat ontspannen door nog even een hapje eten? Dat kan in hun heerlijke restaurant. Daarnaast hebben ze ook nog een serre waar je heerlijk kan genieten van de rust.

Wat vond je van dit artikel?

Zo krijgen hackers toegang tot je iPhone via een e-mail

Dit Zijn De 7 Beste Sauna Arrangementen (Met Overnachting)