Top 10 Rijkste Muzikanten Ter Wereld

Het lijkt misschien zo simpel… Je schrijft een leuk liedje, laat het aan een hoop mensen horen en voor je het weet heb je een wereldwijde hitparadenotering te pakken, liggen de fans smachtend aan je voeten en loopt het saldo van je bankrekening op tot ettelijke miljoenen euro’s. De werkelijkheid is echter anders.

Er zijn letterlijk honderdduizenden muzikanten, die dag in dag uit moeten sappelen om rond te kunnen komen. Dat het voor enkele geluksvogels ook anders uit kan pakken, bewijst de onderstaande top 10 met de rijkste muzikanten ter wereld.

1. Taylor Swift

Beeld: Youtube

Taylor Alison Swift staat vooral bekend als zangeres en liedjesschrijfster. In haar liedjes vertelt ze regelmatig openhartig erg persoonlijke zaken uit haar eigen leven. Mede hierdoor werd ze wereldwijd razend populair.

De eerste tientallen miljoenen rolden al bij haar binnen toen ze op tournee door de Verenigde Staten ging, maar de echte financiële klapper werd de wereldtournee naar aanleiding van haar album ‘1989’.

Daarmee genereerde ze een omzet van ruim 250 miljoen dollar. Sowieso is Swift in zakelijk opzicht een slimme artieste, want ze probeert de artistieke touwtjes zoveel mogelijk in eigen handen te houden, zodat ze voor haar inzet het volle pond op haar bankrekening ontvangt.

Mede hierdoor is ze met een geschatte nettowaarde van 170 miljoen dollar momenteel de rijkste muzikant ter wereld.

2. One Direction

Beeld: Flickr / Fiona McKinlay

One Direction is een uit 4 artiesten bestaande popmuziekband. De groep bestond aanvankelijk uit 5 leden, maar Zayn Malik besloot in 2015 om het gezelschap te verlaten. De thuisbasis van One Direction is Londen.

Dat is ook niet verwonderlijk, want alle 4 de bandleden zijn van Engelse afkomst. Naast de verkoop van platen en het geven van grote concerten, verdient One Direction ook stevig aan de merchandise die rondom dit muziekgezelschap wordt gecreëerd.

Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de gecombineerde nettowaarde van bandleden Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson en Liam Payne inmiddels op 110 miljoen dollar is uitgekomen.

3. Adele

Beeld: Flickr / marcen27

Zangeres en liedjesschrijfster Adele is van Engelse afkomst. Haar volledig naam luidt: Adele Laurie Blue Adkins. In 2006 voltooide ze haar academische opleiding aan de BRIT School for Performing Arts and Technology.

Kort daarna tekende ze haar eerste contract bij platenmaatschappij XL Recordings. Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling terechtgekomen. Naar verluid heeft Adele vooral in 2016, op het hoogtepunt van haar muziekcarrière, heel veel geld verdiend met de verkoop van platen en het geven van grote concerten.

Het resulteerde uiteindelijk tot een forse vermogensgroei, die vandaag de dag op zo’n 80,5 miljoen dollar is uitgekomen.

4. Madonna

Beeld: Flickr / chrisweger

Madonna Louise Ciccone, oftewel kortweg Madonna, is een vrouwelijke artiest wiens beroep zich uitstrekt over een brede waaier aan activiteiten. Ze is natuurlijk vooral bekend als zangeres, maar verdiende door de jaren heen ook haar geld met acteren en het schrijven van liedjes.

Madonna is al sinds de jaren ’80 van de vorige eeuw actief in de showbizz, wat haar inmiddels de bijnaam ‘Queen of Pop’ heeft opgeleverd. Dat ze ook vandaag de dag nog steeds ongekend populair is bewees Madonna met haar in 2015 verschenen album ‘Rebel Heart’ en de daarbij behorende wereldtournee.

Dit zorgde ervoor dat ze opnieuw met gemak flink wat extra miljoenen aan haar vermogen toe kon voegen, zodat het steeg naar de huidige 76,5 miljoen dollar.

5. Rihanna

Beeld: Flickr / Liam Mendes

Robyn Rihanna Fenty – wereldwijd bekend onder de naam Rihanna – is een prominente actrice, liedjesschrijfster en zangeres uit Barbados. Ze kwam in Saint Michael ter wereld, maar groeide op in Bridgetown, de hoofdstad van de eilandstaat.

Veel mensen beschouwen Rihanna als een vastberaden persoon, die haar eigen wil boven de mening van anderen stelt.

Dit heeft er mede voor gezorgd dat ze haar muziekcarrière de afgelopen jaren stevig op de rails heeft kunnen houden. Het resultaat van die standvastige aanpak: een nettowaarde van 75 miljoen dollar.

6. Garth Brooks

Beeld: Flickr / fatherspoon

Garth Brooks is een gerenommeerd Amerikaanse zanger en liedjesschrijver. Hij dankt zijn roem vooral aan het feit dat hij countrymuziek doorspekt met rock- en roll-elementen.

In tegenstelling tot veel andere muzikanten in deze top 10 moet Brooks het in financieel opzicht vooral hebben van het publiek in zijn thuisland, aangezien het countrygenre buiten de Amerikaanse landsgrenzen over het algemeen niet zo heel erg populair is.

Het feit dat hij in deze top 10 voorkomt is dus een prestatie op zich. Op dit moment is Garth Brooks 70 miljoen dollar waard.

7. AC/DC

Beeld: Flickr / Vladimir

Ook op de 7de plek in deze top 10 komen we een stel oude rockers tegen. Deze Australische band zag in 1973 het levenslicht. De band werd door de broers Angus en Malcolm Young opgericht. Over de exacte muziekstroming van AC/DC is niet iedereen het eens.

Er zijn fans die het gewoon rockmuziek noemen, terwijl de band ook regelmatig het label ‘heavy metal’ opgeplakt krijgt. Op het vlak van geoogste successen door de jaren heen zijn de meningen echter unaniem: die zijn van een hoog niveau.

Dit heeft er mede voor gezorgd dat de bandleden van AC/DC er tegenwoordig met een gezamenlijke nettowaarde van 67,5 miljoen dollar aangenaam warmpjes bijzitten.

8. The Rolling Stones

Toen de Engelse rockband The Rolling Stones in 1962 werd opgericht, kon niemand vermoeden dat hun muziek tot ver in de 21ste eeuw nog steeds razend populair zou zijn. En dat ze er decennia lang goud geld mee zouden verdienen.

Het lukte de Stones als een van de weinigen om meerdere generaties achtereen warm te maken voor hun rockklanken. Het gevolg: talloze uitverkochte concerten en een duizelingwekkend groot aantal verkochte vinyl singles, langspeelplaten, cassettetapes en cd’s.

En aangezien de interesse voor The Rolling Stones nog steeds niet tanende is, blijft de kassa ook vandaag de dag nog steeds vrolijk doorrinkelen voor de bandleden. Bij elkaar worden deze muzikanten geschat op een nettowaarde van zo’n 66,5 miljoen dollar.

9. Calvin Harris

Beeld: Flickr / James

Ook bij de uit Schotland afkomstige songwriter, dj, zanger en platenproducer Calvin Harris blijkt sprake te zijn van een artiestennaam. In werkelijkheid heet hij namelijk Adam Richard Wiles. Aan het begin van zijn carrière bracht hij opvallend veel tijd in de Amerikaanse gokstad Las Vegas door.

Niet zo zeer om er zijn geld te verbrassen, maar vooral om zoveel mogelijk op te kunnen treden in casino’s, plaatselijke eliteclubs en andere feestgelegenheden. Die standvastige aanpak wierp uiteindelijk vruchten af, waardoor hij vandaag de dag de allerrijkste elektronicamuzikant ter wereld is.

Zijn huidige nettowaarde wordt op 63 miljoen dollar geschat.

10. Diddy

Beeld: Wikimedia / Arthur

Zijn echte naam is Sean John Combs, maar aan het begin van zijn carrière koos deze Amerikaan voor de artiestennaam Puff Daddy. Later besloot hij die naam nog een paar keer te wijzigen.

Eerst in Puffy en P. Diddy om uiteindelijk uit te komen bij alleen maar Diddy. Combs is vandaag de dag een gerenommeerde platenproducent, acteur, liedjesschrijver en rapper. Hij werd in Harlem geboren, maar groeide op in Mount Vernon, New York.

Naast zijn muziekcarrière, waarmee hij het meeste geld verdiende, is Diddy ook een uiterst succesvolle ondernemer. Zijn nettowaarde bedraagt momenteel 60,5 miljoen dollar.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Duurste Pretparken Van Europa

Top 10 Meest Bekende Nederlandse Homo’s