Top 10 Rijkste DJ’s Ter Wereld

In Nederland hebben we een aantal hele populaire DJ’s. De prijs van de beste DJ van de wereld is meerdere gewoon door een Nederlander. Martin Garrix was zelfs meer dan een enkele keer de beste.

In deze scene wordt heel veel geld verdiend, dus het is interessant om te zien wie de rijkste DJ van de wereld is. We hebben met dit lijstje de top 10 met het meeste geld op een rijtje gezet. Het gaat om de waarde van de artiesten, oftewel hun vermogen

1. Calvin Harris – 190 miljoen dollar

Calvin Harris is de rijkste DJ ter wereld. Hij werd geboren als Adam Richard Wiles in Schotland. Zijn 1e wereldwijde hit had hij in 2011, samen met Rihanna maakte hij het nummer We Found Love.

Calvin Harris heeft heel veel wereldwijde prijzen gewonnen, meerdere Grammy’s en is dus ook de rijkste DJ. Hij maakt zowel EDM, house als disco en is nog steeds actief in de muziekindustrie.

2. DJ Tiesto – 150 miljoen dollar

DJ Tiesto is de eerste Nederlander in deze lijst, en was een van de eerste DJ’s die populair werd over de gehele wereld. Hij werd bekend met het nummer Traffic, en maakte vooral Trance muziek. Hij is nog steeds actief in de DJ wereld en maakt de laatste jaren weer wat meer muziek die wereldwijd aanslaat. Tiesto is gekozen tot de beste DJ of All Time door het Mix magazine.

Ook DJ Mag maakte in 2013 bekend dat Tiesto ook volgens hun lezer de beste DJ van de laatste 20 jaar is. Tiesto heeft de grootste zalen en podia uitverkocht en door alle streams heeft hij veel geld verdiend. Een mooie nummer twee voor Neerlands Trots dus!

3. Avicii – 85 miljoen dollar

Avicci was een Zweedse DJ en producer, die helaas in 2018 zelfmoord pleegde. Het artiestenleven was te zwaar en Avicii zag geen andere uitweg. Hij is in korte tijd heel erg populair, en dus ook rijk geworden. Een eigen vermogen van 85 miljoen euro was het resultaat toen hij kwam te overlijden.

Zijn bekendste nummer was waarschijnlijk Levels, dat in 2011 uitkwam. Het album ‘Tim’, zoals de voornaam van Avicii luidt, kwam post mortem uit in 2019. Het was niet zo heel populair, maar voor de echte fans van de Zweed was het heel fijn dat het album toch uitkwam.

Na de dood van Avicii is er veel aandacht gekomen voor het zware leven van grote DJ’s en artiesten. Ze leven van optreden tot optreden – zo bleek in de documentaire die uitkwam. Zonder drugs of medicijnen komen veel artiesten niet meer aan een normaal leven toe.

4. Steve Aoki – 75 miljoen dollar

Steve Aoki heeft een eigen vermogen van ongeveer 75 miljoen dollar, waardoor hij op de 4e plek van deze lijst staat. Hij is de eerste Amerikaan is deze lijst en heeft met tal van artiesten samengewerkt.

Naast DJ is hij ook succesvol producer, zo heeft hij met de Backstreet Boys, Linkin Park en Iggy Azalea samengewerkt. Steve Hoi is meerdere keren genomineerd voor een Grammy Award, maar won deze nog nooit. 

5. David Guetta – 70 miljoen dollar

David Guetta is een Franse DJ, die ook nog steeds actief is. Hij maakt vooral EDM – elektronica dance music – maar heeft ook house, pop en dance nummer uitgebracht. Guetta is relatief oud en zag het levenslicht op 7 november 1967. In 2011 werd hij verkozen tot beste DJ ter wereld, om in 2019 op de 3e plek van deze lijst te eindigen.

Hij heeft heel erg veel singles en albums verkocht en met grote artiesten samengewerkt. Voor het WK van 2018 in Frankrijk maakte hij samen met Zara Larsson het themanummer.

6. Guy-Manuel de Homem-Christo – 70 miljoen dollar

Beeld: Flickr / William Brawley

Waarschijnlijk niet de bekendste naam van deze lijst, maar deze Fransman heeft door de jaren heen toch een eigen vermogen van rond de 70 miljoen dollar bij elkaar verdiend. Guy-Manuel, zoals hij vaak wordt genoemd, is niet alleen en DJ, maar is ook actief als producer, zanger en zelfs als filmregisseur.

Guy-Manuel heeft het meeste bekendheid vergaard met zijn duo Daft Punk, die recentelijk aankondigden te stoppen. Als deel van dit duo werden zeer grote hits uitgebracht. Daft Punk werd altijd geroemd door hun onconventionele manier van muziek maken en uitbrengen.

7. Paul Oakenfold – 65 miljoen dollar

Paul Oakenfold is qua naam niet zo heel bekend, dat komt vooral omdat zijn meest succesvolle periode aan het einde van het vorige millennium was. Hij komt uit 1963 en werd in zowel 1998 als 1999 verkozen tot de beste DJ van de wereld.

Hij was actief als producer voor grote artiesten als Madonna, Britney Spears en Micheal Jackson. Daarnaast maakte hij als soloartiest veel techno en EDM.

8. AfroJack – 60 miljoen dollar

AforJack is geboren in Spijkenisse met de naam Nick van de Wall. Hij heeft meerdere Grammy’s gewonnen voor zijn muziek en maakt naast House ook veel trap muziek. Het is de tweede Nederlander in deze lijst en hij heeft veel geld verdiend doordat hij een eigen label heeft waar veel muziek op uitkomt.

DJ Mag noemt hem vaak in het lijstje dat ze uitbrengen met de 100 beste DJ’s van de wereld. Meestal staat hij wel in de top 10. 

9. Paul van Dyk – 60 miljoen dollar

Ook Paul van Dyk heeft een eigen vermogen van ongeveer 60 miljoen dollar. Van Dyk is een Duitse DJ en hij was de allereerste winnaar van de Grammy categorie ‘Beste Dance/Electronic album’.

Dit was in 2003. Ook werd hij in 2005 en 2006 gekozen tot de beste DJ ter wereld en heeft hij meer dan 3 miljoen albums verkocht. Qua stijl komt zijn muziek het dichtst in de buurt van Trance. 

10. Armin van Buuren – 55 miljoen dollar

We sluiten deze top 10 af met Armin van Buuren, de 3e Nederlander in deze lijst. Armin van Buuren is al heel lang actief en is vooral bekend geworden van zijn radioshow.

Deze wordt wekelijks uitgezonden in meer dan 84 landen. Hij maakt ook veel eigen muziek en produceert een hoop. Van Buuren is 5 keer uitgekozen tot beste DJ van de wereld door DJ Mag.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Bedreigde Diersoorten

Top 10 Beste Bezienswaardigheden In Malaga