Top 10 Populairste Nederlandse Hiphop Artiesten

De meest populairste Nederlandse hiphop artiesten van dit moment kunnen elk moment wijzigen. Een onbekende rapper kan doorbreken met een goede plaat, of een bekende artiest kan door een misstap zomaar uit de top 10 verdwijnen. Gelukkig leveren de meeste Nederlandse hiphop artiesten topnummers af met lyrics waar je naar blijft luisteren.

De Nederlandse hiphopcultuur is de laatste jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van de identiteit van veel jonge mensen. Ronnie Flex heeft rappen naar de mainstream gebracht, terwijl Frenna en Broederliefde dicht bij hun roots blijven. Eén ding is zeker, Nederlandse hiphop blijft voorlopig populair. Dit zijn de top 10 populairste Nederlandse hiphop artiesten van dit moment.

1. Ronnie Flex

Op de eerste plaats staat niemand minder dan Ronell Langston Plasschaert, bekend onder zijn artiestennaam Ronnie Flex. Onder het label Top Notch bracht Ronnie Flex zijn eerste hit Zusje uit. Sindsdien is Ronnie niet meer te stoppen en laat hij duidelijk zien waarom hij de koning van de hiphop is. 

Met de Deuxperience Band toert Ronnie Flex door Nederland en het buitenland, en scoort met nummer 1 hits als Blijf Bij Mij met Maan. Tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen wint hij in 2019 ook nog eens de prestigieuze popprijs. Met zijn heerlijke hits en aanstekelijke raps is Ronnie Flex op dit moment de populairste Nederlandse hiphopartiest.

2. Lil’ Kleine

Jorik Scholten a.k.a. Lil’ Kleine wist het de afgelopen jaren ver te schoppen als rapper. Het startschot voor deze glansrijke carrière begon met Drank & Drugs in 2015, samen met Ronnie Flex. Sindsdien produceert Lil’ Kleine aan de lopende band hits waarvan Krantenwijk, Loterij, Miljonair en Verleden Tijd er een aantal zijn. 

Lil’ Kleine heeft zich niet alleen bewezen als rapper, maar ook als mentor. Hij nam deel als jurylid in The Voice of Holland, en opende zijn eigen frietzaak in Amsterdam. We kunnen stellen dat Lil’ Kleine één van de succesvolste rappers / zakenmannen is van Nederland.

3. Bizzey

Leendert Roelandschap begon zijn carrière in de bekende formatie Yellow Claw. Ondertussen heeft hij solo, meerdere hits op zijn naam staan die telkens in de smaak vallen. Hij bracht nummers uit als Traag, Badman Ollo, en Ze Willen Mee uit, die allemaal voorzien zijn van de kenmerkende sound van Bizzey.

Naast alle hits, is Bizzey ook een tijdje de manager geweest van Famke Louise, en wist hij in 2019 nog de award voor artiest van het jaar binnen te slepen tijdens de Funx Music Awards.

4. Boef

In vijf jaar tijd groeide rapper Boef uit tot een omstreden bekendheid en rapper van top formaat. Sofiane Boussaadia wist diverse gouden en platina platen te scoren met onder andere Habiba, Antwoord en Sofiane. Dat Boef immens populair is, blijkt wel uit de cijfers. Hij is één meest gestreamde artiesten van Nederland, staat op talloze festivals en feesten, en geeft een kijkje in het leven achter Boef in zijn eigen documentaire.

5. Frenna

Frenna is de solo naam van Francis Edusei, die ook lid is van de succesvolle formatie SFB. Hij begon samen met zijn vrienden te rappen in Strictly Family Business, maar maakt ook nummers als Frenna met onder andere Broederliefde, SMBG en Lijpe.

Met zijn unieke sound en rauwe talent weet hij nummers te produceren die geliefd zijn in heel Nederland. Met nieuwe nummers als Wat Is Je Naam heeft Frenna aangetoond bij de top van de Nederlandse hiphop artiesten te behoren.

6. Josylvio

De Gooische straatrapper Josylvio is definitief doorgebroken in 2017 dankzij zijn nummers samen met The Partysquad, Kempi en F1rstman. Samen met producent Esko bracht hij M3aseb wat hem een nominatie voor een Edison award opleverde. 

Josylvio heeft een unieke stijl waar hij Arabisch vloeiend weet te maken in zijn teksten, en een unieke flow creëert. Deze rapper blijft maar goede nummers produceren, samen met Monsif en weet zich de komende jaren nog wel staande te houden in de Nederlandse rapscene.

7. Broederliefde

De Rotterdamse rapgroep Broederliefde, bestaande uit Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella is al jaren niet te stoppen. De mannen hebben het grote publiek bereikt dankzij hun perfecte 101barz sessies waar ze verschillende keren in de prijzen vallen. Met de eerste eigen single Labanta wordt het startsein gegeven voor hun succes. Deze hit wordt meer dan één miljoen keer bekeken op YouTube in de eerste paar maanden.

Broederliefde blijft hit na hit produceren die aan blijven slaan. Dit allemaal geproduceerd door Soundflow. Ze hebben aangetoond dat rapgroepen nog steeds een toekomst hebben, en nieuwe nummers als Kippen laten ze zien dat Broederliefde aan de top zal blijven.

8. Sevn Alias

De Amsterdamse Sevaio Mook, bekend onder zijn artiestennaam Sevn Alias staat op de achtste plaats. In 2016 is Sevn Alias doorgebroken, met zijn nummer Kifesh. De combinatie van Nederlandse hiphop, gemengd met Marokkaanse woorden was een groot succes, en een kenmerkende stijl voor Sevn Alias.

Het ging daarna hard voor Sevaio Mook, hij ontving dubbel platina voor Gass, en goud voor het fissa anthem genaamd Turnen. De laatste tijd zit Sevn Alias ook niet stil, hij blijft mixtapes uitbrengen en nieuwe nummers zoals 20/20 waarin hij terugkeert naar zijn rap roots. 

9. Kraantje Pappie

De allround rapper en performer Alex van der Zouwen is een echte rapper. Kraantje Pappie weet als geen ander hoe je een ijzersterke liveshow moet neerzetten met goede beats en opzwepende teksten. Hij staat al jaren op grote podia en heeft diverse tours gedaan. Met hits als Met Z’n Tweeën en zijn grote show Crane II, was Kraantje Pappie definitief doorgebroken. 

Kraantje Pappie is nog lang niet klaar met produceren, en blijft nieuwe nummers uitbrengen in samenwerking met andere artiesten onder het Rotterdamse label, Noah’s Ark van Jiggy Djé.

10. Mula B

Mula B is hard aan zijn carrière aan het werken sinds 2016, het jaar dat zijn mixtape D&G (Drugs en Geld) en hij heel Nederland veroverde op 101barz. Mula B, die ook bekend staat als de meester plusser, brengt nummers uit onder het Haagse label Wilde Westen.

Mula B is de koning van de freestyle, en hij is regelmatig terug te vinden bij livestreams en studio sessies. Na zijn hit, Domme Jongens, heeft hij flink gescoord met nummers als Fully Fendi en Lockdown.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Oorlogsfilms Op Netflix

Top 10 Beste X Factor Audities Ooit Ter Wereld