Top 10 Populairste Begrafenisnummers Aller Tijden

Een begrafenis is natuurlijk een van de meest trieste gebeurtenissen die er is. Niemand komt er vandaan zonder aangedaan te zijn. De muziek die op begrafenissen wordt gespeeld valt bijna te zien als een compleet genre. Sommige nummers brengen de gevoelens naar boven die bij een begrafenis horen, en dat maakt ze populair.

Op dit lijstje hebben we 10 van de meest populaire begrafenisnummers op een rijtje gezet. Het is misschien niet altijd wat een artiest hoopt te bereiken wanneer een nummer wordt uitgebracht; maar het is hoe dan ook een eer.

1. Ave Maria

Ave Maria van Schubert is het populairste begrafenisnummers. Dit nummer wordt heel vaak gedraaid en stamt uit het begin van de 19e eeuw. Van origine heet het nummer Ellens drifter Gesang – oftewel het derde lied van Ellen. Het nummer is gebaseerd op ene gedicht.

Lady of the Lake heet het, en het werd geschreven door Walter Scott. Ave Maria is natuurlijk religieus en betekent gegroet Maria. Het lied is ook vaak vertaald in het Latijn. De Latijnse versie wordt vaak gespeeld op begrafenissen – maar ook op bruiloften.

2. Time to Say Goodbye – Andrea Bocelli & Sarah Brightman

Time to Say Goodbye – je zal snappen waarom, gezien de titel – is heel populair op begrafenissen. Het is een Engelse vertaling van het leid Con te Partiro, het origineel is Italiaans.

Andrea Bocelli zingt de originele Italiaans tekst, en Sarah Brightman zingt in het Engels. Tijd om afscheid te nemen is zeer toepasselijk op een begrafenis, en de prachtige operastemmen van de artiesten maakt het een zeer emotioneel nummer.

3. De Steen – Paul de Leeuw

Het nummer de steen van Paul de Leeuw komt uit 1988. Bram Vermeulen is de eigenlijke schrijver en zanger van het nummer, maar Paul de Leeuw coverde het in een van zijn programma’s. Hierdoor werd het lied zeer populair. Het gaat over een steen die in een rivier wordt neergelegd.

Deze steen kan pas rusten als hij wordt opgenomen in de oceaan. Een prachtige metafoor voor het leven – wat de bruikbaarheid op begrafenissen goed weergeeft. Nederlandse nummers zijn vaak wat persoonlijker dan Engels, omdat het toch makkelijker is om te volgen en de boodschap binnen te krijgen.

4. Mag ik dan bij jou – Claudia de Breij

Dit nummer is een aantal jaren geleden heel populair geworden doordat hij werd gecoverd door Jeroen van der Boom, maar het origineel is van de cabaretier Claudia de Breij.

Dit liedje is heel lief en onschuldig, waardoor het veel mensen emotioneert. De zangeres vraagt om bescherming van haar partner en beschrijft de band tussen twee geliefden uitstekend. Het is de laatste jaren erg populair geworden op begrafenissen.

5. Tears in Heaven – Eric Clapton

Eric Clapton staat bekend als een va de beste gitaristen van de wereld, aller tijden. Het nummer Tears in Heaven komt uit 1992. Claptop schreef het voor zijn zoon, die op vierjarige leeftijd kwam te overlijden na een val van 53 verdiepingen.

Het nummer beschrijft de ontmoeting tussen vader en zoon in de hemel en is een echte tranentrekker. Vandaar ook de populariteit op begrafenissen. 

6. Afscheid nemen bestaat niet – Marco Borsato

Marco Borsato is een van de grootste Nederlandse artiesten aller tijden en hij heeft tal van hits uitgebracht. Afscheid nemen bestaat niet is hier een van. Het nummer is overigens niet geschreven door Marco zelf, maar door John Ewbank en Han Koorendeef.

In de clip zie je een dochter die haar vader moet missen nadat deze is komen te overlijden. Ik ga wel weg, maar ik verlaat je niet, is een van de zinnen uit het lied. Het is iets waar veel mensen over zullen nadenken op een begrafenis, vandaar dat dit nummer zo populair is.

7. Angels – Robbie Williams

Robbie Williams is een echte superster, en zijn nummer Angels is een echte meezing klassieker. Zowel op feesten, als dus blijkbaar ook op begrafenissen. Het gaat over het liefhebben van Engelen, als het niet meer lukt om van iemand op aarde te houden.

Iemand die is overleden zien als een engel is toepasselijk, dus we begrijpen de keuze van de nabestaanden als dit nummer wordt gespeeld.

8. Nothing Else Matters – Metallica

Metallica is een echte metal band met veelal hele harde muziek. Toch hebben ze ook wat gevoeligere nummers uitgebracht, en Nothing Else Matters is daar een van. Het nummer beschrijft de liefde tussen twee personen, en het gevoel van vertrouwen dat ze in elkaar hebben.

Een prachtige ballade waar je heerlijk bij mee kunt zingen, al zal dat niet zo snel gebeuren op een begrafenis.

9. Goodbye my Lover – James Blunt

Een aantal jaren geleden was James Blunt een van de grootste artiesten van de wereld. Hij had een aantal zeer grote hits. Goodbye my Lover was er een van. Het nummer kwam uit in 2005 en is heel melodramatisch. Het gaat over het verliezen van een grote liefde. Het gaat vooral om het uitgaan van een relatie, maar het is ook toepasselijk op het overlijden van een persoon.

De stem van Blunt is heel gevoelig waardoor de tekst echt binnenkomt. You have been the one for me. De verleden tijd in deze zin doet natuurlijk veel emoties opwaaien.

10. Lost – Anouk

Anouk sluit dit lijstje af met het nummer Lost. Anouk bezingt hoe het voelt als je iemand die je liefhebt verliest, en wat er dan met je gebeurt.

Velen zullen de dingen die Anouk vertelt begrijpen en daardoor is het nummer zo populair geworden. 

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Bezienswaardigheden In Luik

Top 10 Duurste Private Jets Ter Wereld