50+ Foto’s van Korte Kapsels voor Dames

Een ideale haarstijl kiezen uit de meest populaire soorten korte kapsels voor dames kan een uitdaging vormen. Online en in magazines staan tientallen kapsels die er allemaal perfect uit zien. Maar sommige kapsels zijn lastig te knippen, andere korte kapsels vragen om veel onderhoud of bepaalde kapsels zijn gewoon helemaal uit de mode.

Met het steeds warmer wordende klimaat is een kort kapsel een heerlijk frisse en moderne afwisseling van traditionele haarstijlen. Help jezelf aan een mooie nieuwe look door inspiratie op te doen met deze 50+ foto’s van prachtige vrouwen met korte kapsels.

Prachtige jonge vrouw met kort bruin kapsel
Jonge vrouw met zwart kort kapsel in de kapsalon
Mooie vrouw met kort rood haar
Mooie jonge vrouw met kort kapsel en make up
Prachtige jonge vrouw met kort stijlvol kapsel
Mooi meisje met kort blond haar
Vrouw met kort haar
Hippe jonge vrouw met bob kapsel
Meisje met kort kapsel
Jonge blonde dame met kort haar
Vrouw met kort stijlvol kapsel
Kort blond kapsel
Mooi blond kort fashion kapsel
Portret van jonge vrouw met kort blond haar
Modieus kapsel paars/zwart
Mooie jonge Aziatische vrouw met donker kort kapsel
Vrouw met stijlvol kort kapsel
Mooie vrouw met bruin kort kapsel
Jonge brunette met kort kapsel
Zijaanzicht van kort kapsel
Portret van jonge vrouw met kort bruiloft kapsel
Mooi blond kort haar
Zwart kort kapsel met rode lippen en nagels
Mooi meisje met kort haar en witte make up
Vrouw met trendy jong mode kapsel
Mooie jonge vrouw met kort kapsel
Prachtige dame met kort haar
Jonge vrouw met blonde bob
Hipster met kort blond kapsel
Jonge vrouw laat haar knippen in de kapsalon
Portret van blonde vrouw met kort haar
Meisje zonder make up en kort kapsel
Brunette met kort kapsel
Donkere vrouw met kort kapsel
Zakenvrouw met kort donker kapsel
Trendy kort kapsel
Zijaanzicht van kort kapsel van donkere vrouw
Mooie blonde vrouw met kort kapsel
Stijlvolle vrouw met kort kapsel en make up
Prachtige vrouw met kort rood kapsel
Mooie brunette met kort haar

10. Short crop

Beeld: Wikimedia / Gage Skidmore

De short crop zorgt voor een licht en fris kapsel, die gemakkelijk te stijlen is. Dit kapsel is de laatste jaren populair geworden onder beroemdheden, die lange lokken verruilden voor dit korte, maar krachtige kapsel. 

Het voordeel van een short crop is de mogelijkheid om te spelen met laagjes en diverse kleuren waardoor er diepgang in je haar komt. Bijkomend voordeel van de short crop? Je bent zo klaar ‘s ochtends waardoor je lekker lang in bed kunt blijven liggen.

9. Buzz cut

Wil je echt even helemaal iets anders, of vooruit lopen op de laatste trends? Dan zou je een buzz cut kunnen overwegen. De buzz cut voor vrouwen wordt op dezelfde manier geknipt als bij mannen, namelijk door middel van een tondeuse. Dit is het allerkortste kapsel in deze top 10 en niet voor iedereen weggelegd. 

Een buzz cut zorgt ervoor dat de nadruk op de kenmerken van het gezicht worden gelegd. Je komt er als vrouw heel sterk uit te zien, en creëert met een buzz cut een unieke persoonlijkheid. 

8. Short wedge

Een short wedge is een heerlijk kapsel voor warme, zomerse maanden. Bij dit kapsel wordt de achterkant wat korter geknipt, met langere lokken aan de bovenkant die tot aan de oren lopen. Het resultaat is een speels en eigenwijs kapsel die past bij een speelse kledingstijl. 

De short wedge kan op verschillende manieren geknipt worden. Zo is het mogelijk om de ene kant wat hoger op te knippen dan de andere kant, waardoor er een asymmetrische look ontstaat. Met dit kapsel kun je alle kanten op, en maak je jouw haar echt uniek.

7. Inverted bob

De inverted bob is een aanpassing op de klassieke bob voor vrouwen. Veel dames kiezen voor een inverted bob omdat hierbij de achterkant korter is dan de voorkant. De lijn van de bob wordt letterlijk omgedraaid. Je kunt hierbij spelen met de laagjes om jouw unieke look te creëren. 

Een inverted bob past bij de meeste soorten gezichten, en geeft een stijlvol tintje aan het uiterlijk. Wees niet bang om met een inverted bob creatief te zijn en te spelen met laagjes of highlights. De kapper kan hier prima bij helpen, en samen ontwerp je het perfecte kapsel wat bij jou past.

6. Cropped cut

Op nummer zes staat de populaire cropped cut. De cropped cut heeft veel weg van de short crop, maar er zit wel degelijk verschil in. De cropped cut is op verschillende manieren te stijlen, omdat de lengte aan de bovenkant een stuk langer blijft dan bij een short crop. Je kunt het haar los laten vallen bij een cropped cut, maar ook met wat stylingsproducten wat omhoog stylen op een speelse manier.

5. Ombre bob

De ombre bob is een variant van de klassieke bob. Een ombre bob kan geknipt worden op dezelfde manier als een inverted bob, of als de klassieke bob. Waar dit kapsel uniek in is, is de kleur van het haar bij het kapsel. 

Bij een ombre bob wordt de onderkant van het haar gekleurd of gebleekt. Hierdoor ontstaat er een kleurpatroon die van boven naar beneden door het haar heen loopt. De kleur aan de bovenkant is donkerder dan aan de onderkant van de bob. Het resultaat is een kapsel met diepgang en een luxe uitstraling.

4. Tomboy

De tomboy wordt vaak gezien als een wat mannelijker kapsel, maar niets is minder waar. Dit kapsel wordt zeer speels geknipt, en is perfect om mee te experimenteren. Een tomboy kapsel kan rommelig gedragen worden, maar ook prima in een wat strakkere stijl. Dit kapsel is steeds meer in trek, en veel influencers en beroemdheden kiezen voor een tomboy van het stoere uiterlijk wat er door wordt gecreëerd. 

3. Short barrel curls

Op drie staat een kapsel wat door veel vrouwen als sexy wordt ervaren. Dit kapsel bestaat uit barrel curls, die korter worden geknipt dan bij de reguliere variant van deze haarstijl. Barrel curls zijn krullen die wat losser naar beneden vallen. Het haar krult niet op, maar hangt als het ware in rondjes.

Short barrel curls geven veel volume, en zijn ook perfect voor een balayage, of als ombre variant. Dit kapsel past bij iedere kledingstijl, je kunt het dragen tijdens het werk, maar ook tijdens een bruiloft.

2. French bob

De French bob is een klassieke bob, die op een net iets andere manier wordt geknipt. De lijn van het haar is recht, en komt tot halverwege de schouders. Een French bob heeft daarbij haar wat tot aan de wenkbrauwen valt op de voorkant. De look die hiermee gecreëerd wordt staat voor wild en onafhankelijk.

Dit kapsel behoort tot de populairste soorten korte kapsels omdat je er alle kanten mee op kunt. Het is de perfecte basis om te experimenteren met verschillende stijlen en kan het hele jaar door gedragen worden.

1. Pixie cut

Hoewel een kort kapsel goed staat bij iedere vrouw, is er één die boven alle kapsels uitspringt, en dat is de pixie cut. Speels, avontuurlijk en divers zijn de kenmerken die dit kapsel uitstraalt. Een pixie cut past bij iedere vrouw, ongeacht de vorm van het gezicht, zolang het maar vol vertrouwen en met de juiste attitude wordt gedragen.

Om een pixie cut te behouden, is het belangrijk elke 4 tot 6 weken even langs de kapper te gaan. Dan blijft het kapsel in topconditie en zie je er perfect uit.

Wat vond je van dit artikel?

Top 30 Mooiste Vrouwen Met Grote Borsten

Top 30 Beste Voetballers Aller Tijden