Top 10 Mooiste Ziekenhuizen Ter Wereld

Laten we eerlijk zijn. Vrijwel niemand vindt het prettig om een ziekenhuis te bezoeken.

Maar als je er toch om wat voor reden dan ook belandt, dan is het wel zo prettig dat in zo’n geval in een moderne, luxe en patiëntvriendelijke omgeving terecht komt.

Hieronder vind je in dat kader de 10 mooiste ziekenhuizen ter wereld, waarbij we de hoop uitspreken dat je er nooit actief gebruik van hoeft te maken.

1. St. Rose Dominican Hospitals

De Campus Siena van de St. Rose Dominican Hospitals wordt door Dignity Health geëxploiteerd en onderging in 2003 een uitbreiding en een renovatie. Met 214 bedden op drie campussen is de faciliteit het enige non-profit ziekenhuissysteem in het zuiden van Nevada dat religieus wordt gesponsord.

Het ziekenhuis blijft groeien en staat vooral bekend om haar inpandige kennis oer cardiologie. Het is tevens een befaamd centrum voor openhartchirurgie. Het uiterst moderne complex beschikt over een eigen heilzame tuin en legt sterk de focus op vriendelijkheid in de zorg.

2. Hospital Punta Pacifica

Het Hospital Punta Pacifica, dat verbonden is aan het Amerikaanse Johns Hopkins instituut, is met hulp van lokale artsen en zakenlieden ontworpen en ontwikkeld. Het resultaat is een ultramoderne medische faciliteit voor de bevolking van Latijns-Amerika.

Opvallend, hoekig donker glas verbetert de gevel van dit digitaal gerichte ziekenhuis en complimenteert de hedendaagse binnenruimte. Het centrum werd in 2006 geopend en heeft 80 bedden, waarvan er 52 in privékamers staan.

Het ziekenhuis is onder meer gespecialiseerd in cardiologie, kindergeneeskunde en endocrinologie.

3. Legacy Salmon Creek Hospital

Het Legacy Salmon Creek Hospital bevindt zich in Vancouver, in de Amerikaanse staat Washington en werd ontworpen door architectenbureau Zimmer Gunsul Frasca Partnership uit Portland, Oregon.

Met 194 bedden en een warme, comfortabele, familiale omgeving, richt het ziekenhuis zich vooral op de behandeling van beroertes en gewrichtsvervangingen en biedt het regelmatig cursussen en evenementen aan ter bevordering van de gezondheid en het welzijn van de bevolking.

De faciliteit, die toonaangevend is op het gebied van ziekenhuisdesign, is met het oog op energie-efficiëntie ontworpen en herbergt onder meer een tuin met geneeskrachtige kruiden.

Het ziekenhuis is speciaal ontworpen om de gezondheid, de genezing en het comfort te bevorderen en maakt in dat kader gebruik van natuurlijk licht en rustige neutrale tinten, die een kalmerend effect op de omgeving bieden.

4. St. Luke’s Medical Center

St. Luke’s Medical Center in Global City wordt als een van de beste ziekenhuizen van Azië beschouwd. Het ziekenhuis is in de internationale medische gemeenschap toonaangevend op het gebied van cardiovasculaire, neurologische en oncologische zorg.

Het complex beschikt over 652 bedden en is sinds 2005 aangesloten bij het Memorial-Sloan Kettering Cancer Center in New York City. Het ziekenhuis werd in 1903 door een aantal Amerikaanse bisschoppelijke missionarissen opgericht en blijft ernaar streven om de gezondheid en de zorg van het Filipijnse volk te ondersteunen.

Professionals, die bij het ziekenhuis zijn aangesloten, maken regelmatig reizen naar veel van de Filipijnse plattelandsgebieden om daar medische, tandheelkundige en chirurgische zorg te kunnen verlenen voor mensen die niet gemakkelijk toegang tot de reguliere gezondheidszorg hebben.

5. Carilion Roanoke Memorial Hospital

Het Carilion Roanoke Memorial Hospital, ontworpen door HOK Architects, herbergt 825 bedden en een Level I traumacentrum.

Middels de uitbreiding van ruim 85.000 vierkante meter en het gerenoveerde deel van ruim 45.500 vierkante meter wordt het ziekenhuis in vier verschillende zorgentiteiten verdeeld, waaronder een vrouwen- en kinderopvang, een spoedafdeling, een ambulant chirurgisch centrum en een cardiovasculair zorgcentrum.

Het ziekenhuis is een van de grootsten van de staat Virginia en beschikt tevens over tien residentieprogramma’s en een neonatale intensive care unit. Dit gerenoveerde ziekenhuis werd in 2003 heropend.

6. Bunrungrad International Hospital

Het Bunrungrad International Hospital in Bangkok biedt gezondheidszorg van wereldklasse in een kalmerende en helende omgeving. Met de nieuwste technologieën en een geavanceerd ziekenhuisinformatiesysteem is dit het grootste privé-ziekenhuis in Zuidoost-Azië.

Het heeft namelijk een oppervlakte van bijna een miljoen vierkante meter. Het ziekenhuis werd in 1980 opgericht en functioneert als een multifunctioneel zorg- en gezondheidscentrum. In de gebrouwen zijn er in totaal 580 bedden en 1.200 artsen te vinden.

Met 57 luxe kamers, 21 VIP-suites en 2 koninklijke suites kan het Bunrungrad International Hospital volledig tegemoet komen aan de meest uiteenlopende behoeften van haar patiënten.

7. Sky Ridge Medical Center

Sky Ridge Medical Center werd ontworpen door Gresham Smith en Partners uit Nashville, Tennessee, en werd in 2003 voltooid. De ruim 230.000 m2 grote campus omvat 186 bedden, privékamers plus een reeks servicesuites, die patiënten toegang bieden tot privé-koks en een conciërgedienst.

Het centrum is met name gespecialiseerd in kindergeneeskunde, sportgeneeskunde en revalidatie en is de thuisbasis van het nationaal gerenommeerde Sky Ridge Cancer Center. De uitgebreide kunstcollectie van het ziekenhuis omvat werken van lokale kunstenaars.

Deze kunstwerken hebben als doel om esthetische schoonheid en een gevoel van thuis op de gasten over te brengen.

8. C. S. Mott Children’s Hospital

Het C.S. Mott Children’s Hospital, gelegen op het terrein van de Universiteit van Michigan, huisvest een ultramoderne onderzoeks-, onderwijs- en klinische faciliteit met een oppervlakte van bijna 260.000 vierkante meter.

Het ziekenhuis, dat oorspronkelijk in 1969 werd geopend, onderging onlangs een renovatie die 754 miljoen dollar kostte. Naast alle noodzakelijke ziekenhuisfaciliteiten heeft men in het gebouw ook de beschikking over een overdekt park, een familiefitness, een meditatieruimte en een indoorspeeltuin.

Het ziekenhuis herbergt daarnaast een uitgebreide kunstcollectie met werken van lokale en internationaal gerenommeerde kunstenaars.

9. Phoenix Children’s Hospital

Ook dit ziekenhuis is een prachtig voorbeeld van een kindgericht design. Het werd door HKS Architects ontworpen en gerenoveerd. Met het ontwerp heeft men geprobeerd om de omringende natuurlijke omgeving te weerspiegelen.

Dit op een oase in de woestijn geïnspireerde gebouw levert familiegerichte zorgoplossingen in een opbeurende sfeer. Naast de kleurrijke verlichting, muurschilderingen en beeldhouwwerken, die je er overal in en om het gebouw tegenkomt, beschikt het ziekenhuis ook over privé-patiëntenkamers met slaapbanken voor de gasten, een tuin op het dak en een meditatieruimte.

De structuur van dit ziekenhuis maximaliseert daarnaast het gebruik van daglicht en reduceert tegelijkertijd de binnentemperatuur.

10. Richard Desmond Children’s Eye Centre

Het Richard Desmond Children’s Eye Centre in Londen is ongetwijfeld een van de meest in het oog springende gebouwen van de stad. Het werd in 2007 gebouwd en is ontworpen door architectenbureau Penoyre en Prasad.

De gevel van het gebouw is voorzien van kleurrijke gevouwen aluminium panelen, die overdag schaduw bieden en tevens een kleurrijk lichtschema in het interieur weerspiegelen.

Het interieur van het ziekenhuis op zichzelf is warm en vriendelijk, met kleurrijke meubelstukken en speel- en ontspanningsruimtes.

Wat vond je van dit artikel?

10 Lekkerste Buitenlandse Kazen Die Je Geproefd Moet Hebben

Top 10 Beste Gratis Alternatieven voor Winzip