Top 10 Mooiste Stranden Van Tenerife

Zeker voor Nederlandse begrippen is het op het Canarische Eiland Tenerife het hele jaar lekker weer. Die aangename omstandigheden zorgen er mede voor, dat menig vakantieganger naar deze locatie afreist voor zon. Zee en vooral strand.

Wat dat betreft biedt dit eiland je heel veel keus. Daarom zochten we voor je uit wat de mooiste stranden van Tenerife zijn. Hieronder vind je het resultaat van die speurtocht.

1. Playa de la Teresitas, San Andrés

Playa de la Teresistas is het favoriete strand van de inwoners van de hoofdstad van Tenerife. Deze van grote palmbomen voorziene locatie heeft goudgeel zand en beschikt over alle faciliteiten die je je maar kunt wensen.

Het strand is maar liefst 1.300 meter lang en 80 meter breed, waardoor er volop ruimte is om in alle rust te genieten. Zowel toeristen als de lokale bevolking beschouwen Playa de la Teresitas als een van de beste stranden van de noordkust van het eiland.

2. Playa de Las Gaviotas, Santa Cruz de Tenerife

Dit mooie strand ligt vlakbij de hoofdstad van het eiland, maar toch ook behoorlijk geïsoleerd. Voor velen die deze prachtige plek hebben weten te vinden vormt Playa de Las Gaviotas hét symbool van vrijheid en contact met de natuur. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat dit een populaire plek voor nudisten is.

Ondanks de geïsoleerde ligging is het strand gemakkelijk met de auto te bereiken. Ben je echter op zoek naar een locatie met allerlei luxe (horeca)faciliteiten in de buurt, dan ben je bij Playa de Las Gaviotas echter aan het verkeerde adres. Het draait op dit strand alleen maar om puur genieten van zon, zee, strand en de indrukwekkende natuur om je heen.

3. Playa de la Nea, Radazul

Beeld: Flicrk / Jose Mesa

Dit strand vind je op ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Santa Cruz de Tenerife. Het is bij toeristen een tamelijk onbekende plek, wat natuurlijk als bijkomend voordeel heeft dat het er heerlijk rustig is. Je treft vlakbij dan ook geen restaurants of strandbars aan.

De zee kan op deze locatie soms ruw zijn, ondanks de golfbreker die voor bescherming moet zorgen. Het strand zelf bestaat uit grof lavazand en kiezels.

Kinderen zullen zich hier gegarandeerd opperbest vermaken, want speciaal voor hen is er aan de zuidkant van het strand een leuke speeltuin gebouwd.

4. Playa de Abades

Natuurlijk bleek goudkleurig zand is vrijwel niet te vinden op de stranden van Tenerife. Playa de Abades is daarop een grote uitzondering.

Veel toeristen zijn daar klaarblijkelijk niet van op de hoogte, want het is er in de regel heerlijk rustig. Dat komt waarschijnlijk ook omdat de omgeving van Playa de Abades niet heel erg op buitenlandse badgasten is ingericht.

Desondanks biedt dit strand je volop mogelijkheden voor een fijne stranddag. Er is meer dan voldoende ruimte beschikbaar voor een potje beachvolleyballen of voetballen met je gezinsleden. Daarnaast is het zeewater langs de kust er niet zo heel erg diep, zodat kinderen er veilige waterpret kunnen hebben.

5. Playa El Médano, Granadilla de Abona

Playa El Médano is een van de mooiste stranden van het zuiden van Tenerife. Het heeft een lengte van maar liefst 750 meter en is een perfecte plek om met het hele gezin heerlijk van de zon en het water te genieten. Voor wat betreft dat laatste is dit strand ook prima geschikt voor watersportliefhebbers.

Eigenlijk is dit strand in twee gedeelten opgesplitst. Het deel nabij het dorp heeft een minder sterke golfslag en is daarom het populairst bij badgasten. Verderop is de zee een beetje ruiger, wat natuurlijk perfecte omstandigheden voor bijvoorbeeld windsurfers oplevert.

6. Playa de Los Cristianos

Net als het zojuist genoemde Playa de las Américas, bevindt dit strand zich in het sterk toeristische gedeelte van het eiland. Het zand is er zacht goudkleurig en de zee is er aangenaam kalm. Niet zo vreemd dus, dat veel vakantiegangers hier graag vertoeven.

Het strand ligt aan de plaatselijke boulevard, die rijk aan allerlei eet- en drinkgelegenheden is. Vanwege het ruime horeca-aanbod op deze locatie, is het op en om dit strand ook in de late uurtjes vaak nog een drukte van belang.

7. Playa de las Américas, Adeje

Playa de las Américas richt zich voornamelijk op toeristen die Tenerife bezoeken. Aan de rand van dit strand tref je dan ook flink wat eetgelegenheden aan, waar je tegen spotprijzen volop kunt smullen.

Het strand staat ook bekend om de wilde feesten die er geregeld plaatsvinden. Prima natuurlijk als je daarvan houdt, maar ben je op zoek naar een plek waar je in alle rust van de zon en de zee wilt genieten, dan kun je deze locatie waarschijnlijk beter overslaan.

8. Playa del Duque, Costa Adeje

Dit strand is van alle gemakken voorzien, zodat je er zeker van kunt zijn dat je verblijf er heerlijk relaxt zal zijn. Je vindt het in het toeristische deel van Costa Adeje, tegenover enkele van de meest exclusieve hotels van het eiland.

Het strand heeft grijs zand en is via de naastgelegen boulevard erg gemakkelijk te bereiken. Aan deze boulevard tref je overigens ook flink wat restaurants en winkels aan, zodat je van je bezoek aan Playa del Duque desgewenst een gevarieerd stranddagje kunt maken.

9. Playa San Juan, Guía de Isora

Ben je op zoek naar een rustig strand? Dan zal dat van San Juan zeker bij je in de smaak vallen. Het ligt naast een vissershaven en een golfbreker, waardoor deze plek beschermd wordt tegen harde wind en te woeste golven.

Het strand bestaat deels uit zwart zand en deels uit kiezels en is ook een populaire plek bij de lokale bevolking. Desgewenst kun je tijdens je verblijf strandstoelen en parasols huren. En heb je zin in een hapje en een drankje, dan kun je daarvoor terecht bij de plaatselijke horeca, die op slechts een steenworp afstand van dit strand te vinden is.

Bij Playa San Juan wappert sinds 2012 een blauwe vlag, wat betekent dat de waterkwaliteit er prima in orde is.

10. Playa Los Guíos, Santiago del Teide

Omdat Tenerife ooit ontstaan is vanwege vulkaanuitbarstingen, kun je op een aantal plekken op dit eiland stranden met zwart zand aantreffen. Dat geldt ook voor Playa Los Guíos/Giantes. Terwijl je er heerlijk van de zon geniet heb je ook meteen een prachtig uitzicht op de kliffen, die het strand omzomen.

Het gedeelte waar je veilig kunt zwemmen is afgebakend. En dat is niet voor niets, want verderop bevinden zich enkele gevaarlijke stromingen. De omgeving van het strand is goed voorbereid op bezoekers, dus alle noodzakelijke faciliteiten voor een heerlijk stranddagje zijn er te vinden.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Landen Ter Wereld Met Het Meeste Overgewicht

Top 10 Beste Films Over Seriemoordenaars