Top 10 Mooiste Stranden Van Nederland

De Nederlandse stranden, bij het eerste zonnestraaltje trekken we er massaal naar toe. De Nederlandse kust is 432 kilometer lang en bestaat voor 82% uit zand. Genoeg plek voor de wandelaar of de zonaanbidder.

Niet alleen Nederlanders zijn op de stranden te vinden, ook bezoeken ruim drie miljoen Duitsers jaarlijks onze stranden. Dit onder andere door de populaire strandtenten, die veel in Bloemendaal te vinden zijn.

Wie aan Nederlandse stranden denkt, denkt aan breed. De breedste stranden zijn te vinden op de Waddeneilanden, daar is het breedste strand 450 meter. Het smalste strand is te vinden in Zeeland, het strand van Vlissingen is namelijk maar 15 meter breed.

De populairste stranden zijn te vinden in Scheveningen, Zandvoort en Hoek van Holland. Maar welke stranden zijn de mooiste? Wij hebben een top tien samengesteld van de mooiste stranden van Nederland.

1. Domburg

Dan zijn we nu aangekomen bij de nummer 1 van de lijst. Het derde Zeeuwse strand in onze lijst. Domburg kan niet ontbreken aan onze lijst. Met de brede stranden en knusse strandhuisjes voel je je direct ontspannen. Er zijn meerdere populaire strandtenten te vinden voor zowel een drankje als een vijf sterren diner. Daarnaast is het historische dorpje Domburg zelf is ook het bezoeken waard.

Het strand is al meerdere keren uitgeroepen tot het schoonste strand van Nederland. In 2020 ontving het strand wederom de internationale milieuonderscheiding “de blauwe vlag”. Dit betekent dat het water en strand van uitstekende kwaliteit zijn. Het strand heeft natuurvriendelijk toerisme hoog in het vaandel staan, en daardoor verdient het de hoogste plek in onze top 10.

2. Ameland

Voordat we naar de nummer 1 van de lijst gaan, vertrekken we voor de nummer twee wederom naar het noorden van het land. Dit prachtige strand bevindt zich op het waddeneiland Ameland. Je kan er heerlijk zwemmen en door de grootte van het strand lig je nooit te dicht bij je buurman of buurvrouw.

Een prachtig breed strand met vele strandpaviljoens. Je kan er prachtig door de duinen fietsen en het landschap veranderd door eb en vloed constant. Hou de voorspellingen wel in de gaten, want bij vloed wordt het strand een stukje smaller. Je moet er voor op een boot vanuit Harlingen, maar dan heb je ook wat. De waddeneilanden geven dat echte vakantiegevoel.

3. Zoutelande

De Nederlandse band Bløf zong er al een lief over; Zoutelande. Het tweede Zeeuwse strand in onze top tien en nog niet de laatste. Met de vele zonuren is het strand erg populair onder zonaanbidders. De hoge duinen zorgen voor aangename temperaturen.

Ook zijn er strandhuisjes op het strand van Zoutelande te vinden, wat het een idyllische uitstraling geeft. Een wandeling over de boulevard aan het einde van een lange stranddag maakt de dag compleet.

4. Cadzand

Van het hoge noorden gaan we naar het meest zuidelijkste strand van het land; Cadzand. Het Zeeuwse strand is elf kilometer lang en is één van de oudste polderlandschappen van Europa. Ook staat het strand bekend om zijn schorren, slikken en oude dijken.

Vanaf het strand kan je direct naar het natuurgebied “Het Zwin” wandelen. De ene helft van het natuurgebied ligt in Nederland en het andere in België. Ook het Belgische Knokke ligt op twintig minuten rijden van Cadzand.

5. Schiermonnikoog

We trekken voor de nummer vijf van onze lijst naar het noorden van het land. Op het rustigste waddeneiland Schiermonnikoog is namelijk een prachtig strand te vinden. Breed, hagelwit en je hebt het vaak helemaal voor jezelf.

Het strand krijgt door de wind prachtige vormen. Door de aanwezige wind is het ook een ideaal strand voor zeil en kite liefhebbers. Ook kan een wandeling door het schitterende duingebied zeker niet ontbreken.

6. Kijkduin

De meeste mensen denken bij Den Haag gelijk aan het Scheveningse strand, maar ook Kijkduin ligt op steenworp afstand van de Hofstad. Het wordt daarom ook de rustige variant van Scheveningen genoemd.

Je kan er langs de kustlijn wandelen en fietsen. En extra leuk zijn de Haagse strandhuisjes waar je een nachtje kan blijven slapen. Ook ligt er een winkelcentrum op steenworp-afstand van het strand, fijn als het weer even wat minder wordt.

7. Noordwijk aan Zee

Prachtige duinen en een langgerekte kustlijn, je vindt het in Noordwijk aan Zee. Dit Zuid-Hollandse strand ligt op nog geen twaalf kilometer van Leiden en daardoor erg populair onder de stedelingen.

Dit begrijpen wij wel. Je kan er wandelen, kanoën en paardrijden. En met bekende strandtenten als Tulum Tulum, en het schone strand en zwemwater kan het strand van Noordwijk zeker niet aan onze lijst ontbreken.

8. Zandvoort

“We gaan naar Zandvoort bij de zee, nemen broodjes koffie mee.”. Al in 1915 zong de Nederlandse zanger Louis Davids over het bekende strand in Noord-Holland. En dat is niet voor niets natuurlijk.

Het bekende strand is natuurlijk niet voor niets zo populair. Op het brede strand is het gehele jaar goed toeven, en de vele strandclubs maken het compleet. Ook is het strand goed te bereiken, dat is ook altijd mooi meegenomen.

9. Egmond aan Zee

Iets zuidelijker van de nummer tien ligt Egmond aan Zee, onze nummer negen. Een prachtig breed strand van vijf kilometer lang. Vele strandtenten zorgen ervoor dat het er het hele jaar goed uit te houden is.

Het strand is erg makkelijk te bereiken en je kan erg dichtbij parkeren. Dat maakt Egmond aan Zee een populair strand voor een snelle strandwandeling of duik. Maar je kan er ook prima een hele dag een boekje lezen op een handdoek en genieten van de zonsondergang.

10. Bergen aan Zee

We vangen onze lijst aan met een strand in Noord-Holland. Het strand van Bergen aan Zee is erg populair onder surfers, zeilers en zwemmers. Maar ook op een handdoek of een bedje is het prima uit te houden in Bergen aan Zee.

Ook zijn er meerdere strandpaviljoens waar het gehele jaar door eten en drankjes beschikbaar zijn. In de zomer kan je er veel live muziek vinden, terwijl je er in de winter kan opwarmen met een warme kop thee of chocomelk.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Warmste Griekse Eilanden

Top 10 Europese Landen Met Het Meeste Overgewicht