Top 10 Mooiste Oorlogsfilms Op Netflix

Met een zeer uitgebreid aanbod kun je de mooiste oorlogsfilms op Netflix kijken. De laatste jaren heeft het grootste entertainment kanaal steeds meer films toegevoegd die draaien om verschillende, historische oorlogen. Netflix heeft een mooie mix gemaakt tussen bekende films van grote regisseurs, en onbekende, maar niet minder mooie films die gefilmd zijn met passie voor de geschiedenis.

Het mooie aan Netflix, is het feit dat je niet alleen gebonden bent aan Amerikaanse films, maar allerlei oorlogsfilms kunt kijken uit verschillende landen. Van de tweede wereldoorlog, tot de golfoorlog, er valt genoeg te vinden voor de liefhebber. Dit zijn de top 10 mooiste oorlogsfilms op Netflix.

1. Saving Private Ryan

Wanneer drie van de vier broers omkomen tijdens de tweede wereldoorlog, en de vierde vermist raakt, wordt er een grootse missie gestart om Private Ryan veilig thuis te krijgen. Steven Spielberg heeft alles uit de kast gehaald om Saving Private Ryan van het scherm af te laten spatten. 

Met prachtige scènes, sterk acteerwerk, en Tom Hanks in de hoofdrol, kan deze oorlogsfilm niet gemist worden op Netflix. Vanaf de allereerste minuut tot aan de aftiteling, zit je gekluisterd aan het scherm!

2. Der Untergang

In Der Untergang worden de laatste dagen van Adolf Hitler gevolgd in zijn bunker in Berlijn. Het Russische leger komt steeds dichterbij, maar Hitler wilt zich niet overgeven terwijl hij in een uitzichtloze situatie zit.

Der Untergang op Netflix is een meesterwerk. Het geeft inzicht in de geest van Adolf Hitler. De film bestaat niet zozeer uit veel actie, maar meer uit de keuzes, invloed en gevolgen die Hitler had voor zijn omgeving, soldaten en generaals. Dankzij de sublieme vertolking van Hitler door Bruno Ganz, is Der Untergang een van de indrukwekkendste oorlogsfilms ooit gemaakt.

3. Where Eagles Dare

De cover van de film Where Eagles Dare is op zichzelf al een prachtig uitgewerkt stukje kunst, typisch voor de jaren 60. In deze populaire film uit 1968 wordt een Amerikaanse generaal gevangen genomen door de Duitsers. Er wordt een geheime missie opgezet om de generaal te redden.

Where Eagles Dare is een lange film, die vol met actie zit waardoor deze lekker wegkijkt. Deze film is een voorganger van de James Bond films, en dat is te zien aan het verhaal en de opzet. Een leuke film en niet te missen voor liefhebbers van oudere oorlogsfilms.

4. Virunga

Een dappere groep parkwachters gaat de strijd aan stropers en gewapende milities in tijden van turbulentie in Oost-Congo. Deze groep mannen doet er alles aan om de natuur in het park te beschermen, ten koste van alles. Virunga is een indrukwekkende film die ingaat op de hebzucht en de corruptie van de mens. 

Virunga is een prima oorlogsfilm / documentaire, die het kwaad van de mens aantoont, en tegelijkertijd hoop geeft. Netflix heeft met Virunga een waardevolle film binnengehaald die een belangrijke rol speelt in onze bewustwording en geschiedenis.

5. Barry Lyndon

In Barry Lyndon worden we terug getransporteerd naar de 18de eeuw. Een Ierse spion neemt de identiteit aan van een Engelse man, terwijl hij voor de Pruisen werkt. Deze film uit 1975 zit boordevol mooie kostuums en locaties. Het lijkt net of ieder shot een schilderij is vol natuur, kunst en aristocraten. 

De film speelt zich wat trager af dan veel andere oorlogsfilms, maar dat is een typische kenmerk van Stanley Kubrick, die Barry Lyndon heeft geregisseerd. Deze film is een prachtige toevoeging aan de catalogus op Netflix.

6. Beasts of no Nation

In deze film met Idris Elba en Abraham Attah, wordt een jongen genaamd Agu geforceerd om zich aan te sluiten bij een leger met huurlingen. Hij komt terecht in een wereld van geweld en wreedheden, waar geen kind mee geconfronteerd mag worden.

Beasts of no Nation gaat over het indrukwekkende en heftige thema, kindsoldaten. Deze film laat uitstekend de waanzin van een oorlog zien waarin kinderen worden gebruikt. Het acteerwerk is sterk, en de nadruk ligt niet op de actie maar op het verhaal. Beasts of no Nation is een film die je niet mag missen, alleen al vanwege de historische context.

7. Let There Be Light

Let There Be Light (1946) moet je niet verwarren met de gelijknamige film uit 2017. Deze oorlogsfilm / documentaire gaat dieper in op de psychologische en sociale gevolgen van de tweede wereldoorlog op de soldaten en de bevolking. Let There Be Light zet je aan het denken en toont de weerszijde van oorlog. 

Toen deze film in 1946 uitkwam, was deze verboden in de Verenigde Staten. Het zou slecht zijn voor het moraal van de bevolking, als de impact van de oorlog en een andere kijk op psychologische effecten naar buiten zouden komen.

8. Fury

Wat krijg je als je een groepje mannen met een enkele tank diep in vijandelijk gebied plaatst? Juist, Fury. Brad Pitt speelt Wardaddy in deze oorlogsfilm, waarin hij de leiding heeft over een vijfkoppige tank-crew achter de vijandelijke linies in Duitsland.

Ondanks dat Fury uit 2014 is, hangt er een ouderwets Hollywood sfeertje. De film zit vol met actie, en gaat dieper in op de camaraderie van soldaten tijdens de oorlog, gecombineerd met wat spectaculaire actie.

9. Bankier van het Verzet

Op negen staat Bankier van het Verzet. Deze film gaat over de bankiers Walraven van Hall en zijn broer Gijsbert van Hall, die tijdens de tweede wereldoorlog een belangrijke rol speelden in de financiering van het Nederlandse verzet.

Bankier van het Verzet is een mooie Nederlandse aanwinst op Netflix, en heeft het ook internationaal ver geschopt. De film geeft een duidelijk beeld van de rol van het verzet binnen Nederland tijdens de jaren 1940 – 1945.

10. Midway

Midway is gebaseerd op de slag om Midway tijdens de tweede wereldoorlog. In deze spannende film gaan de Amerikanen de strijd aan met de Japanners op zee. Tijdens de tweede wereldoorlog was de slag om Midway een belangrijk keerpunt in de oorlog. De Amerikaanse troepen waren zwaar in de minderheid tegen de Japanse soldaten, die er onconventionele tactieken op nahielden. 

Midway is een prima oorlogsfilm met heel wat actie, en soms wat voorspelbare keuzes. Heerlijk om ‘s avonds op de bank te kijken onder het genot van een biertje of een wijntje.

Wat vond je van dit artikel?

Alle 12 Naaktstranden in Noord-Holland

Top 10 Populairste Nederlandse Hiphop Artiesten