Top 10 Mooiste Nederlandse Vrouwen

Beeld: Instagram

Nederland is wereldwijd bekend om de prachtige vrouwen die daar geboren worden. Het stereotype is vaak eenvoudig: lang, blond haar, blauwe ogen en enigszins vol van buste.

Erg jammer, want de Nederlandse vrouw heeft zoveel meer te bieden dan dit enigszins afgezaagde stereotype en dat maken we jou in onderstaande lijst graag duidelijk. Dit zijn de top 10 mooiste Nederlandse vrouwen van het jaar 2020.

1. Sylvana IJsselmuiden

Beeld: Wikimedia / Sylvana IJsselmuiden

Er kan er maar één de mooiste zijn in een jaar en voor 2020 gaan we vol voor de beeldschone Sylvana IJsselmuiden. De op 24 november 1994 in Leeuwarden geboren Sylvana begon haar carrière bij SBS waarna ze ook nog opdrachten deed voor RTL4 en Omrop Fryslân deed. Grote bekendheid kreeg de Friese schone pas echt nadat ze voor online medium Dumpert het programma Dumpertreeten is gaan presenteren. Dankzij haar vrolijke karakter, liefde voor snelle auto’s en natuurlijk heerlijke voorkomen met recht de mooiste vrouw van Nederland in 2020!

2. Romee Strijd

Beeld: Instagram

De in 1995 geboren Romee Strijd zien we ook al langere tijd in dit soort lijsten terug. Niet vreemd natuurlijk aangezien ze al sinds 2015 de bijzondere eer heeft om als één van Victoria’s Secret Angels door het leven te gaan. Buiten dat doet de 1 meter 81 lange blondine met verleidelijke ogen veel werk voor merken als bijvoorbeeld Burberry, Calvin Klein, Louis Vuitton en Vera Wang. Aangezien ze nog maar 25 jaar is gaan we haar nog lang terugzien in verkiezingen van de mooiste Vrouw van Nederland!

3. Yolanthe Cabau

Beeld: Instagram

Op nummer 3 vinden we niet zomaar een vrouw maar zelfs eentje die al meerdere malen tot mooiste vrouw van Nederland uitgeroepen is waarmee ze deze eer vaker dan enige andere vrouw verkregen heeft. Cabau werd geboren op het Spaanse eiland Ibiza en is als kind samen met haar moeder, broers en zussen naar Nederland gekomen. De ex-vrouw van Wesley Sneijder moet dit jaar een tweetal andere dames voor zich dulden in de verkiezing tot mooiste Nederlandse vrouw maar met een derde plek is vanzelfsprekend ook helemaal niets mis!

4. Romy Monteiro

Beeld: Instagram

Dansen, zingen, acteren en presenteren. Is er iets wat de veelzijdige Romy Monteiro niet kan? Mogelijk is het wel met de paplepel ingegoten want ook moeder Antje Monteiro is een bekend gezicht op de Nederlandse televisie en podia. Hoe dan ook, dankzij haar Nederlands, Portugees en Angolese roots is Romy buiten dat alles ook nog eens een prachtige vrouw om te zien van wie Nederland nog enorm veel horen en hopelijk ook zien gaat.

5. Katja Schuurman

Beeld: Instagram

De bloedmooie krullenbol Katja Schuurman is al ruim 20 jaar de droom van vele mannen, jong en oud. Bekend geworden als Jessica Harmsen brak ze helemaal door toen ze samen met collega’s Guusje Nederhorst en Babette van Veen het zangtrio Linda Roos en Jessica vormde. Tijdens verkiezingen over de mooiste vrouw van Nederland wordt de naam van Katja bijzonder vaak genoemd en daarmee verdient ze de vijfde plek in deze lijst ook met recht!

6. Doutzen Kroes

Beeld: Instagram

Op nummer 6 vinden we de eerste Friese schone in deze top 10 mooiste Nederlandse vrouwen van 2020 en we hebben het natuurlijk over niemand minder dan de 34-jarige Doutzen Kroes. Doutzen is mogelijk één van de mooiste Nederlandse vrouwen ooit en staat al jarenlang aan de absolute wereldtop van de modellenwereld. Zo vroeg als in 2005 brak ze al door als model van Victoria Secret! Helaas voor iedereen onder ons die misschien wel dacht ooit een kansje te maken: Al sinds het jaar 2010 is ze gelukkig getrouwd met DJ Sunnery James Gorré.

7. Abbey Hoes

Beeld: Instagram

De op zes na mooiste vrouw van Nederland is de Rotterdamse actrice Abbey Hoes. Ondanks dat ze nog maar 26 jaar is heeft ze al vele televisierollen op haar genomen waarbij ze de harten van vele mannelijke kijkers veroverd heeft. Dat ze het niet alleen van haar uiterlijke schoon moet hebben blijkt wel uit het gegeven dat ze in 2017 een Gouden Kalf voor beste actrice in de wacht wist te slepen voor haar rol als Pattie Jagersma in de dramaserie Petticoat. We hopen dan ook nog lang van haar acteerkunsten te mogen genieten!

8. Jessie Jazz Vuijk

Beeld: Instagram

De mooiste Nederlandse vrouw van het jaar 2019 mag in de editie van 2020 natuurlijk niet achterwege blijven. Zeker niet als ze in 2015 nog de eretitel van Miss Nederland behaald heeft. En eerlijk is eerlijk: Jessie Jazz Vuijk verdient het absoluut ook om nog hoger op deze lijst te staan, net zoals zo ongeveer alle andere vrouwen hier, als we eerlijk zijn. Helaas zullen er soms harde keuzes moeten worden gemaakt en Jessie Jazz heeft het ons gemakkelijk gemaakt door te stellen dat we het allemaal verdienen. Volgend jaar weer hoger?

9. Zoey Ivory

Beeld: Instagram

Het leven lacht de zwoele Zoey Ivory toe. In 2016 werd ze uitgeroepen tot Miss Nederland en in 2017 won ze een belangrijke dansshow door driemaal de perfecte score te krijgen en zo 100.000 euro op te halen voor de Nederlandse Hartstichting. Wij weten niet hoe het voor jullie is maar wij zijn Zoey Ivory absoluut nog niet vergeten en hopen nog jarenlang haar naam in onze lijsten terug te zien.

10. Yasmin Karrsing

Beeld: Wikimedia / Rob Karssing

We gaan deze lijst vol vrouwelijk schoon van start met de Limburgse schoonheid Yasmin Karrsing. Al op 11-jarige leeftijd stond zij op het podium in de beroemde musical Annie en nu 15 jaar later kennen we haar vooral van haar rollen in films en series als Renesse, Flikken Maastricht en Baantjer. In 2019 deed ze mee aan Temptation Island en verleidelijk is ze zeker! De laatste jaren is Yasmin zelfs met een zangcarrière begonnen dus wij beginnen ons af te vragen of er iets is dat deze beeldschone artistieke duizendpoot niet kan.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 mooiste lettertypes voor sinterklaasgedichten

Top 10 beste rug oefeningen