Top 10 Mooiste Nederlandse Playboy Vrouwen

De mooiste Nederlandse vrouwen die in de Playboy hebben gestaan zijn stuk voor stuk plaatjes. Het bekende Amerikaanse mannen magazine is al tientallen jaren in Nederland te koop. En bij een Nederlandse editie horen ook Nederlandse schoonheden. Gelukkig hebben we in Nederland geen tekort aan mooie vrouwen.

In de Playboy staan is een hele eer voor veel vrouwen. Het was dan ook het eerste magazine die wat pikantere foto’s plaatste, maar dat wel deed met een bepaalde mate van elegantie. Hierdoor is de Playboy uitgegroeid tot een iconisch magazine die je overal ter wereld kon kopen. In Nederland zijn veel vrouwen (deels) uit de kleren gegaan voor dit blad. Dit zijn de top 10 mooiste Nederlandse vrouwen die in de Playboy hebben gestaan.

1. Katja Schuurman

Beeld: Playboy

Katja Schuurman werd bekend bij het Nederlandse publiek in 1994. Met haar mooie verschijning kwam ze terecht in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Katja Schuurman was, en is nog steeds te zien in verschillende programma’s, en was in veel bladen te zien. 

Haar eerste keer in de Playboy was in 2002, acht jaar na de start van haar carrière. Het blad was in veel winkels binnen een paar uur uitverkocht. In 2004 deed ze het nog een keer over, en verscheen nogmaals op de cover van de Nederlandse Playboy.

2. Tatjana Šimić

Beeld: Playboy

Tatjana Šimić was voor veel mannen één van de mooiste Nederlandse vrouwen op het witte doek. Miljoenen zagen Tatjana in Flodder, en ze was ook buiten de filmindustrie zeer actief. In de Playboy staan was voor de beeldschone Tatjana geen enkel probleem.

Tatjana stond niet eenmalig in de Playboy. De actrice heeft maar liefst

tien keer op de cover van het ultieme mannenblad gestaan. Ze was te bewonderen in de edities van december 1987, juni 1990, mei 1991, augustus 1992, november 1993, augustus 1995, november 1995, november 1996, februari 1999 en december 2012.

3. Lieke van Lexmond

Beeld: Playboy

Na de eerste keer in de Playboy in 2007 had Lieke van Lexmond de smaak te pakken. Ze vond het zo leuk om in het mannenblad te staan, dat ze in 2008 voor de tweede keer langskwam. Playboy vond dit ook prima, want de beeldschone actrice was een gigantisch succes voor het mannenblad. 

Waar ze tijdens haar eerste shoot nog in Nederland was, is haar tweede optreden in de Playboy op een exotische locatie opgenomen. Lieke mocht zelf kiezen waar de shoot plaatsvond. Ze had uiteindelijk gekozen voor de Seychellen, wat letterlijk resulteerde in hete en tropische foto’s in de Playboy.

4. Heleen van Royen

Beeld: Playboy / Muziek-en-lectuur.nl

Een schrijfster in de Playboy? Jazeker, en niet zomaar eentje, maar de beeldschone Heleen van Royen. Met haar shoot in de Playboy heeft Heleen van Royen heel mannelijk Nederland versteld doen staan en laten zien dat schrijven helemaal niet zo saai is. Het is dan ook niet heel opmerkelijk dat haar verschijning in het blad voor een impuls heeft gezorgd bij haar bekendheid. Haar foto’s in de Playboy stralen klasse uit, en wordt door veel mannen gezien als onbeschrijflijk, wat Heleen ook wel echt typeert. 

5. Daphne Deckers

Beeld: Playboy

Daphne Deckers was de eerste Nederlandse vrouw die als Bondgirl in een James Bond film speelde. Het was dan ook niet geheel onlogisch dat deze prachtige vrouw even later in de Nederlandse editie van de Playboy verscheen. 

Ze ging uit de kleren, en haar shoot was een groot succes. Het succes was zo groot, dat andere landen al snel volgden met een shoot van Daphne Deckers in de lokale Playboy. Wie wilt nou niet een echte bondgirl op de cover van een mannenblad zien.

6. Nicolette Kluijver

Beeld: Playboy

Dat televisie persoonlijkheden veelvuldig voor de Playboy zijn gevraagd is duidelijk. Ook presentatrice en actrice Nicolette Kluijver vond het leuk om in de Playboy te staan. Ten tijde van de shoot presenteerde ze Spuiten en Slikken. Het programma heeft Nicolette dan ook gevolgd tijdens de shoot. 

Toen Nicolette Kluijver in de Playboy verscheen, gingen de bladen als zoete broodjes over de toonbank. Dit kwam mede omdat de presentatrice in haar programma al bevestigde dat ze in de Playboy kwam.

7. Leontine Ruiters

Beeld: Playboy / Muziek-en-lectuur.nl

Heel Nederland keek maar al te graag naar Rad van Fortuin, en niet zozeer om de show, maar wel voor Leontine Ruiters. Deze dame ging in 1997 al uit de kleren voor de Playboy, in een tijdperk ver voordat het internet bestond. 

Het was dan voor velen ook een shock om de presentatrice te zien in het blad. Maar ze stond er goed op, en de editie met de vrouw van Marco Borsato was een doorslaand succes. Leontine Ruiters was op menig kamer te bewonderen aan de muur.

8. Rebecca Loos

Beeld: Playboy

De Spaans Nederlandse Rebecca Loos is bekend geworden als mediapersoonlijkheid en model. Maar veel Nederlanders kennen haar van de vermeende affaire met voetballer David Beckham. Ze heeft dan ook gebruik gemaakt van die publiciteit om zichzelf te profileren. 

Na haar carrière als presentatrice bij Shownieuws, kwam ze in 2006 in de Playboy te staan. Voor Rebecca Loos was dit niets nieuws, want ze had al ervaring met het poseren voor mannenbladen. Het resultaat was een prachtige shoot waarbij Rebecca straalde voor de camera.

9. Georgina Verbaan

Beeld: Playboy

Actrice Georgina Verbaan poseerde in 2004 voor de Playboy. Ze kwam in het blad terecht als bekende Nederlander, want op dat moment speelde ze in goede tijden, slechte tijden en was net de populaire film Costa! uit in de bioscoop.

Hoewel het blad goed verkocht, was Georgina Verbaan zelf achteraf niet tevreden over de shoot. Ze vond alles te geforceerd, en volgens haar hing er geen goede sfeer. Gelukkig was het eindresultaat prima, en heeft mannelijk Nederland genoten van de plaatjes van de actrice.

10. Mady Tims

Beeld: Playboy

Mady Tims heeft eigenhandig met haar feature in de Playboy korfbal op de kaart gezet als sexy sport. Door in het magazine te poseren wou Mady Tims laten zien dat korfbal helemaal niet saai is, en best spannend kan zijn. 

Dat is haar dan ook gelukt, in 2004 stond ze op de cover van de Playboy en liet ze aan heel Nederland haar lichaam zien. Waar de meeste dames al heel bekend waren, heeft Mady Tims ervoor gezorgd dat ook sporters steeds meer in het mannenblad verschenen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Populaire Reggae Liedjes Ooit

10 Verschillende Soorten Sokken