Top 10 Mooiste Nederlandse Voetbalsters

Beeld: Instagram / kikavanes

Vergeet het mannenvoetbal voorlopig maar, vrouwenvoetbal is hartstikke hot! Sinds Nederland in 2017 het EK in eigen land gewonnen heeft en in 2019 de finale haalde van het WK is het vrouwenvoetbal populairder dan ooit.

Voetbalscholen voor meisjes schieten als paddenstoelen uit de grond en er is geen sport die harder groeit. Natuurlijk kan er van meer genoten dan enkel de schoonheid van het spel.

En daarom vroegen wij ons af wie nu de schoonste dames op het veld zijn. Benieuwd naar wie dit zijn? Dat lees je hieronder in de top 10 mooiste Nederlandse voetbalsters.

1. Naomi Pattiwael (22 jaar)

Beeld: Instagram / naomipattiwaell

We trappen deze voetballijst af met de mooie Naomi Pattiwael. Naomi viert op 21 juli haar verjaardag en is in 1998 geboren in het Limburgse Maastricht. Sinds 2018 speelt Naomi Pattiwael bij PSV waar ze als aanvallende middenvelder het spelbeeld bepaalt.

Ze is nog niet geselecteerd voor de Oranje Leeuwinnen maar speelt wel al voor de Nederlandse selectie onder 23 jaar voor wie ze in 6 wedstrijden 2 goals gescoord heeft.

2. Daniëlle van de Donk (28 jaar)

Beeld: Flickr / James Boyes

De op 5 augustus in Valkenswaard geboren Daniëlle van de Donk speelde in het legendarische Nederlandse vrouwenelftal dat in 2017 de wereld verbaasde door de finale van het Europees Kampioenschap te winnen.

Daniëlle stond iedere wedstrijd in de basis en werd in de halve finale zelfs uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Anno 2020 speelt ze haar wedstrijden voor de Engelse topclub Arsenal WFC waarmee ze in 2018/2019 de Engelse titel won.

3. Dominique Janssen (25 jaar)

Beeld: Instagram / dominiquejanssen_nl

Nog een speelster die onderdeel was van het winnende Oranje is Dominique Janssen. Alhoewel ze zelf geen wedstrijden gespeeld heeft staat dat toch maar mooi op haar CV. Dominique staat buiten het veld bekend om haar prachtige bos krullen en innemende lach.

Binnen het veld is ze een gewaardeerde middenvelder die waardoor al vele aanvalsters badend in het zweet wakker zijn geworden. Tot 2019 was ze teamgenoot van Daniëlle van de Donk bij Arsenal WFC maar inmiddels speelt ze voor het Duitse VfL Wolfsburg.

4. Merel van Dongen (27 jaar)

Beeld: Instagram / merel23

Beauty en de brains, Merel van Dongen heeft het allemaal. Summa cum laude heeft ze haar Bachelor of Arts behaald waardoor ze haar focus nu volledig op voetbal kan leggen en dat doet ze onder de Spaanse zon bij Atlético Madrid. Daarvoor speelde e samen met haar levenspartner Ana Romero voor Real Betis Sevilla.

Ze heeft inmiddels 41 interlands op haar naam staan en heeft als verdediger toch mooi nog eens een doelpunt mee kunnen pikken. In de met 2-0 verloren finale van het WK 2019 zat ze tot haar grote teleurstelling de gehele wedstrijd op de bank.

5. Kika van Es (28 jaar)

Beeld: Instagram / kikavanes

Met haar blonde haren en felblauwe ogen is de oer-Hollandse Kika van Es een sprankelende verschijning op de voetbalvelden.

Alhoewel ze in 2017 aangaf toch anti-Ajax te zijn verbaasde ze de voetbalwereld door een jaar later toch voor de Amsterdamse club te tekenen maar een jaar later maakt ze alweer bekend de hoofdstad om te ruilen voor de Engelse havenstad Liverpool, waar ze inmiddels samen met landgenote Inessa Kaagman voor Everton speelt.

Kika van Es was als linksback basisspeelster in de gewonnen finale van het EK 2017 en heeft in totaal maar liefst 64 caps behaald.

6. Anouk Dekker (33 jaar)

Beeld: Instagram / anoukdekker86

Marieke Anouk Dekker zoals ze voluit heet, is op 15 november 1986 in Almelo ter wereld gekomen. Met haar 1,83 meter is ze lange tijd een rots in de branding geweest voor het Nederlands elftal waarvoor ze al ruim 80 wedstrijden heeft gespeeld.

Tijdens het EK 2017 blonk ze steevast uit en eindigde zodoende ook in het elftal van het toernooi. Ook in lijstjes met mooiste voetbalvrouwen staat ze steevast als één van de eerste namen op het formulier!

7. Jackie Groenen (25 jaar)

De goedlachse Jackie Groenen is even intelligent als dat ze knap is en bewijst dat door een studie rechten te volgen aan de Universiteit van Tilburg. Met Johan Cruijff als grote voorbeeld is het niet meer dan logisch dat Jackie met nummer 14 speelt als aanvallende middenvelder.

Jackie stond in de basis tijdens de gewonnen Ek-finale en scoorde in de halve finale van het WK 2019 het enige doelpunt van de wedstrijd. In de lijst met top 10 vrouwen met de mooiste lach neemt Jackie vermoedelijk de eerste plek in beslag!

8. Jill Roord (23 jaar)

Beeld: Instagram / jillroord

De 23-jarige en bijzonder schattige Jill Roord speelt sinds 2019 bij de dames van Arsenal. In de beginjaren van de Eredivisie Vrouwen speelde Jill voor topclub FC Twente waarmee zij drie kampioenschappen op rij gewonnen heeft, waarna ze Enschede verlaten heeft voor München.

In de Champions League voor vrouwen scoort Jill Roord er lustig op los met 18 doelpunten in slechts 31 wedstrijden.

9. Lieke Martens (27 jaar)

Beeld: Instagram / liekemartens

Lieke Martens heeft de voetbalwereld aan haar voeten. De knappe verschijning uit het Limburgse Bergen speelt sinds 2017 voor de Spaanse topclub FC Barcelona. 2017 was sowieso al het beste jaar uit haar carrière met tal van prijzen.

Leest u mee? Europees Kampioen, beste speelster van het toernooi, Europees voetbalster van het jaar en beste voetbalster ter wereld!

Alsof dat nog niet genoeg was kreeg ze niet veel later nog een relatie met Benjamin van Leer, de keeper van Sparta Rotterdam. Voetbalminnend Nederland hoopt nog vele jaren van haar kwaliteiten en verschijning te mogen genieten.

10. Anouk Hoogendijk (35 jaar)

Beeld: Instagram / anoukhoogendijk

De laatste en oudste op de lijst van Nederlands’ mooiste voetbalvrouwen maar velen zijn het er unaniem mee eens dat Anouk Hoogendijk absoluut de mooiste van allemaal is. Anouk Hoogendijk stond aan de bakermat van het Nederlandse voetbalsucces en heeft meer dan 100 interlands gespeeld.

Kort voor het Europees hing ze haar voetbalschoenen en blijkbaar ook wel meer aan de wilgen want Anouk is hedendaags vaak als lingeriemodel terug te vinden op Instagram. Tevens is deze alleskunner ook nog reporter en analist bij diverse voetbalprogramma’s. En dat zien we maar al te graag.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Duitse Veilingwebsites

Top 10 Meest Populaire Alcoholische Drankjes