Top 10 Mooiste Nederlandse Modellen

Nederland is in verhouding weliswaar een klein landje, maar toch timmeren we stevig aan de weg in de wereld van de internationale foto- en fashionmodellen. Nederlandse dames hebben blijkbaar iets, dat internationaal goed in de markt ligt, waardoor ze veelgevraagde talenten voor uiteenlopende modellenklussen zijn.

Om op dit vlak wereldwijd naam te kunnen maken spreekt het natuurlijk voor zich dat je over een meer dan verzorgd uiterlijk dient te beschikken. De onderstaande toplijst met beeldschone dames voldoet dan ook met gemak aan die eis.

Maar welke Nederlandse modellen zijn nu eigenlijk de mooisten? We deden een verre van objectief onderzoek en kwamen uit op het onderstaande tiental.

1. Doutzen Kroes

Beeld: Instagram / doutzen

De in Giekerk, Friesland geboren Doutzen begon op 18-jarige leeftijd haar professionele modellencarrière via het Amsterdamse bureau Paparazzi Model Management.

Al snel werd duidelijk dat ze goed in de markt lag, waardoor ze in betrekkelijk korte tijd internationaal doorbrak. De zaken gingen zelfs zo goed voor de Friesin, dat ze zich sinds 2008 tot de vijf best betaalde modellen ter wereld mag rekenen.

Naast het lopen van diverse modeshows voor klinkende namen als Gucci, Ralph Lauren en Viktor & Rolf, was ze ook het gezicht van enkele parfumlijnen van Calvin Klein. Het meeste geld verdiende ze echter dankzij haar contracten met Victoria’s Secret en L’Oreal.

2. Romee Strijd

Beeld: Instagram / romeestrijd

In 2014 brak Romee internationaal door, toen ze een van de nieuwe gezichten van de Victoria’s Secret Fashion Show werd. Het jaar daarna werd ze door Victoria’s Secret gepromoveerd tot een van de officiële Angels van dit lingeriemerk.

Romee heeft tijdens haar modellencarrière voor tal van klinkende internationale merknamen gewerkt. Enkele daarvan zijn Calvin Klein, Louis Vuitton, Yves Saint Laurant en Prada.

Sinds 2010 heeft ze een vaste relatie met Laurens, de zoon van EO-presentator Bert van Leeuwen. Het tweetal trouwde in 2018 en werd twee jaar later de trotse ouders van dochter Mint.

3. Sharon Pieksma

Beeld: Instagram / sherpieksma

Sharon Pieksma heeft eigenlijk twee carrières, die naast elkaar lopen. Ze is namelijk niet alleen maar actief als model, maar kan ook als dj geboekt worden. In 2013 deed ze op 18-jarige leeftijd mee aan het tv-programma “Holland’s Next Topmodel”, maar eindigde ze uiteindelijk als twaalfde.

In 2019 nam ze revanche tijdens het RTL 4 programma “Hunting for the Crown”, dat ze wel wist te winnen. Hierdoor werd ze gekroond tot Miss Nederland 2019 en was ze onze vaderlandse afgevaardigde tijdens Miss Universe 2019. Daar wist ze helaas niet de top 20 te bereiken.

4. Kim Feenstra

Beeld: Instagram / k2im

In 2006 deed de toen 20-jarige Kim mee aan het tv-programma “Holland’s Next Topmodel”. Ze wist de jury van haar kwaliteiten te overtuigen en ging er met de hoofdprijs vandoor: een modellencontract ter waarde van 50.000 euro en een covershoot voor het tijdschrift Glamour.

In de jaren daarna doorliep ze een internationale modellencarrière, die vanwege meerdere controverses rond haar persoontje af en toe een deukje opliep. Naast haar modellenwerk maakte Kim ook naam als actrice. Ze had rollen in diverse Nederlandse tv-series en films.

5. Robin Hölzken

Beeld: Instagram / robinholzken

Voor Robin Hölzken werd een droom werkelijkheid toen het team van Victoria’s Secret haar foto’s op Instagram ontdekte en men haar uitnodigde voor deelname aan een promotiecampagne.

Op dat moment was deze Nederlandse schoonheid al actief als model via het befaamde bureau Elite Model Management. Na haar klus voor Victoria’s Secret kwam ze internationaal veel meer in de schijnwerpers te staan.

Om op dat gebied volop haar kansen te kunnen benutten verhuisde ze op 19-jarige leeftijd naar New York. Het grote voorbeeld van Robin is topmodel Adriana Lima.

6. Maike van Gorp

Beeld: Instagram / maikevangorp

Een ieder die geregeld tv kijkt zal Maike van Gorp vast en zeker herkennen. Door de jaren heen speelde ze namelijk kleine en grotere rollen in allerlei verschillende reclamefilmpjes.

Daarnaast timmert ze stevig aan de weg als internationaal model en is ze ook beschikbaar voor allerlei verschillende presentatieklussen.

Kortom een fraaie brunette, die multifunctioneel inzetbaar is, waardoor we ongetwijfeld ook de komende jaren nog regelmatig nieuwe dingen van haar zullen zien.

7. Joëlle Witschge

Beeld: Instagram / joellewitschge

Vader Richard Witschge maakte furore als voetballer en dochter Joëlle scoorde de ene na de andere opdracht als internationaal topmodel. Ondanks het feit dat ze als model goed op haar figuur moet blijven letten houdt deze Hollandse blondine absoluut van lekker eten. Daarnaast is ze gek op dieren en mode.

Joëlle heeft in het verleden enige tijd een relatie met zanger Waylon gehad. Inmiddels is ze getrouwd met voetballer Dave Bulthuis en is ze de trotse mama van zoontje Rio.

8. Chelsey Weimar

Beeld: Instagram / chelsey_weimar

Chelsey Weimar werd een nationale bekendheid toen ze in 2012 op 15-jarige leeftijd de winnaar van de realityshow The Face werd. Daarmee scoorde ze de hoofdprijs: een internationaal modellencontract en een reclamecampagne voor L’Oreal Paris.

Wat volgde was een sprankelende carrière in Europa én Amerika. Ze werd uiteindelijk ook een van de gezichten van de pink-collectie van Victoria’s Secret. Enige tijd geleden ging het gerucht dat Chelsey het nieuwe liefje van filmster Leonardo di Caprio zou zijn.

Zelf ontkent ze dit, maar geeft ze wel toe dat ze hem als een goede vriend beschouwt.

9. Malou van der Tas

Beeld: Instagram / malou.maud

De oorspronkelijk uit Apeldoorn afkomstige Malou van der Tas werkte meerdere jaren als model, maar is vandaag de dag vooral actief met haar eigen modellenbureau Malou Model Management. Een van de specialiteiten van dit bureau is het begeleiden van modellen met welgevormde rondingen.

Naast deze zakelijke activiteiten is de mooie blondine ook al enige jaren de vriendin van voormalig voetballer Edgar Davids. Samen met hem heeft ze inmiddels 2 kinderen.

10. Imaan Hammam

Beeld: Instagram / imaanhammam

Stel je voor, je loopt rond op het Centraal Station in Amsterdam en een wildvreemde spreekt je aan en belooft je een glansrijke modellencarrière. Raar? Dat was precies wat de toen nog maar 13 jaar oude Imaan Hamman overkwam.

Mede dankzij dit initiatief van modellenscout Marit Simons wist deze exotisch uitziende Nederlandse dame in 2014 definitief internationaal naam te maken door een show voor modeontwerper Jean Paul Gaultier te lopen.

Daar bleef het niet bij. In datzelfde jaar schitterde ze op de cover van het Amerikaanse tijdschrift Vogue en was ze een van de modellen bij de Victoria’s Secret Fashion Show.

Wat vond je van dit artikel?

Hoe snel groeit haar?

Top 10 Meest Populaire Nederlandse Kinderliedjes