Top 10 Mooiste Liedjes Van Zangeres Anouk

Dat de mooiste liedjes van zangeres Anouk niet meer weg te denken zijn uit de hitlijsten is wel duidelijk. Sinds haar doorbraak in de muziek in 1997 heeft de Nederlandse zangeres nummer na nummer geproduceerd die in de prijzen zijn gevallen. Ze schrijft haar nummers zelf, en is een echt muzikaal talent. Ze wordt dan ook gezien als de beste rockzangeres van Nederland. 

Anouk maakt een combinatie van opzwepende rocknummers, maar weet ook haar weg te vinden in diepgaande liedjes. Ze heeft meegedaan aan het Eurovisiesongfestival, en een award gewonnen voor beste single van het jaar. Dit zijn de top 10 mooiste liedjes van zangeres Anouk.

1. Lost

Op nummer 1 staat het nummer Lost. Deze gevoelige ballad heeft een diepe betekenis, en komt voort uit Anouk’s eigen ervaringen. De tekst van Lost gaat over een grote liefde die er niet meer is. 

Het nummer is een stuk rustiger dan veel andere liedjes die Anouk heeft gemaakt, maar de unieke sound en tekst zorgt ervoor dat Lost het mooiste liedje van de zangeres is geworden. Met teksten als ‘If roses are meant to be red. And violets to be blue. Then why isn’t my heart meant for you?’ is het nummer heel herkenbaar en een terechte nummer 1 in de top 10.

2. Nobody’s Wife

Op de tweede plaats staat het nummer die definitief zorgde voor de doorbraak van Anouk in 1997. Nobody’s Wife is een heel mooi nummer wat de perfecte balans tussen rock en pop weet te leggen. Alles wat Anouk uniek maakt, was direct bij dit nummer te beluisteren, en was een hit tot ver buiten de Nederlandse grenzen.

Het nummer toont de gevoelens en de emoties waar Anouk mee te maken heeft. En dat zorgt ervoor dat dit nummer één van de mooiste is die ze heeft gemaakt.

3. Michel

Michel van Anouk stond 15 weken lang in de top 40, en is een prachtig, diepgaand nummer van de Nederlandse zangeres. Ook dit nummer gaat over de liefde, en is een onderwerp dat Anouk raakt en waar ze graag over schrijft. 

Het nummer uit 2000 is terug te horen op haar album Urban Solitude, en was samen met R U kiddin’ Me een groot succes. ‘We walked the street to the beat. Hand in hand you and me. Smiling faces so in love. Hoping that they all could see.

4. Girl

Het in 2000 uitgebrachte Girl, wat te vinden is op het album Hotel New York, is een uitstekend nummer en prima combinatie tussen pop en rock van Anouk.

De gevoelens van Anouk stonden centraal in het schrijven van dit nummer, en het resultaat is een prima plaat die lekker wegluistert.

Girl deed het uitstekend in de hitlijsten, en stond maar liefst 26 weken lang in de Nederlandse Top 40.

5. Three Days In A Row

Dat de Hollandse Queen of Rock ook andere soorten nummers kan perfectioneren, bewees ze in 2009 maar weer eens met Three Days In A Row. Dit nummer, wat op haar album For Bitter Or Worse uitkwam, is een perfecte combinatie tussen rock, blues en diepgaande lyrics. Het nummer gaat over de eerste ontmoeting tussen Anouk en haar toenmalige vriend, rapper Unorthadox.

Het nummer was razend populair in 2009, en het werd meer dan 22 miljoen keer op de radio beluisterd in de eerste week. In de Nederlandse Top 40, en in de Single Top 100 stond ‘Three days in a row’ 4 weken lang op nummer 1.

6. Birds

Birds was het nummer van Anouk als inzending voor het Eurovisiesongfestival in 2013. Met Birds behaalde Anouk de 6e plek in de eerste halve finale van het songfestival en daarna eindigde het in de finale op de 9de plek.

Het nummer gaat over haar verleden, en de manier waarop de wereld en jezelf dagelijks kan veranderen. Tijdens het Eurovisiesongfestival behaalde het nummer de eerste plaats in de Single Top 100, en stond het een hele tijd op de 3e positie in de Nederlandse Top 40.

7. For Bitter Or Worse

For Bitter or Worse is de titelsong van de Nederlandse film De gelukkige huisvrouw. Het liedje gaat over een verbroken relatie. For Bitter Or Worse van Anouk wordt gezien als een nummer waar haar majestueuze stem tot haar recht is gekomen, en we de volle kracht van Anouk hebben kunnen ervaren.

For Bitter Or Worse is ook de naam van het gelijknamige album waar dit nummer op voorkomt. Anouk schreef de songs voor dit album samen met zanger Tjeerd Bomhof.

8. One Word

One Word is een van de gevoeligste nummers die Anouk heeft uitgebracht. Het gaat over de onmacht die een mens voelt wanneer een persoon die dicht bij je hart staat zich het leven ontneemt. Met teksten als ‘Now you’re, you’re a star in heaven’ neemt Anouk persoonlijk afscheid, en liet ze aan de hele wereld zien wat het precies met haar deed. 

Het nummer One Word kwam in 2004 uit op haar album Hotel New York. One Word stond 20 weken in de Top 40, en behaalde de achtste plaats in de Single Top 100. 

9. Sacrifice

Het rustige nummer Sacrifice van Anouk kwam in 1998 uit, en wordt gezien als een echte klassieker van de zangeres. Het gaat over een verbroken relatie, de behoefte aan vrijheid en de zorgen die dat met zich mee brengt. Het nummer verscheen op haar debuutalbum Together Alone uit 1997, maar werd pas in 1998 als single uitgebracht. 

In deze rustige ballad wordt Anouk enkel begeleid op de akoestische gitaar. Het liedje behaalde de 6e positie in de Single Top 100 en de 7e positie in de Nederlandse Top 40.

10. R U kiddin’ Me

Anouk heeft R U kiddin’ Me in 1999 samen geschreven met Bart van Veen. R U kiddin’ Me kwam op nummer 2 binnen in de Nederlandse Top 40 en op nummer 3 in de Single Top 100.

Dit nummer was origineel als ballad geschreven, maar Anouk koos er uiteindelijk voor om het hele liedje in rockformaat uit te brengen. Opvallend is dat dit populaire nummer van Anouk pas in 2014 voor het eerst in de Top 2000 was te horen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Familiecampings Van Nederland

Top 10 handigste gadgets voor in de auto tijdens je vakantie