Top 10 Mooiste Hondenrassen Ter Wereld

Ieder ras heeft z’n eigen charme, maar de mooiste hondenrassen zijn echte pareltjes. Natuurlijk is schoonheid en het favoriete hondenras zeer subjectief, maar een aantal rassen steken er met kop en schouders bovenuit. Sommige hondenrassen zien er nogal vreemd uit zoals de pug met z’n platte kop of bulldogs met hun schattige, maar aparte vorm.

De vriendelijkheid en het karakter van een hond zijn zeer belangrijk, maar vaak speelt het uiterlijk van de hond ook een rol. We hebben daarom ook de tien mooiste rassen op een rijtje gezet, gebaseerd op wat mensen zien als de mooiste hondenrassen. Ze stralen wanneer ze aan het wandelen zijn, en staan regelmatig te poseren voor foto’s. Dit zijn de top 10 mooiste hondenrassen.

1. Siberische Husky

De blauwe ogen van de Siberische husky zijn betoverend waarbij het lijkt alsof ze diep in je ziel kijken. Deze mooie honden komen van oorsprong uit de koudere gebieden, en hebben een gelijkenis met wolven.

De vacht is zacht, en de honden lopen zeer elegant over straat met een bepaalde mate van trots. Daarnaast is een husky loyaal, en zitten ze soms vol met kattekwaad. Voor veel mensen is de Siberische husky het mooiste hondenras ter wereld, en een plaatje om naar te kijken.

2. Shiba Inu

Het Japanse ras lijkt alsof ze regelrecht uit een film gewandeld zijn. Ze hebben een prachtige kop, met een strakke, nette vacht. Het krullende staart maakt het beeld van de Shiba Inu helemaal compleet. De honden zijn dan ook zeer geliefd bij mensen die van een mooie, trouwe hond houden.

De honden kunnen verschillende kleuren hebben, die er ieder voor zorgen dat je een unieke hond hebt. Ze zijn wel zeer territoriaal, kunnen goed alleen zijn en houden er niet van om de aandacht van het baasje met andere honden te delen. 

3. Chow Chow

De Chow Chow is een groot hondenras met een mooie uiterlijk die vaak vergeleken wordt met een leeuw. Dit komt vanwege het feit dat de grote bos met haren rondom het hoofd op die van een leeuw lijken. Daarnaast kunnen ze ook nog eens heel schattig kijken met hun lieve oogjes.

Aan de buitenkant ziet het ras er prachtig uit, maar de honden zijn niet voor iedereen geschikt. Ze zijn wat meer op zichzelf, en hebben minder aandacht nodig dan andere soorten honden. Maar je krijgt er wel een trouwe hond voor terug.

4. Malteser

Maltesers zijn kleine hondjes die voornamelijk een witte vacht hebben. De hondjes lopen heel erg schattig, zeker wanneer het een beetje waait. In de wind zien ze er namelijk heel erg trots uit, en lopen met een zekere charme.

Daarnaast hebben maltesers ook een heel vriendelijk karakter, en begroeten het liefste iedereen die ze tegenkomen. Met het juiste ritme om de vacht te onderhouden, heb je een prachtig hondje in huis.

5. Golden Retriever

Als we het hebben over een echte familiehond, dan bedoelen we natuurlijk de golden retriever. De goedzakken onder de honden houden van iedereen, en hebben een glimlach waarvan je hart smelt.

De slimme en loyale golden retrievers houden van aandacht, en ze kunnen een hoop gekke gezichten trekken. Golden retrievers zijn vrienden van iedereen, en een lekkere zachte vacht waar je niet vanaf kunt blijven. 

6. Papillon

De papillon is frans voor vlinder, en het hondenras doet dan ook vol met elegantie die naam eer aan. De honden zijn te herkennen aan de oortjes die lijken op vleugels. Het is een klein ras die een zekere mate van trots uitstraalt wanneer ze rondlopen. De honden hebben verschillende kleuren, maar de combinatie van wit en verschillende tinten bruin komt veel voor. Dit slimme ras is gemakkelijk te trainen, en bovendien zijn de hondjes heel erg snel. 

7. Saluki

Een Saluki ziet er heel erg majestueus uit wanneer ze volledig rechtop staan op vier poten. Ze hebben een spits hoofd, lang en slank lichaam, met daarbij een elegante staart. Saluki’s zijn ook nog eens heel erg snel en zitten bomvol met energie.

Het ras staat bekend om zijn snelheid, en de honden zijn dan ook in hun element wanneer ze keihard kunnen rondrennen op een groot terrein. Van nature zijn ze aanhankelijk, en komen regelmatig bij de baas om een aai vragen. 

8. Bichon frise

Een bichon frise is een klein hondje met een wolachtige vacht. Ze zien er heel erg schattig uit met een rond gezichtje en lief staartje. Zeker wanneer het ras net naar de trimmer is geweest, zien ze er uit als lopende wolkjes.

Het is een populair ras, vanwege de grootte van de hond waardoor hij makkelijk mee te nemen is. Bovendien zijn de honden hypoallergeen, waardoor ook mensen met een allergie deze hondjes kunnen houden. Combineer dit met het energieke, en soms wat stuntelige gedrag van de bichon frise en het is snel duidelijk waarom veel mensen van ze houden.

9. Doberman pinscher

Een doberman pinscher kan het best omschreven worden als een krachtige hond met een gespierd lichaam die een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Voor buitenstaanders is het een gevreesde waakhond, maar bij familie een lieve, en zorgzame hond.

Doberman’s zijn knuffelberen en waakhonden in één. Ze houden de wacht, en hebben een sterke uitstraling. Ze hebben een mooie vacht, met vaak een combinatie van zwarte en bruine kleuren. De dieren zijn makkelijk te trainen, en gaan verrassend goed om met kleine kinderen.

10. Dalmatiër

Dalmatiërs kennen we natuurlijk allemaal van de bekende Disney film. Het is ook uitgegroeid tot een prachtig en iconisch ras die gemakkelijk te herkennen is op straat vanwege hun witte vacht met zwarte stippen. Geen enkele dalmatiër is hetzelfde, en ze hebben allemaal een uniek patroon. Het zijn zeer fotogenieke honden die met gemak een tijdje kunnen stilzitten om te poseren voor de perfecte foto.

Wanneer je een dalmatiër in huis hebt kun je een zeer energieke hond verwachten die veel beweging nodig heeft. Ze houden ervan om te rennen en zijn dan ook perfect voor mensen die regelmatig buiten gaan sporten. Dalmatiërs zijn loyale honden die houden van hun baas, en af en toe een beetje kattenkwaad uithalen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Beste Engelse Automerken

Top 10 Snelst Groeiende Steden Van Nederland