Top 10 Mooiste Eilanden Ter Wereld

Eilanden hebben in veel gevallen op zich al iets magisch. Ze bevinden zich – soms ver verwijderd – van het vaste land, waardoor het leven er een ander tempo lijkt aan te nemen. Op tal van eilanden draagt de al dan niet ongerepte natuur bij aan de schoonheid van de locatie.

In sommige gevallen is die schoonheid zelfs zo tekenend, dat toeristen puur om die reden het eiland bezoeken. Hieronder tref je in dat kader de 10 mooiste eilanden ter wereld aan.

1. De Malediven

Gelegen in de Indische Oceaan, bestaat deze magische archipel uit meer dan 1000 koraaleilanden. De stranden, lagunes, koraalriffen en het zeeleven van de Malediven zijn van een buitengewone schoonheid, die eigenlijk niet in woorden kan worden uitgedrukt.

De witte stranden zijn er een definitie van schoonheid. Het is een van de beste plekken op aarde om van het helderste, blauwste water te genieten. De archipel is de thuisbasis van 70 verschillende soorten koraal en een overvloed aan zeeleven.

Je kunt er zelf het rijke onderwaterleven in boten met glazen bodems ervaren. Wil je alle pracht en praal van bovenaf bekijken, boek dan een tocht met een watervliegtuig.

2. Bora Bora, Frans Polynesië

Bora Bora is het beroemdste en mooiste eiland van Frans-Polynesië. Dit komt mede omdat het wereldwijd een van de meest geliefde bestemmingen is voor een huwelijksreis. De witte zandstranden van Bora Bora kunnen surrealistisch aanvoelen.

Het water rondom het eiland bevat levendige tinten turquoise, smaragdgroen en blauw. Daarnaast zijn de uitzichten op de lagunes legendarisch. Bora Bora is ook een paradijs voor watersportliefhebbers, want je kunt er onder meer jetskiën, duiken, snorkelen en tochtjes op een waterfiets maken.

3. Palawan, De Filipijnen

Palawan is zonder twijfel het meest pittoreske eiland van de Filippijnen. De kustlijn ervan strekt zich uit over 2.000 kilometer, waardoor je er tal van ongerepte stranden met kristalhelder water tegen kunt komen.

Palawan is de thuisbasis van een van de zeven nieuwe natuurwonderen van de wereld: de 8 kilometer lange ondergrondse rivier Puerto-Princesa, die daarmee de langste bevaarbare ondergrondse rivier ter wereld is.

Daarnaast beschikt het eiland over regenwouden, mangroven, verschillende rivieren, beken, meren en watervallen, die gezamenlijk het perfecte plaatje van een paradijselijk eiland opleveren.

4. Galapagos Eilanden, Ecuador

De Galapagos Eilanden liggen in de Stille Oceaan, op 1.000 kilometer van de Ecuadoraanse kust. Het is een unieke archipel, die uit 18 grote, 3 kleinere, en meer dan 100 mini-eilandjes bestaat. Veel van die eilanden hebben nog steeds hun oorspronkelijke vorm, omdat ze niet door mensen zijn aangetast.

De eilandengroep is onder meer de thuisbasis van schildpadden, leguanen, pelsrobben, pinguïns en haviken, die in veel gevallen endemische soorten zijn. Daarnaast staan de Galapagos Eilanden bekend om hun prachtig witte stranden en hun turkooisblauwe water.

5. Santorini, Griekenland

Santorini is waarschijnlijk het allermooiste eiland van Griekenland. Het staat vooral bekend om zijn magische zonsondergangen. Ook de stranden van Santorini zijn een plaatje. Ze bestaan uit wit, zwart en rood zand en grenzen aan helder water.

Alles bij elkaar opgeteld is het eiland een prachtige mix van wonderen, die zowel door de mens als door de natuur zijn geschapen. De schitterende witgekalkte gebouwen die je in de kliffen van Santorini aantreft, vormen een visuele traktatie voor de bezoekers. Mede om die reden is het een waar paradijs voor fotografen.

6. Kreta, Griekenland

Kreta is het grootste en een van de mooiste eilanden van Griekenland. Het eiland staat onder meer bekend om haar ruim 1.000 kilometer lange kustlijn, waar je talrijke paradijselijke stranden met helder water aantreft. Het landschap omvat verder veel ravijnen en kliffen en enkele hoge bergketens.

Het is tevens een ideale plek voor watervalliefhebbers, want op dit in hoogte variërende eiland kun je er letterlijk honderden aantreffen. Daarnaast staat Kreta bekend om haar rijke plantenleven. Er groeien namelijk meer dan 2.000 verschillende soorten planten, waarvan je ruim 300 soorten nergens anders ter wereld aan zult treffen.

7. De Seychellen

De Seychellen bevinden zich in de Indische Oceaan, aan de oostkust van Afrika. Het is een adembenemend mooie archipel, die uit 115 eilanden bestaat.

Tijdens je bezoek kun je niet alleen parelwitte zandstranden en kristalhelder zeewater verwachten, maar ook een prachtige natuur, die onder meer bestaat uit 2.000 plantensoorten, 1.000 soorten vissen en 12 soorten endemische vogels.

Daarnaast beschikt de eilandengroep over koraalriffen, die nog perfect intact zijn. Alsof dat alles nog niet genoeg is, verwijzen we je ook graag specifiek naar het eiland Mahe, waar je de indrukwekkende Morne Seychellois aantreft. Dat is met 905 meter de hoogste berg van de eilandengroep.

8. Bali, Indonesië

Bali is de meest populaire toeristische bestemming van Indonesië. Het is ook meteen een van de mooiste eilanden ter wereld. Bali staat wereldwijd bekend om z’n geschiedenis, spiritualiteit en uiteraard ook om de schilderachtige landschappen.

Dit magische eiland is de thuisbasis van weelderige tropische bossen, iconische rijstterrassen, keiharde vulkanische heuvels, prachtige koraalriffen, watervallen en ongerepte stranden. Op het spirituele eiland kun je ook allerlei tempels tegenkomen, die in grootte en vorm variëren.

Deze tempels staan wereldwijd bekend om hun unieke, eeuwenoude architectuur. Bovenal staat het eiland bekend om haar uiterst vriendelijke bevolking, dat toeristen altijd hartelijk verwelkomt.

9. Fiji

Fiji is een van de meest schilderachtige archipels in het zuiden van de Stille Oceaan. Het bestaat uit 332 eilanden. Slechts een derde daarvan is bewoond. Het toerisme is de ruggengraat van de economie van Fiji.

Dit gebied heeft alles wat een strandliefhebber zich kan wensen: prachtige lagunes, koraalriffen en met palmen gevulde witte zandstranden. Daarnaast beschikt Fiji over weelderige regenwouden en torenhoge pieken. De natuurrijke wereld van van de eilandengroep herbergt ook tal van adembenemende watervallen. De mooiste daarvan is de Tavoro waterval.

10. Moorea, Frans Polynesië

Dit verbluffend mooie eiland ligt vlakbij Tahiti. Het wordt omgeven door een helderblauwe lagune en staat bekend om zijn prachtige bergtoppen, weelderige heuvels en zandstranden. De berg- en heuvelachtige delen van dit eiland zijn ideaal voor wandeltochten, die zowel voor getrainde als ongetrainde wandelaars geschikt zijn.

De waterwereld van Moorea bestaat naast strand en lagune, ook uit enkele bescheiden watervallen. Aan de noordkant van het eiland tref je de adembenemend mooie, 3 kilometer lange Opunohu Bay aan. Het is een plek die je gewoonweg niet mag missen als je Moorea bezoekt.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Gevaarlijkste Slangen Ter Wereld

Top 10 Landen Waar Het Meeste Kaas Wordt Gegeten