Top 10 Mooiste Bezienswaardigheden in Cádiz

Met zijn zandstranden, geschiedenis, cultuur en het heerlijke weer is Cádiz een van de beste plaatsen om in Spanje te bezoeken. Op de kaart ligt Cádiz in de zuidwestelijke hoek van Spanje, net boven Portugal.

Het is een havenstad die zijn portie geschiedenis en cultuur heeft gekend. Om te beginnen is Cádiz de oudste voortdurend bewoonde stad van Europa. De Romeinen bouwden hier meer dan 2.000 jaar geleden een nederzetting, en ze heeft in het centrum van de Spaanse en Europese geschiedenis gestaan.

Op slechts twee en een half uur met de trein van Madrid is Cádiz bovendien perfect voor een weekendje weg. Of je nu de stranden wilt bezoeken, de cultuur wilt opsnuiven, of gewoon van de stad wilt genieten, wij hebben een aantal van de meest bijzondere dingen om te doen in Cádiz voor je op een rij gezet!

1. Jerez de la Frontera

Jerez de la Frontera is de hoofdstad van de provincie Cádiz en is een van de oudste steden van Spanje. Ze staat ook bekend vanwege haar kleurrijke vlaggen, en is een populaire toeristische bestemming voor wijnliefhebbers.

Deze stad, gelegen in het hart van de Andalusische streek in het zuidwesten van Spanje, is de perfecte combinatie van geschiedenis, cultuur, mooie architectuur, winkelen, en heerlijk Spaans eten. Mede door dit alles is deze nabijgelegen stad de perfecte keuze voor een onvergetelijke dagtocht vanuit Cádiz!

2. Mercado Central

De Mercado Central is een uitstekend voedselplein in het hart van de stad. Hoewel er in heel Spanje tal van food courts zijn, is deze echt bijzonder, want er zijn een aantal heerlijke eetkraampjes, bakkerijen en kruidenierswinkels.

De Mercado Central ligt vlak naast de kathedraal van het stad en is een mooie plek om te bezoeken als je in de stad bent.

3. Plaza de Mina

We hadden het net al even kort over het Plaza de Mina – en dat is zeker niet voor niets. Het Plaza de Mina is een historisch plein in, waar ooit de mijnindustrie van de stad was geconcentreerd. Het gebied is nu een belangrijke toeristische attractie in de stad, vanwege de rijke geschiedenis, de culturele betekenis en de mooie uitzichten.

Het Plaza de Mina is een mooie plaats om een bezoek aan Cádiz te beginnen, maar het is ook de moeite waard als je in de stad bent maar niet van plan bent de grote bezienswaardigheden te bekijken.

Hoewel het niet het grootste plein van Cádiz is, is het Plaza de Mina wel het bekendste door zijn centrale ligging in de stad. Het Plaza de Mina ligt in het centrum van de stad, tussen de kathedraal en het fort van Santa Catalina, en ook het paleis van de markies van Santa Maria. Het plein wordt omringd door talrijke winkels en restaurants, en ook door hotels en andere culturele centra.

4. De oude stad van Cádiz

De oude stad van Cádiz is een van de juweeltjes van Zuid-Spanje, dankzij haar unieke en historische architectuur. De stadsmuren en vestingwerken die in de loop der eeuwen door de Moren gebouwd werden, zijn perfect bewaard gebleven en zijn een populaire attractie voor geschiedenisliefhebbers.

In het hart van de oude stad vind je de Plaza de Mina – waar we verderop in het artikel nog meer op in zullen gaan. Dit is een plein omringd door indrukwekkende herenhuizen die als de oorspronkelijke banken van de stad dienden.

Het Plaza de Mina is ook de thuisbasis van het belangrijkste stadhuis en de bruisende Mercado de la Calle Real, een buurtmarkt die zijn naam ontleent aan de nabijgelegen Calle Real, een straat vol boetiekjes en enkele van de beste restaurants van de provincie.

5. Puertas de Tierra

Als je naar de stad Cádiz reist, moet je zeker overwegen even een stop te maken bij de Puertas de Tierra, de centrale toegangspoort tot de stad. Hier vind je mooie zandstranden, lekker eten en enkele van de beste toeristische attracties in de omgeving.

Deze strook land staat bovendien vol met voorzieningen voor bezoekers, waaronder een aquarium, een nieuwe bioscoop, een vuurtoren, en een enorm standbeeld van Christoffel Columbus op het naar de haven gerichte uiteinde.

De promenade die zich uitstrekt van de Puertas de Tierratot het Parque de las Palomas is omzoomd met restaurants, promenades en palmbomen. Het strand zelf is mooi en gemarkeerd door een stenen golfbreker die zwemmers beschermt tegen de soms krachtige golven van de baai van Cádiz. Dankzij dit alles is het met recht een van de meest geliefde en historische locaties van de stad te noemen.

6. Romeins Theater

Hoewel het misschien niet zo beroemd is als het Colosseum in Rome, is het Romeinse Theater in Cádiz niettemin opmerkelijk op zichzelf. Ten eerste staat het indrukwekkende gebouw op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO en is het een van de belangrijkste archeologische plaatsen van Spanje. Ten tweede werd het in de eerste eeuw na Christus gebouwd door het Romeinse Rijk en pas aan het einde van de vorige eeuw ontdekt.

Het gebouw werd gebouwd met unieke en zeldzame bouwmaterialen. Het interieur van het theater is bijzonder opvallend, met de zwart-witte marmeren vloeren die je zou verwachten van een theater uit het oude Rome. Vergeet dus zeker niet om even een kijkje te nemen bij een van de meest historische locaties van de stad!

7. Gran Teatro Falla

Een van de meest intrigerende en mooie bezienswaardigheden in Cádiz is het Gran Teatro Falla. Het gebouw werd in het midden van de 19de eeuw geopend door de beroemde architect Alberto de Palacio Elissagne, en het werd in neoklassieke stijl gebouwd om er administratieve kantoren, het Gemeentelijk Theater van Cádiz en de Muziekschool van Cádiz in onder te brengen.

Tegenwoordig is het Gran Teatro Falla een van de top bezienswaardigheden in Cádiz, en het mooiste ervan is dat het gratis toegankelijk is.

Het Gran Teatro Falla in de stad Cádiz is een prachtig podium voor zowel plaatselijke als internationale artiesten. Het publiek wordt er vermaakt met voorstellingen van opera’s, toneelstukken, balletten en concerten die putten uit de rijke geschiedenis en cultuur van de stad.

8. Pópulo

Een van de beste manieren om een plaats te leren kennen is een bezoek aan de plaatselijke bezienswaardigheden die de stad beroemd hebben gemaakt. Een van deze bezienswaardigheden is El Pópulo, ook bekend als de “oude wijk” van de stad.

Vroeger was dit het centrum van de handelsactiviteit van Cádiz, maar tegenwoordig is het meer bekend om zijn historische gebouwen en mooie geplaveide straatjes. De wijk is vrij groot, maar het is gemakkelijk er te voet te komen.

Als je een plek zoekt om te overnachten, ben je op de perfecte plek, want El Pópulo ligt op korte loopafstand.

9. Torre Tavira

De Torre Tavira is een van de meest iconische gebouwen in Cádiz. Het is een uniek stuk architectuur en valt direct op in de plaatselijke skyline. Het is tegelijkertijd ook een bijzonder mooi gebouw met een opvallend ontwerp.

De Torre Tavira is echter niet alleen een bezienswaardigheid, het is ook een ideale uitvalsbasis voor een bezoek. Bezoekers van de Torre Tavira kunnen genieten van een uitkijkplatform, een bar, een café, een educatief centrum en een kunstgalerij.

De Torre Tavira werd in het begin van de zestiende eeuw gebouwd door dezelfde architecten die de Giralda ontwierpen, en hoewel hij niet hetzelfde panoramische uitzicht over de stad biedt als zijn beroemde tegenhanger, is hij toch een enorm populaire toeristische trekpleister.

10. Catedral Nueva

De Catedral Nueva ligt in het centrum van Cádiz. Ze werd gebouwd ter vervanging van de oorspronkelijke Catedral de Santa Maria, die door een brand verwoest werd. Hoewel de Catedral de Santa Maria in zijn tijd een prachtig gebouw was, was het gebouw pas 30 jaar voltooid voordat het door brand verwoest werd.

De Catedral Nueva de Cádiz werd gebouwd in de 18e eeuw, en is een van de belangrijkste gebouwen van de stad. Ze staat op het Plaza de la Catedral, het belangrijkste plein van de stad en een populaire ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking. In het interieur van de kathedraal hangen veel fascinerende schilderijen, waaronder twee van Pablo Picasso, de beroemde 20e-eeuwse kunstenaar.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Leukste Dingen Om Te Doen In Antwerpen

9 Meest Bijzondere Bezienswaardigheden in Denemarken