Top 10 Meest Voorkomende Soorten Sterrenbeelden

Sagittarius zodiac sign. Archer centaur shoots a bow, horoscope astrology icon, Greek mythology. Elements of this image furnished by NASA.

De reeks symbolen die voor het opstellen van horoscopen wordt gebruikt, telt weliswaar 12 sterrenbeelden, maar ze komen niet alle 12 even vaak voor in de wereld.

In het onderstaande overzicht presenteren we je de 10 toppers op dat gebied, tezamen met hun specifieke eigenschappen.

1. Boogschutter

Wie onder dit sterrenbeeld geboren is, kan er vrijwel zeker van zijn dat hij of zij in elk gezelschap ongelooflijk populair is. Iedereen vindt Boogschutters leuk, ongeacht wat ze doen of vertellen. Dit komt vooral omdat ze precies weten hoe ze anderen goed kunnen vermaken.

Zo zijn ze in staat om verhalen op een leuke en spannende manier te vertellen. En als ze met anderen in gesprek zijn, zal dat altijd op een geanimeerde manier plaatsvinden. Boogschutters zijn makkelijk in de omgang, vrijgevig en hulpvaardig. Ze zetten alles op alles om de mensen die ze liefhebben een fijne tijd te bezorgen.

2. Leeuw

Leeuwen zijn goed in staat om blijvende vriendschappen te sluiten. Dat is mede te danken aan het feit dat ze gezellige praters zijn. Hun charme ontwikkelt zich al op de kleuterschool en groeit door de jaren heen steeds verder uit. Het zijn natuurlijke komedianten en ze weten precies hoe ze anderen een goed gevoel kunnen bezorgen.

Hun motto is vaak ‘pluk de dag’ en dat zetten ze om in een levensstijl die zoveel mogelijk plezier bevat. Het zijn pure levensgenieters, die ook op oudere leeftijd actief blijven en graag hun tijd doorbrengen met de mensen waarvan ze houden.

3. Ram

Als je op zoek bent naar een echte entertainer, dan ben je bij de Ram aan het juiste adres. Met iemand die onder deze horoscoop geboren is zul je je gegarandeerd niet vervelen.

Ze vinden het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en kiezen daarbij vaak bewust voor personen die een flinke dosis positieve energie uitstralen. Ondervind je problemen in je leven, dan zal een Ram je proberen te troosten en waar mogelijk helpen bij het vinden van een oplossing.

Ze houden van lachen, maar kunnen op het passende moment ook heel erg serieus zijn. Ben je bevriend met een Ram, dan is dat meestal een vriendschap voor de rest van jullie leven.

4. Vissen

Vissen staan bekend als vrijgevige personen. Daarom vertoeven andere mensen graag in hun buurt. Omdat ze heilig in karma geloven haten ze niemand. Zelfs niet als ze door een persoon slecht behandeld worden.

Ze brengen graag hun tijd in de natuur door, zodat ze zo min mogelijk met stress te maken krijgen. Het liefst leven Vissen gewoon hun eigen rustige leventje, zonder daarbij over anderen te oordelen. Op zich zijn het geen grote kletskousen, maar als ze eenmaal een grap aan je vertellen, dan kun je er ook meteen zeker van zijn dat die hilarisch is.

In relaties vinden Vissen het amusant om hun partner regelmatig te plagen. Maak je daar vooral geen zorgen over, want ze bedoelen het goed en staan doorgaans bekend als erg trouwe metgezellen.

5. Weegschaal

Als een Weegschaal zin in plezier heeft, dan houdt niets hem tegen. Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn volhardend en koppig. Daarnaast geven ze de beste feesten die je je in kunt denken.

Als je met een Weegschaal bevriend bent, dan zul je je gegarandeerd geen moment vervelen, want dankzij hen raak je altijd weer in te gekke situaties verzeild. Met de eerder genoemde koppigheid heeft een Weegschaal overigens nooit de intentie om anderen te kwetsen. En wat hen betreft hoort een regelmatig feestje er gewoon bij, omdat je met volle teugen moet kunnen genieten van al het moois dat het leven je te bieden heeft.

Daarin gaan ze zelfs zo ver, dat ze hun eigen zorgen zo goed mogelijk proberen te verbergen, door zichzelf nog meer onder te dompelen in positieve activiteiten.

6. Tweelingen

Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, zijn in de regel erg populair. En dat beseffen ze maar al te goed. Het zorgt er ook meteen voor dat ze lekker in hun vel zitten.

Tweelingen kampen weliswaar soms met stemmingswisselingen, maar als de juiste mensen in hun buurt aanwezig zijn, zijn die ook weer snel voorbij en kunnen ze zich aangenaam ontspannen. In een gezelschap is de Tweeling vrijwel altijd de luidruchtigste. Dat komt mede omdat ze graag grappen vertellen, waarbij zelfspot niet wordt ontweken.

Hun ruimdenkende en vrolijke aard zorgt ervoor dat ze zich niet graag in de buurt van mensen met een negatieve instelling ophouden. Tweelingen begrijpen tenslotte maar al te goed dat je af en toe uit je persoonlijke comfortzone moet durven te stappen om bepaalde doelen te kunnen bereiken.

7. Stier

De Stier staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Omdat ze daar erg van genieten, zorgen ze er ook meteen voor dat alle andere mensen in hun omgeving een goede tijd beleven.

Ze maken gemakkelijk nieuwe vrienden, maar als je ze op de een of andere manier pijn doet of bedondert dan zijn ze ook meteen erg resoluut en hoef je niet langer bij hen aan te kloppen om die verbroken vriendschap terug te kunnen winnen. Stieren zijn op hun grappigst als ze bloedserieus over een aantal zaken spreken die henzelf zijn overkomen.

Dat je dan om of over hen lacht vinden Stieren niet zo problematisch, omdat ze zelf over een hoge mate aan zelfspot beschikken. Positieve energie is de drijvende kracht van de Stier, dus als je lang goede vrienden met hen wilt blijven verwachten ze wel eenzelfde soort instelling van je.

8. Waterman

Mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren, steken hun persoonlijke mening niet graag onder stoelen of banken. Dit heeft tot gevolg dat er ook flink wat personen haatdragende gevoelens naar de Waterman zullen hebben.

Die vindt dat zelf niet zo’n probleem, omdat het toch al niet zijn doel is om bij iedereen populair te zijn. Ondanks hun uitgesproken mening zijn Watermannen er doorgaans wel erg goed in om nieuwe contacten te leggen en dus ook om nieuwe vrienden te maken. Het feit dat ze mysterieus op anderen over kunnen komen, werkt daar vaak in positieve zin aan mee.

De Waterman is weliswaar recht door zee, maar staat ook bekend om zijn positiviteit en zijn flinke dosis humor. Ben je vriend van iemand met deze horoscoop, dan kun je er zeker van zijn dat je een onvergetelijk leuke tijd zult hebben.

9. Steenbok

Ook Steenbokken geven de voorkeur aan oude vrienden boven het maken van nieuwe contacten. Wat hen echt gelukkig maakt is werken aan hun carrière en zorgen dat deze succesvol wordt. Ze stellen met name hun vertrouwen in de mensen waarmee ze door de jaren heen zijn opgegroeid.

De Steenbok hoeft niet zo nodig in het middelpunt van de belangstelling te staan en heeft er ook geen behoefte aan om door letterlijk iedereen aardig gevonden te worden. Hun vrije tijd brengen ze liever gewoon thuis voor de tv door in plaats van op stap te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten.

10. Kreeft

Mensen met dit sterrenbeeld voelen zich het meest op hun gemak als ze door andere mensen worden omringd en veel tijd met hen door kunnen brengen. En als het even mogelijk is zijn dat dan familieleden en/of oude vrienden, want Kreeften leggen doorgaans niet snel nieuwe contacten. Als je eenmaal hun vertrouwen hebt gewekt, dan is de omgang met een Kreeft uiterst relaxt en zal je het onderlinge samenzijn als comfortabel ervaren.

Kreeften zijn zo terughoudend in het sluiten van nieuwe vriendschappen, omdat ze menen dat er in een te grote vriendengroep altijd iemand kan zijn die niet het beste met hen voor heeft. Maar is een Kreeft eenmaal je vriend, dan gaat hij gegarandeerd voor je door het vuur.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Vervuilde Steden Van Nederland

Top 10 Meest Bezochte Websites Ter Wereld