Top 10 Meest Verkochte Online Producten Van Dit Moment

Flat lay composition with products for decorative makeup on pastel pink background

Je hoeft alleen maar naar het grote aantal verschillende bestelbusjes van bezorgdiensten in je woonplaats te kijken om te begrijpen dat online producten kopen vandaag de dag de normaalste zaak van de wereld is. Toch is lang niet alles dat via webshops wordt aangeboden even populair.

Bepaalde producten liggen lang in de schappen van een opslagloods te verstoffen totdat ze een nieuwe eigenaar krijgen, terwijl andere items juist als warme broodjes over de toonbank gaan. Van die laatstgenoemde categorie hebben we de onderstaande top 10 voor je samengesteld.

1. Mode

Dit is wereldwijd de absolute nummer 1 productcategorie waarin online kopers hun bestellingen plaatsen. Naast zogenoemde online megastores, die een heel breed assortiment aan mode-items aanbieden, zijn ook de zogenoemde niche-shop online heel erg populair, omdat ze specifieke doelgroepen bedienen.

Denk in dat kader bijvoorbeeld aan een webshop, die in kledingstukken in grote maten is gespecialiseerd. Of eentje die zich puur en alleen richt op de verkoop van kleding en accessoires, die uitsluitend bij fans van een gothic-stijl in de smaak vallen. Vaak zijn dat soort specialistische shops in de gemiddelde Nederlandse winkelstraat niet of nauwelijks te vinden, zodat online kopen het enige serieuze alternatief is.

Al deze kleine en grote online mode-aanbieders zorgen er bij elkaar voor dat Nederlanders procentueel gezien het meeste geld in deze online sector uitgeven.

2. Vakanties en uitstapjes

Zeg eens eerlijk… Wanneer heb jij voor de laatste keer een reisbureau bezocht om er een vakantie te boeken? Als je tot de jongere generatie behoort, dan is de kans zelfs groot dat je daar nog nooit geweest bent.

En waarom zou je ook? Vakanties en dag- of weekendtrips regel je vandaag de dag van a tot z heel gemakkelijk online. De websites van de verschillende reisorganisaties verstrekken je per slot van rekening alle noodzakelijke informatie die je nodig hebt om een goede keuze uit het totaalaanbod te maken.

En wil je toch onafhankelijke hulp bij het kiezen van je eerstvolgende vakantietrip, dan bieden sociale media en YouTube-video’s je in dat geval meer dan voldoende aanvullende informatiebronnen.

3. Boeken

In Nederland werden er in 2019 zo’n 40 miljoen boeken gekocht. Daarmee is ons land verhoudingsgewijs een van de koplopers in Europa. Het genre dat we als Nederlandse lezers het meeste online aanschaffen valt in de categorie ‘fictie’. Daarnaast zijn kinderboeken geliefde items die via de mandjes van online boekwinkels de Hollandse huiskamers bereiken.

Het overgrote deel van de verkochte boeken betreft overigens nog steeds gewoon de papieren variant. Digitale alternatieven voor e-readers maken weliswaar hun opmars, maar beslaan op dit moment nog maar 8 procent van de Nederlandse markt.

4. Muziek

Met de komst van Spotify, Deezer en andere soortgelijke muziekdiensten is het weliswaar steeds minder gebruikelijk geworden om zelf CD’s aan te schaffen, maar dat betekent zeker niet dat helemaal niemand dat meer doet.

Integendeel. Het aanbod op de zojuist genoemde muziekplatforms is weliswaar reusachtig, maar uiteindelijk verre van compleet. Tal van liedjes en artiesten zijn er gewoon (nog) niet te horen, waardoor fans simpelweg aangewezen blijven op de aankoop van oude vertrouwde CD’s en digitale muziekbestanden.

Los daarvan zijn er ook nog talloze muziekliefhebbers die de overduidelijke voorkeur aan vinylplaten geven, omdat ze de klankkleur ervan mooier vinden dan het hedendaagse digitale alternatief. De markt voor vinylliefhebbers is weliswaar een nichemarkt, maar natuurlijk wel een die gewoon bijdraagt aan de totale omzet van de online muziekverkopen.

5. Online cursussen

Omdat we in een steeds dynamischer wordende wereld leven, verliezen klassieke schooldiploma’s langzaam maar zeker hun kracht. Om je kennis in een bepaald vakgebied up-to-date te kunnen houden, zul je tijdens je carrière dan ook regelmatig aanvullende cursussen moeten volgen.

De tijd dat je daarvoor in groepsverband in een muf ruikend klaslokaal bij elkaar kwam is eigenlijk niet meer van deze tijd. Het Nederlandse cursusaanbod schuift zienderogen steeds meer naar een online activiteit op, waarbij je de vrijheid krijgt om het lesmateriaal in je eigen tempo te doorlopen op de momenten die jouw het beste uitkomen.

6. Consumentenelektronica

De tijd dat we nog echt een elektronicawinkel bezochten om daar, al dan niet met de ‘hulp’ van een aalgladde verkoper, een nieuwe tv of stereoset uit te zoeken, ligt voor menigeen inmiddels ver achter ons.

Vandaag de dag vertrouwen we wat dat betreft vooral op extra nauwkeurige productbeschrijvingen en -specificaties, beoordelingen van onbekende derden en onafhankelijke YouTube-videos waarin de voor- en nadelen van een bepaald product worden besproken.

Online consumentenelektronica kopen heeft ook als voordeel, dat je een veel ruimere keus hebt, waardoor je de gelegenheid krijgt om ook echt het allerbeste kwaliteitsproduct aan te schaffen dat past bij je persoonlijke budget.

7. Dierenverzorgingsproducten

Nederland telt letterlijk miljoenen huisdieren, die – net als wij mensen – dagelijks van een natje en een droogje voorzien moeten worden. Daarnaast vereist het houden van een huisdier natuurlijk ook de noodzakelijke verzorging.

Je kunt er uiteraard voor kiezen om gerelateerde producten in de supermarkt of de dierenwinkel te kopen, maar heb je geen zin om bijvoorbeeld met zware pakketten voer of kattenbakvulling te zeulen, dan kan menig dierenwebshop voor je regelen dat dit alles door een pakketdienst gewoon bij je thuis wordt bezorgd.

Andere populaire producten, die huisdierbezitters vandaag de dag vaak online kopen, zijn huisdierbedden en gepersonaliseerde etensbakjes.

8. Baby- en kinderproducten

Je gunt je kind vanzelfsprekend het allerbeste en omdat je als ouder natuurlijk een ongelooflijk druk leidt, is het des te handiger dat je via allerlei online bestelmogelijkheden gemakkelijk aan die wens tegemoet kunt komen. In deze productcategorie blijken met name de omgekeerde autostoeltjes al vele jaren bestsellers te zijn.

Daarnaast spreekt het eigenlijk voor zich dat ook speelgoed grif over de digitale toonbanken van de webshops gaat. Zeker op het moment dat de decemberfeestdagen in aantocht zijn.

9. Schoonheids- en gezondheidsproducten

De schoonheids- en gezondheidsindustrie is een bedrijfssector die jaarlijks wereldwijd ettelijk miljarden euro’s omzet genereert Het is dus niet zo vreemd dat menig webshopeigenaar daar ook graag een graantje van mee wil pikken.

De groei van het internet heeft ervoor gezorgd dat consumenten op een steeds breder vlak kennis hebben kunnen maken met allerlei schoonheids- en gezondheidstechnieken, die in eerste instantie alleen maar in bepaalde regio’s in de wereld gangbaar waren.

Deze vergaande globalisering heeft het aanbod aan producten in deze categorie nog eens extra sterk verhoogd.

10. Woonartikelen

Op zich is meubels en bijbehorende accessoires kopen, zonder ze voor aflevering ooit gezien te hebben, niets nieuws. Dit was decennia geleden al mogelijk, in de tijd dat postorderbedrijven nog 2 keer per jaar dikke papieren catalogi naar hun klanten stuurden.

Het verschil met de huidige digitale verzendhuizen, is dat het aanbod veel groter en vooral ook veel actueler is, zodat er snel op nieuwe woontrends kan worden ingesprongen.

Opvallende ontwikkeling is dat steeds meer consumenten er tegenwoordig voor te kiezen om voor de aankleding van hun interieur ook kamerplanten online te bestellen.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Voorkomende Paddenstoelen In Nederland

Top 10 Beste Franse Wijnstreken