Top 10 Meest Verkochte Boeken Op Amazon

De meest verkochte boeken op Amazon worden door duizenden mensen gekocht. De meeste boeken die op de website van de retailer staan kun je in papieren formaat aanschaffen, maar ook downloaden op een Kindle. Dit is een e-reader van Amazon zelf, waarop je toegang hebt tot alle aangeschafte boeken bij Amazon zelf.

Met de hoeveelheid boeken die op Amazon staan, kan het nogal lastig zijn om de beste boeken te selecteren. Het is zonde van je geld en tijd, wanneer je een boek aanschaft die niet heel goed blijkt te zijn. Je kunt op de reviews afgaan, maar niet iedereen schrijft er eentje en het is dus geen betrouwbare meter voor de kwaliteit van het boek. Maar wanneer een boek vaak verkocht wordt, dan zit het meestal wel goed. Dit zijn de top 10 meest verkochte boeken op Amazon.

1. Een beloofd land

Het was een van de meest geanticipeerde boeken ter wereld, en werd met veel lof ontvangen. Het meest verkochte boek op Amazon komt van de hand van niemand minder dan de oud president van de Verenigde Staten, Barack Obama.

In het boek heeft Barack Obama zijn presidentiële memoires vastgelegd. De lezer volgt het leven van een jonge Barack die op zoek is naar zijn passie, tot aan zijn presidentschap. Een beloofd land geeft een intiem beeld van het leven als Amerikaanse president, die leest als een trein.

2. Martien: Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer

Wie had het ooit verwacht, Martien Meiland is uitgegroeid tot een echte televisiester en wekelijks kijken meer dan een miljoen mensen naar zijn avonturen. Je houd van Martien Meiland of niet, er lijkt geen tussenweg in te zitten.

In zijn boek Martien: Van burgemeesterszoontje tot kasteelheer wordt het verhaal achter de televisiester verteld. Het boek is een reis door het leven van Martien, met daarin alle hoogte- en dieptepunten die de man van Chateau Meiland heeft meegemaakt door de jaren heen.

3. De meeste mensen deugen: een nieuwe geschiedenis van de mens

Op nummer drie staat het boek de meeste mensen deugen van Rutger Bregman. Bregman wordt tegenwoordig gezien als de koning van wetenschappelijke boeken, en wist met dit boek nogmaals de harten van veel mensen te veroveren.

Rutger Bregman verteld in de meeste mensen deugen de geschiedenis van de mensheid op een verfrissende en nieuwe manier. Waarom hebben we in het verleden niet de juiste keuzes gemaakt, en waar ligt de grens tussen kwaad en goed? Het boek opent nieuwe deuren, en is een van de belangrijkste stemmen van de huidige generatie.

4. De zeven zussen: schaduw

Schaduw is het derde boek uit de zeven zussen serie, en tot op heden het beste boek uit de collectie. In schaduw gaat Star D’Aplièse net zoals haar zussen op zoek naar haar familie en haar herkomst.

Ze vertrekt naar Londen, en komt terecht in een modernere, snelle wereld vol met nieuw ervaringen. Het boek volgt de spannende reis van Star, die hoopt zichzelf net zoals haar zussen te kunnen ontplooien en ontwikkelen.

5. Boer Boris, een paard voor sinterklaas

Sinterklaasboeken verkopen altijd goed, en Boer Boris, een paar voor sinterklaas is op dit moment het meest populaire kinderboek, en staat op nummer vijf in onze top 10. In het boek is Sinterklaas op zoek naar een tijdelijke vervanger voor zijn paard, maar wie moet hij daarvoor inschakelen?

Sinterklaas belt Boer Boris op om te vragen of hij zijn paard Knol mag lenen. Maar wanneer Boris en Knol samen gaan oefenen, blijkt dat Knol een aantal angsten heeft. 

6. Chickslovefood: Het back on track-kookboek

Elise Gruppen en Nina de Bruijn begonnen een aantal jaar geleden het populaire YouTube en Instagram kanaal genaamd Chickslovefood. De dames deelden een appartement, en natuurlijk ook de voorliefde voor lekker eten.

In dit boek van Chickslovefood worden originele, gezonde en heerlijke recepten gedeeld door Elise en Nina. De gerechten zijn niet alleen vers en overheerlijk, maar ook nog eens gemakkelijk te maken en zien er visueel prachtig uit.

7. Familiegeheimen

Familiegeheimen is een van de meest verkochte boeken en gaat over het leven van Astrid Holleeder. Astrid is de zus van de bekende crimineel Willem Holleeder, en vertelt in haar boek hoe het is om te getuigen tegen haar broer.

Het boek is een openbaring van het leven als een Holleeder, en de angst waarin ze moest leven voor en tijdens het proces van Willem Holleeder. Familiegeheimen is een aanrader voor iedereen die wilt weten hoe de familie Holleeder van elkaar werd gescheiden, en waarom Astrid uiteindelijk besloot om tegen haar broer te getuigen.

8. Wat als?: Serieuze wetenschappelijke antwoorden op absurde hypothetische vragen

Soms heb je een vraag in je hoofd zitten die een beetje vreemd is, maar waar geen antwoord op te vinden is. Het boek Wat als? geeft antwoord op de meest voorkomende bizarre vragen.

De vragen in het boek van Randall Munroe mogen dan tegen het bizarre aan zitten, maar de antwoorden serieus. Met een wetenschappelijke aanpak laat hij zien wat de gevolgen en antwoorden zijn op zijn gekke vragen. Een bijzonder boek die voor een hoop vermaak zorgt.

9. De hofdame: Mijn bijzondere leven in de schaduw van de Britse kroon

Anne Glenconner schreef de hofdame, een boek over haar ervaringen als maid of honour onder koningin Elizabeth en hofdame van prinses Margaret. In het boek beschrijft ze haar leven in het hof, en levert een intrigerend inkijkje in het Britse koningshuis.

Het boek leest lekker weg en is niet te lang. Anne vertelt haar verhaal met een combinatie van humor en openheid. Hoogtepunten worden in De Hofdame afgewisseld met de moeilijkheden van haar leven, waardoor het zeer realistisch blijft.

10. Gratis geld voor iedereen

In Gratis geld voor iedereen neemt Rutger Bregman de lezer mee in zijn visie over een wereld waarin geen armoede meer heerst, en iedereen een betere levensstandaard heeft. Rutger Bregman heeft als historicus veel onderzoek gedaan naar armoede en inkomen, wat zijn inspiratie was voor het boek.

Gratis geld voor iedereen gaat over onderwerpen als een universeel basisinkomen, een grenzeloze wereld en kortere werkweken zonder in te leveren op productiviteit. Het boek belicht deze onderwerpen op een gestructureerde wijze en legt nieuwe opties bloot.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Meest Populaire Websites Voor Mannen In Nederland

Top 10 Meest Voorkomende Soorten Vliegen