Top 10 Meest Populaire Star Wars Personages

Beeld: Disney

Met meerdere films en series zijn de meest populaire Star Wars personages niet meer weg te denken uit wereld. Sinds 1977 heeft Star Wars gigantische successen meegemaakt. Van de productie van de eerste drie films, tot aan de release van meerdere series en episodes in de saga.

Het Star Wars universum kent meerdere personages die favoriet zijn geworden van de fans. Van de echte helden, tot de kleinere karakters die allemaal een rol hebben gespeeld in de ontwikkeling van de verhaallijn.

Naast de special effects, hebben de karakters en personages ervoor gezorgd dat Star Wars is uitgegroeid tot het fenomeen wat het is geworden. Maar wie zijn nou precies die karakters? Dit zijn de top 10 meest populaire Star Wars personages.

1. Han Solo

Beeld: Disney

De brutale, maar toch charmante Han Solo staat op de eerste plaats. Het personage weet samen met Chewbacca en de Millennium Falcon in de problemen te komen, maar ondanks zijn iets wat criminele verleden heeft Han Solo toch het hart op de goede plek.

En dat blijkt in de films. Harrison Ford weet het karakter van Han Solo perfect te vertalen op het witte doek. Een echte anti-held, die een tikje egoïstisch is, maar ook een belangrijke rol heeft gespeeld in de films.

2. Princess Leia

Beeld: Disney

Princess Leia is één van de meest populaire karakters uit de drie oudere films. Waar in die tijd vrouwen vaak een rol hadden waarin ze gered werden, stond Leia haar mannetje. Ze was diplomatiek, niet op haar mondje gevallen en bovenal goed met pistolen. 

De terugkeer van Leia in de nieuwe films bracht bij veel fans herinneringen naar boven. Princess Leia is dan ook een echt Star Wars icoon, en een vrouw die voor velen de belichaming van kracht en doorzettingsvermogen was.

3. Baby Yoda

Beeld: Disney

Met de overname van Star Wars door Disney, heeft de entertainment gigant het franchise nieuw leven ingeblazen. Waar sommige fans kritisch zijn over de nieuwe fans, is The Mandalorian een uitstekende serie gebleken.

In deze serie draait het om een bounty hunter, die vergezeld wordt door Baby Yoda. Hoewel het wezen in de serie ‘the child’ genoemd wordt, is het niet een jongere versie van Yoda. Maar de Baby Yoda is onervaren, sterk, en bovenal een tikje ondeugend. Binnen no-time is hij uitgegroeid tot een waar fenomeen.

4. Anakin Skywalker

Beeld: Disney

Het tragische verhaal van Anakin Skywalker die langzaam wordt overgenomen door de dark side en veranderd in Darth Vader is een tragisch verhaal. Hoewel op het eerste gezicht Darth Vader lijkt op een typische bad guy, gaat er achter het masker veel meer schuil.

Het verhaal van Anakin is er eentje over het verliezen van de controle over je verleden, geliefden en de kracht om door te gaan. Anakin Skywalker is zoveel meer dan Darth Vader, en daarom een zeer populair personage in Star wars.

5. R2-D2

Beeld: Disney

R2-D2 heeft veel meegemaakt tijdens de films. De kleine droid was er vanaf het begin al bij, en heeft niet alleen talloze films op zijn naam staan, maar ook vele reddingsacties en handige trucjes waarbij hij zijn mede-personages heeft gered in de films.

De slimme droid stond Obi-Wan en Anakin terzijde, kon vliegen als de beste en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de vernietiging van de Death Star. 

6. Qui-Gon Jinn

Beeld: Disney

Qui-Gon Jinn mag dan wel alleen in Episode 1 als karakter hebben gespeeld, hij heeft een belangrijke indruk achtergelaten. de jedi, die de meester van Obi-Wan Kenobi was en Anakin Skywalker heeft ontdekt, wordt gezien als een zeer respectabele jedi die een diepe connectie had met de force.

Ondanks dat hij wordt verslagen door Darth Maul in de eerste film, was Qui-Gon Jinn nooit verdwenen. Hij keerde terug als geest in The Clone Wars, en wordt zelfs nog genoemd door Luke Skywalker in de film.  

7. Obi-Wan Kenobi

Beeld: Disney

In de eerste drie films is Obi-Wan Kenobi gespeeld door Alec Guinness. Het stokje is in Episode 1, 2 en 3 overgenomen door Ewan McGregor die de legende van de jedi heeft voortgezet. Obi-Wan Kenobi wordt gezien als een krachtige jedi die rust en kalmte uitstraalt, het tegenovergestelde van Anakin.

Sinds zijn eerste vertolking, is Obi-Wan een populair personage. Hij heeft het publiek geïntroduceerd in de Force, en is voor velen het ultieme voorbeeld van een jedi. Ook in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars heeft Obi-Wan Kenobi een belangrijke rol gespeeld en is er veel dieper ingegaan op het ontstaan van zijn karakter.

8. Wicket W. Warrick

Beeld: Disney

De Ewok die wordt gespeeld door Wicket W. Warrick heeft officieel in de film geen naam, daarom gebruiken we hiervoor de naam van de acteur. Maar de kleine Ewok heeft sinds zijn première in The Return of the Jedi een belangrijke rol gespeeld in de overwinning op de planeet Endor.

Het kleine schattige, en harige figuurtje gespeeld door Wicket W. Warrick komt wat klunzig over, maar heeft Luke en de rebellen geholpen om de strijd tegen de clones te winnen. Met inventieve, iets wat primitieve wapens en veel gebrul heeft de Ewok zich bewezen. 

9. C3-PO

Beeld: Disney

C3-PO is in bijna alle films en belangrijke momenten aanwezig geweest, en dat vergeten we nog wel eens. De ‘Human Cyborg relations’ droid die alle talen spreekt is in de Episode 1 door Anakin Skywalker als kleine jongen in elkaar gezet, en is terug te zien zelfs in de nieuwste film.

Het is dan ook logisch dat C3-PO veel heeft meegemaakt en een belangrijke rol in de verhaallijnen heeft gespeeld. Met zijn wat onhandige karakter heeft hij soms voor wat problemen gezorgd, maar weet hij er toch altijd weer, samen met R2-D2 voor te zorgen dat alles weer goed komt.

10. Babu Frik

Beeld: Disney

Babu Frik mag dan als personage alleen maar een paar minuten te zien zijn in Star Wars: The Rise of Skywalker, het kleine Anzallan figuurtje heeft wel de harten gestolen van menig fans. Met zijn kleine, aparte verschijning en hoge stemmetje in de film, heeft Babu Frik laten zien dat personages die aan droids werken de show kunnen stelen.

Babu Frik’s populariteit is te wijten aan zijn stem, en enthousiasme als hij succesvol C3-PO weet te herprogrammeren om de Sith taal te kunnen interpreteren. Die paar minuten in de film, waren genoeg om van Babu Frik een echte held te maken.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Oudste Steden Van Nederland

Top 10 Meest Populaire Soorten Schoenen Voor Vrouwen