10 Verschillende Soorten Sokken

Bij een hippe en moderne outfit horen natuurlijk ook de meest populaire soorten sokken. Waar vroeger sokken alleen maar een beschermende en verwarmende functie hadden, zoals de geitenwollen sokken, maak je tegenwoordig met een mooi paar sokken jouw outfit af. Waar sokken vaak van katoen zijn gemaakt, komen er steeds meer alternatieven zoals bamboe sokken op de markt.

Sokken zijn er in alle soorten en maten. De soorten variëren van nette sokken voor chique gelegenheden, tot casual sokken met printjes, maar ook sportsokken, wandelsokken en zelfs huissokken. Een goede sok combineert comfort met de juiste functie waardoor het een plezier wordt om ze te dragen. Wil je weten welke soorten sokken het beste zijn en veel worden gedragen? Lees dan snel verder. Dit zijn de top 10 meest populaire soorten sokken.

1. Smart casual sokken

De meest populaire soorten sokken zijn toch wel de smart casual sokken. Deze sokken, meestal gemaakt van katoen, zijn zakelijk, maar hebben toch een speels element. Meestal is het een combinatie van verschillende kleuren en printjes, die zo zijn verweven dat ze niet te casual overkomen.

Dit zijn de perfecte sokken om te dragen onder een overhemd, waardoor je toch laat zien dat je niet te serieus bent. Bovendien zijn de patronen en printjes zeer creatief. Je hebt al snel een unieke sok te pakken. Smart casual sokken kun je dus bijna altijd dragen, en je valt gegarandeerd op met de mooie prints op de sokken.

2. Bamboe sokken

Bamboe sokken worden in tegenstelling tot de meeste sokken niet gemaakt van katoen of wol, maar van 100% bamboe. Het resultaat is een zeer zachte sok met een perfecte pasvorm. Bamboe reguleert ook nog eens de temperatuur, en voorkomt dat je last krijgt van zweetvoeten. De sok zorgt er ook voor dat je geen zweetgeur krijgt. 

Daarnaast zijn bamboe sokken heel hygiënisch, zijdezacht en is bamboe ook nog eens een stuk duurzamer dan katoen. Het zijn heerlijke sokken om te dragen, en ze gaan zeer lang mee.

3. Invisible sokken

Invisible sokken lijken een klein beetje op enkelsokken, maar zijn toch heel anders. Deze sokken zitten nog een stuk lager dan de enkelsokken, waardoor er helemaal geen sok zichtbaar is als je jouw schoenen aan hebt. 

Dit type sokken is populair omdat ze passen bij een casual outfit. Vooral in de zomer, wanneer het tijd is voor korte broeken en jurkjes, zijn dit de ideale sokken. Je ziet ze niet, waardoor je jouw zomerse outfit helemaal kunt afmaken. En je hoeft je geen zorgen te maken over de kleur.

4. Sportsokken

De sportsokken kent iedereen wel. Het zijn een dikkere soort sokken die speciaal gemaakt zijn voor onder andere hardlopen, tennis en andere sporten. Sportsokken zijn dikker dan normale sokken, en vormen zich naar de voet.

Ook zorgt het materiaal in de sportsokken ervoor dat zweet wordt afgevoerd waardoor de sok niet kan gaan schuren en geen nare geurtjes veroorzaakt. De meeste grote sportmerken hebben eigen sportsokken die goed matchen bij de schoenen.

5. Sneakersokken

Sneakersokken, ook wel enkelsokken genoemd, zijn een soort lichte sokken die tot net boven de schoen uitkomen. Ze zijn meestal wit of zwart van kleur, zodat ze matchen bij de schoenen en niet opvallen. 

Goede sneakersokken zijn gemaakt van licht materiaal en comfortabel. Ze vormen zich naar de vorm van de voet, en bevatten geen elastiek, waardoor ze geen plek achter. Deze sokken zijn heerlijk om te dragen in de zomer en bieden goede koeling aan de voeten.

6. Huissokken

Thuis wil je natuurlijk niets liever dan lekker comfortabel rond kunnen lopen. Huissokken zijn extra dikke sokken gemaakt van katoen of wol. De sokken hebben vaak leuke en aparte printjes, maar dat maakt niet uit want het is toch voor thuis.

De sokken zijn meestal voorzien van een antisliplaag aan de onderkant van de sok. Deze laag zorgt ervoor dat je niet kunt uitglijden op een wat gladder oppervlakte zoals laminaat. Ze zijn heerlijk warm en comfortabel, en eigenlijk moet iedereen een paar huissokken hebben.

7. Merino sokken

Merino sokken zijn gemaakt van hoogwaardige wol. De sokken worden veel gedragen door mensen die lange wandelingen maken, of een hele dag met dichte schoenen aan werken. De beste eigenschap van merino sokken is het feit dat ze de temperatuur kunnen reguleren.

Tijdens koude dagen blijven je voeten warm, en tijdens warme dagen blijven ze koel. Combineer dit met de mogelijkheden om je voeten droog te houden doordat de stof ademt, en je snapt wel waarom merino sokken zo populair zijn.

8. Zilversokken

Zilversokken zijn een soort sokken die de warmte van de voeten uitstekend reguleren. Bij koud weer blijven je voeten warm, en andersom zorgen ze voor verkoeling. De naam komt voort uit het feit dat er zilvergaren worden gebruikt om de sokken te maken.

De sokken bestrijden transpirerende voeten, en zorgen ervoor dat je voeten niet gaan zweten of stinken. Bovendien voelen de sokken lekker aan en hebben ze een perfecte pasvorm. 

9. Wandelsokken

Wandelsokken blijven populair omdat ze de beste keuze zijn voor mensen die lange afstanden lopen. De sokken vormen zich naar de voet, en zijn zo gemaakt dat je blaren op de voeten kunt voorkomen. Bovendien hebben de sokken de juiste versteviging op de drukpunten in de voet, waardoor je een stuk comfortabeler loopt dan het geval is met reguliere sokken.

Sokken die speciaal gemaakt zijn voor het wandelen bestaan meestal uit dik katoen of wol. Dit zorgt ervoor dat de sokken droog blijven, waardoor ze niet gaan schuren. Wandelsokken zijn één van de meest functionele soort sokken die er bestaan.

10. Thermosokken

Thermosokken zijn misschien niet de mooiste sokken die je kunt kopen, maar wel heel comfortabel en warm. Deze populaire soort sokken worden vooral gedragen in de wintermaanden door mensen die snel koude voeten hebben. 

Deze soort zorgt ervoor dat de warmte rondom de voeten goed wordt gereguleerd, waardoor koude voeten tijdens de winter wordt voorkomen. Veel mensen dragen thermo sokken als ze naar buiten moeten tijdens de sneeuw, of wanneer ze gaan schaatsen. Goede thermo sokken zorgen voor verwarming van de voeten, en je krijgt er geen zweetvoeten van.

Wat vond je van dit artikel?

Top 10 Mooiste Nederlandse Playboy Vrouwen

De Top 10 Beste Planten Voor Op Het Balkon